IPS panel i skräckspel, råd om ny skärm, IPS?

Permalänk
Medlem

IPS panel i skräckspel, råd om ny skärm, IPS?

Hej,

Tänkte nu ta steget upp till 2560×1440 i 144hz. I dagsläget sitter jag på ett 1080GTX och den primära skärmen jag kör är en ASUS VG24BQE i 1080p.

Det jag mest sneglat på är en premium-skärm med IPS-panel, men det jag personligen drar mig mest för är glow/bleed, något som mest ska vara märkbart när skärmen är svart. Detta kanske inte är ett problem för de flesta men jag gillar skräckspel och den typen av atmosfärer väldigt mycket, så jag misstänker starkt att det kommer vara grymt irriterande i just den typen av spel ?

Är det någon som har erfarenheter kring detta , eller något att rekommendera ? Eller ska man kanske bara inse att IPS inte är vägen att gå ? I princip har mitt enda krav på tidigare skärmar varit låg responstid, nu vill man kanske ha lite bättre färgkvalité också men inga irriterande/tydliga eftersläp.

Jag väntar förmodligen in Black Friday oavsett för att se om någon topskärm sänks lite men är tacksam för svar / rekommendationer.

De typer jag har kikat på när det gäller IPS är främst dessa;

https://www.webhallen.com/se/product/247918-AOC-AGON-AG271QG-...
https://www.webhallen.com/se/product/233655-Acer-XB271HU-27-1...

Permalänk
Medlem

acern som du länkade är TN. Jag har IPS-varianten av den och är skitnöjd, inte stört mej på glow etc, har dock inte letat

Permalänk
Medlem
Skrivet av Raappana:

acern som du länkade är TN. Jag har IPS-varianten av den och är skitnöjd, inte stört mej på glow etc, har dock inte letat

Okej nice, ja ups såg att det var fel variant jag länkade, menade självklart att länka IPS-varianten

Permalänk
Bildexpert 📺

@zauii89: Det är bara du själv som kan avgöra ifall du stör dig på glow-effekter och liknande. Jag skulle säga att det ska mycket till för att störa i fall du använder skärmen på rätt sätt, till exempel med dämpad ljusstyrka i ett mörkt rum. Något som jag gått igenom här:

https://www.sweclockers.com/artikel/24406

Permalänk
Medlem

jag har en TN och en IPS 1440p 144hz skärm, och den med ips är det mycket bättre bild på.

Visa signatur

5900X | 32GB DDR4 | EVGA T2 1000W | Nvidia 3080Ti

Permalänk
Medlem

Det där med glow är normalt inget problem med IPS-skärmar. Visst, det finns där, men normalt inget man märker av.
Vissa modeller av skärmar eller enstaka exemplar kan dock ha större problem.

Permalänk
Medlem

Jag vet inte om panelerna blivit bättre de senaste åren, men jag spelade SOMA på en Dell U3011 i ett mörkt rum och störde mig ständigt på att det såg konstigt ut i hörnen. Har undvikit mörka spel sedan dess.