0, 2, 5, 8 och / på numpad samt höger pil funkar ej?

Permalänk
Medlem

0, 2, 5, 8 och / på numpad samt höger pil funkar ej?

Tjo! Hämtade idag ut mitt nya Fnatic Rush G1 Silent tangentbord med Cherry Silent och allt funkar utom de knappar jag nämnt i topic. Satt och fipplade lite i början och plötsligt fungerade allt. Hade sedan datorn avstängd ett tag, startade upp igen och problemet var där igen. Nu får jag det inte att fungera. Trasigt tangentbord? Drivrutiner? Något i BIOS? Tänkte kolla om någon känner igen problemet innan jag lämnar tillbaka det.

Permalänk
Medlem

@Fetskaft: Har du testat tangentbordet i en annan dator? Annat OS än windows? Får du samma resultat?

Jag hade ett snarliknande problem där min gamla filco hade delay på visa tangenter/symboler. Visade sig vara Asus GPU tweak som orsakade problemt, så kan vara värt att stänga ner alla möjliga program som du inte behöver i bakgrunden och känna efter.

Permalänk
Medlem

Testade på tjejens laptop och samma tangenter är döda där så jag antar att tangentbordet är kaputt. Synd när det känns riktigt bra annars, och detta var sista exet som webhallen hade. Fnatic har slut på dessa med nordisk layout och de vet inte när det kommer finnas igen. Får väl se mig om efter något annat. :/

Permalänk
Medlem

@Fetskaft: Låter som en trasig PCB, tangenterna du nämner sitter troligtvis i samma kolonn i matrisen och ledningen är helt enkelt av någonstans på vägen vilket leder till att det inte går att sluta kretsen på någon av dem och du därmed inte får något tecken.

Om tangentbordet är nytt hade jag gjort en RMA.

Permalänk
Medlem

@Khers: Min tanke också. /, 8, 5, 2 och 0 sitter i rak linje på numpad så lär vara så. Tangentbordet inhandlades idag på webhallen så åker dit och lämnar tillbaka det imorgon. Frågan är vilket tangentbord jag ska ha istället? Vill ha ett med Cherry Silent.