Permalänk
Medlem

Digitalkamera + minne = 4-5k typ

Jo nu är det så att jag alltid gillat att fota, men sen provade jag en Canon EOS 300D via farsans jobb och visst var den grym. Så nu ska jag köpa en bättre kameran än den sopiga jag har Och den ska kosta ca 4000-5000 och då ska helst så stort minne som helst vara inräknat (256 mb räcker? Hur många bilder i stort/medel? Hur många med 512 mb?). Eller hur mycket bilder får plats på ett 512 mb stort minne? Onödigt att köpa "för stort" minne om man ändå inte använder allt. Men stort vill jag ha för att jag tänker fota mycket osv. Det kameran ska ha:

*Så bra zoom som man kan få kombinerat med det andra jag vill ha ;p
*LCD, gärna stor, ska kunna användas som sökare
*"Behöver" den vara så stor för extra funktioner så är det ok, men en lite mindre kan nog vara ett plus.
*Många megapixlar, kanske 3-4-5 vem vet
*Liksom ingen "fattig" kamera, utan en med en del funktioner osv. Hög upplösning, red eye, ja allt sånt där "vanligt". Som att kunna trixa och fixa med bländaren och slutartid osv.
*Något mer jag kommer på.
*Kunna filma hyffsat.

Jag ska nog använda den till allt från familjebilder till bilder som jag kan ge bort till någon tidning om jag skulle fota "seriösa" saker

Edit: Har ni någon kamera att rekomendera och har egna/andras bilder med den kameran så posta länkar så kan jag jämföra.

Tack på förhand!

__________________________________
Edit: 21 Juni 2004 20:40:

Budgeten ligger nu på mellan 5-6 tusen kronor för kamera, minne och typ väska

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem

Som vanligt föreslår jag Olympus C-765. Du kommer nog få väldigt svårt att hamn i närheten av en EOD 300D med de pengarna, men jag tror att Olympusen är den som passar bäst.

10x zoom.
1.8" display är väl normalt skulle jag tro. Även elektronisk sökare, mycket bekvämt (enligt mig).
Relativt liten för att inehålla 10x zoom.
4mp om jag inte kommer ihåg fel.
Alla möjliga manuella inställningar.
Filmar i 15fps i 640x480.

Du kan nog kolla på Canon A80 eller liknande också. Har iofs bara 3x zoom, men är absolut ingen dålig kamera.

Till båda kameror som jag nämnt kan du dessutom köpa till fler objektiv ifall du behöver en bättre närgräns, mer zoom och allt vad man nu kan ha dem till.

De enda bilden jag har liggande uppe nu som jag tagit med min C-76 är rätt gamal, och mest bara för att testa om kameran funkar. Inga fininställningar där inte, men jag skickar med den ändå

http://w1.183.telia.com/~u18307503/5.jpg

EDIT: Hittade en till som fortfarande låg uppe, dock är den förminskad, men aja... det får gå ändå.
http://w1.183.telia.com/~u18307503/natt.jpg

Permalänk
Medlem

Köp en A80, för jag har ju en!

Gör bra bilder till bra pris, sedan går det ju köpa massa objektiv till den också. Manuella inställningar är ju dessutom aldrig fel.

128-256mb räcker nog bra (canons 2300mah batterier räcker ungefär till 205bilder), den största bilden jag tagit har varit 3,11mb. Medelstorleken på de 360bilder jag tagit ligger väl på 1,4mb. Har självklart sparat bilderna i högsta upplösningen/kvaliten.

Lär dig och fota med denna och köp dig sedan en 300d eller d70.

Glöm filmfunktionen, köp en kamera som gör bra stillbilder istället!

4-5k är dock lite lite, då man gärna vill ha lite tillbehör. Och de kostar inte lite! Har nu själv lagt ut över 5k extra på det, då har jag bara införskaffat mig ett objektiv och ska köpa mig en bra skrivare.

Fast stativ och annat går ju bra att köpa begat, själv vägrar jag köpa allt annat än nytt.

Testbilder hittar du på någon av följande sidor:

http://www.pbase.com/cameras
http://www.steves-digicams.com/
http://www.imaging-resource.com/
http://www.dcresource.com/

Ta dock visa bilder med en nypa salt, då det faktiskt går att ta väldigt dåliga bilder med väldigt bra kameror och även bra bilder ska behandlas (med datorn) för att få dem ännu bättre.

Personligen skulle jag hellre rekommendera att du själv tar bilderna och jämför. Dock kan det bli svårt då de flesta butikerna inte har alla kameror man kan tänkas vilja ha och har dem det så vägrar de oftast låta dig testa dem. Men ger man inte upp så lyckas man!

