Permalänk

Hur ska jag tänka, köp av ny tv

Hej! Har inte köpt tv på säkert 5-6 år. Försökt läsa mig på om all utveckling inom området men blir Inge klokare. Har i dagsläget en 50 tum tv med cirka 3 meter avstånd från soffa till tv.
Tycker ni man får mer för pengarna att ta tex en 55 tum med bättre funktioner än 65 tum med lite sämre? Smaksak? Har ett vardags med mkt fönster vilket är drygt när de reflekterar mycket på skärmen dagtid. Tack på förhand. Förövrigt så används tvn mest till film serie och sport, ingen gaming.

Tex om man jämför dessa 2
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-a80j-55-smart-4k-o...

https://www.netonnet.se/art/tv/56-70tum/samsung-qe65q70batxxc...

Permalänk
Medlem

När du ändå uppgraderar så är det bra att skaffa nånting som är framtidsäkrat. Kika in denna, Välbeprövad TV, vunnit tester gång på gång, och just nu riktigt bra pris.

https://www.netonnet.se/art/tv/46-55tum/lg-oled55c25lb/102446...

Permalänk
Medlem

Hej,

Jag skulle börja med att koka en rejält dos kaffe och läsa den utmärka guiden:
https://www.sweclockers.com/artikel/35135-tv-guiden-2022-23-d...

Devisen ju större desto bättre stämmer när det gäller TV så jag skulle köpa så stort du kan, 65" på 3m är absolut inte för stort. Nu vet jag inte vad du har för budget men gissar runt 10-12k.

För det får du (just nu, priset kan ändras framöver) en riktigt bra 65" OLED från LG som tillhör kategorin "toppklass", dvs du tummar inte på kvaliten för att gå upp i storlek.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=6003059

Gällande ditt vardagsrum så låter det inte optimalt men knappast ovanligt. Ingen TV kan skina ikapp med solen, sedan finns det modeller vars panel reflekterar mindre än andra. Jag skulle överväga möjligheterna att åtminstonde försöka sätta gardiner eller motsvarande på fönster som du har direkt "bakom" / mot TV-skärmen.