Permalänk
Medlem

Hdmi till displayport för mer fps.

Hej,

Köpte en ps5a härom dagen och har en ASUS 27" ROG Swift PG279Q G-Sync skärm. Vars hdmi port endast stöder 60fps. Men skärmen har stöd för 165fps via displayporten. Kan jag med hjälp av en displayport till hdmi adapter får chansen att uppleva mer fps för min ps5 med en sådan adapter? Eller förbli resultatet 60 fps?

Mvh, Ola

Permalänk
Medlem

En DP->HDMI-adapter skulle inte fungera, du behöver en HDMI->DP. Här är en tråd med samma fråga.

Permalänk

Har ej ett ps5 själv men googlade lite snabbt att en hdmi 2.1 till dp 1.4 active adapter möjligtvis skulle funka att få det till 120hz

https://www.amazon.com/UPTab-DisplayPort-Adapter-displays-409... likt denna kanske? Förmodligen någon annan som löst det på sin egna setup dock

Permalänk
Medlem

Lik den fast tvärt om, då den är Displayport till HDMI.

Permalänk
Bildexpert 📺

Som redan tagits upp och standard vid alla sådana här frågor: riktningen på omvandlingen. Vad man finner vid snabba googlingar och sök i butiker är för DP ut från datorn till HDMI in i en skärm. Dessa är lockande billiga men fungerar förstås inte alls.

Åt andra hållet är sällsynt och extra sällsynt när vi talar om sådant som kan nå 1440p och 120 Hz. De fåtal omvandlare som finns utmärks av mycket högre priser och extern strömförsörjning eftersom HDMI inte kan strömförsörja så krävande elektronik.

Här är en sådan från Startech och den uppges fungera med 4K/60 och även HDCP. Inget exakt specat om 1440p eller 120 Hz, även om det är inom den teoretiska bandbredden.

Finns också HD2DP från Startech som endast når 4K/30 (så antagligen endast 9 Gbps) men som i alla fall specar 1080p/120. Rätt frekvens men skalning från 1080p inte är en höjdare på 1440p-skärmar. Snarare en downer. Hanterar ej HDCP vilket kan vara ytterligare hinder men torde inte påverka spelandet.