Visa signatur

LePont SF-201B | A64 3700+ @ Stock | ASUS K8N-E-Deluxe | 2 x 1024MB Corsair CMX1024-3200C2PRO @ 3-3-3-8 | Gainward BLISS 7800GS+ 512MB @ Stock | 900W Tagan TurboJet | Plextor PX-760A | 74GB WD Raptor | +4TB HDD | NEC MULTISYNC FE2111SB 22" | Logitech Z-2300 | Sennheiser PC150 | Logitech Cordless Desktop Keyboard och en MX518

Permalänk
Medlem

Både C-765 och A80 är bra. Enda anledningen att välja C-765 före A80 är om man vill ha dendär zoomen. I övrigt tycker jag att A80 är en bättre kamera (inte för att C-765 skulle vara dålig). A80 har något bättre vidvinkel, större CCD (mindre brus) och vridbar display.

Du får dock inget som ens är i närheten av en EOS 300D för de pengarna, men vill du ha de bästa för de pengarna du skriver så är de två bland de bättre i den prisklassen.

Sen finns ju minolta A1, men den är ju några snäpp dyrare.
Jag skulle kunna tänka mig att en begagnad Minolta Dimage 7i eller 7Hi skulle kunna vara något. Fast du kommer nog ändå inte riktigt ner i 4-5kkr.
Men jag vet inte vad du är ute efter heller. Något som är fräckt/fräckare eller om du har ambitioner på "seriös" fotografering.

Permalänk
Medlem

Du kan få en Canon Powershot S50 + 1 GB Microdrive för runt 4500 från Tyskland.

Visserligen bara 3x zoom, men med mycket inställningsmöjligheter.

Kan ju vara ett alternativ.

Visa signatur

Fractal Design Define R3 | Asus Z170 Pro Gaming | Intel Core i7 6700K | 32 GB Corsair Vengaeance LPX DDR4 2666 MHz | Asus Radeon RX 580 | EVGA SuperNova 850 G2 | Kingston A400 480 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | 2 x Crucial MX500 500 GB SSD

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dumbo

Jag skulle kunna tänka mig att en begagnad Minolta Dimage 7i eller 7Hi skulle kunna vara något. Fast du kommer nog ändå inte riktigt ner i 4-5kkr.

Det ska inte vara nått problem att hitta en 7i för de pengarna, när jag sålde min nyligen så fick jag inga svar på annonserna förens jag var nere på 4000 kr för kamera väska och extra batterier. Så jag skulle kika efter en sån. Titta bland radannonserna på fotosidan.se är säker många där som vill byta upp sig till en DSLR.

Permalänk
Medlem

Jag föreslår att du tar en titt på nikon coolpix 5400:
http://www.cyberphoto.se/nikon/digital/5400.php

Är själv ägare till en nikon, dock en annan modell i coolpix serien och är mycket nöjd med den.

Permalänk
Medlem

Kanske en Minolta Z2 kan vara nåt för dig? 10x zoom, och når upp till alla de kraven du satte upp. Manuella inställningar för allt, dessutom, så ingen risk för att bli låst till något.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Canon Powershot S1 IS, kanske?

Edit: http://www.cyberphoto.se/canon/digital/s1/s1.php

Visa signatur

patrikphoto.se
pojkar spelar fotboll, män åker skateboard.

Permalänk
Medlem

Det finns en hel del att välja på om man vill ha något lite dyrare än en A80. Canon har bl.a. följande modeller som är lite "större" än A80:

PowerShot S50 (som kan fås med 1 GB minne för 4600 kr inkl. frakt, och 4100 kr utan minne.)

PowerShot S60 (Uppföljare som släpptes för inte så länge sedan, ca 5300 med frakt men utan minne.)

En annan Canon är PowerShot G5. Den kostar 5200-5300 kr med frakt.

Alla dom har 5 megapixel, G5 har 4 ggr zoom, S50 3 ggr och A 60 3.6 ggr. G5 och S50 har funnits ute i ungefär ett år nu.

PowerShot S1 tycker jag inte om. Jag har inte kännt på den, men jag tycker 3.2 megapixel är lite för en ny kamera. Dom skulle ha stoppat en CCD på 5 megapixel i den istället. Då hade den varit ett intressant alternativ. 3700 eller mer känns saftigt för 3.2 megapixel. Kameror med 5 megapixel har funnits i ett par år. Min kamera med 4 megapixel har jag ju haft i över ett år nu. Dags att byta upp den mot en på 5-8 megapixel snart, om ett halvår eller så.

Sen finns det ju en del som är dyrare också. Men det är kanske lite över din budget. Jag skulle inte ha något emot en Sony CyberShot DSC-F717 (för 6300 kr), en modärnare DSC-F828 eller annan "fet" kamera. Kanske lite gammla nu dock.

Minolta 7i, A1 och liknande är ju värt att titta på om man kan lägga en över 5000 kr.

Visa signatur

Det socialistiska liket lever medelst frankensteinliknande åtgärder.
Flygande anka! Akta den bitts!
Gud är som Alfons osynliga kompis. Få ut det ur skallen och bli en normal människa... För guds skull... Väx upp.

Permalänk
Medlem

Många megapixel är inget självändamål.

Permalänk
Medlem

Självklart inte, men att köpa en kamera på 2 eller 3 megapixel är kanske inte så lyckat, om den inte är bra och man får den billigt. Fler megapixel gör förhopningsvis att kameran är modärn i några år mer än en modell med få pixlar.

Det beror också på vad man har kameran till. Om man bara leker lite och tar semesterbilder så duger ju 2-3 megapixel säkert. Men om man är seriösare, så kan det ibland krävas fler pixlar.

Visa signatur

Det socialistiska liket lever medelst frankensteinliknande åtgärder.
Flygande anka! Akta den bitts!
Gud är som Alfons osynliga kompis. Få ut det ur skallen och bli en normal människa... För guds skull... Väx upp.

Permalänk
Medlem

En 3mpix-kamera kommer att ta precis lika bra bilder om 5 år som den gör idag.
Att tiden fortlöper gör inte automatiskt att man får behov av högre upplösning.
Snarare tenderar de kameror som har lägre upplösning att ofta ha mindre brus eftersom man ofta inte gör CCD:erna större. Ixus 430 och 500 är ett exempel på det, även om de kommer från samma generation.

Planerar man inte skriva ut sina bilder utan man ämnar titta på dem på skärmen kommer 2Mpix att räcka många år.

Har man behov av hög upplösning (man ska skriva ut bilderna i stort format osv) ska man givetvis köpa en kamera som har det, men har man inte det behovet är det onödigt att betala extra för det.

Vad gäller just S1 så är bildstabilisatorn hela grejen med den. Ovärdelig i många sammanhang. Handhållet vid full tele och slutartid på 1/40.

Så, för att ta det kort:
Man får se efter vilka behov man har och köpa kamera där efter. Jag ser personligen funktionalitet och handhavande som betydligt viktigare än hög upplösning.

Permalänk
Medlem

Man väljer självklart en kamera som passar för ens endamål. En X21 är fin på en fest. Och en Z2 är bra om du behöver zoom, men där den inte behöver gå ner i fickan. Man får se till sina behov primärt, och inte bara se till det som är "bäst". Dom flesta har inte behov av mer än 3 megapixel.

S1 har jag inte prövat. Men jag vet inte om den där bildstabilisatorn är mycket att lägga extra pengar på. Visst är bildstabilisator säkert bra. Men det är i mörker när man inte använder stativ. Offta hjälper det att ändra iso-tal och F-tal, och man får endå ganska bra bilder. Det är som sagt vad man har behov av. Fotar man mycket i mörker så kan det vara något att lägga pengarna på.

Visa signatur

Det socialistiska liket lever medelst frankensteinliknande åtgärder.
Flygande anka! Akta den bitts!
Gud är som Alfons osynliga kompis. Få ut det ur skallen och bli en normal människa... För guds skull... Väx upp.

Permalänk
Medlem

När man börjar närma sig 400mm är bildstabilisator praktiskt även i "bra ljus" i många fall. Panoreringar är mycket lättare att få bra tex. Testade en EOS 300D med ett EF 75-300/4-5,6 IS USM i helgen och det är STOR skillnad på med och utan IS.
ISO-talen man kan använda är ganska begränsade på kompaktkameror. På de allra flesta tenderar bilderna att gå mot det obrukbara hållet redan vid ISO200, med några undantag. Bländaren är inte alltid man vill ändra, med den reglerar man ju skärpedjupet. Större bländare ger kortare skärpedjup. Då återstår längre slutartid. Därmed inte sagt att man måste ha IS för att ta bra bilder med tele, bara att det kan vara praktiskt. Ett annat alternativ är ju stativ eller att ta stöd mot något. Under ljusa förhållanden kan det funka bra med handhållet åxå, men man får vara hyfsat stadig på handen.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Kanske en Minolta Z2 kan vara nåt för dig? 10x zoom, och når upp till alla de kraven du satte upp. Manuella inställningar för allt, dessutom, så ingen risk för att bli låst till något.

Tänkte precis rekommendera samma kamera. Ska man ha hyffsad filmfunktion så ska man köpa en z2.

Permalänk
Medlem

Hm, tack för alla svar. Skitsvårt det här alltså, och ja, jag vill fota seriösa grejer också. Alltså "seriös fotografering" så att säga ;P

En Canon A80 + Minne låter faktiskt lockande, liksom har det jag vill ha. Fast en Z2 verkar också lockande, hm hm :] Någon som vet en sida där det står lite om Z2? Att köpa till ett stativ och så utnyttja 10x zoomen till fullo är inget problem. Några anmärkningar med A80 faktiskt, känns som att jag kan få mer för dom pengarna jag har. Fast ändå en skitbra kamera, har tittat på några av dom ni rekomenderat:

Aijoj: Olympus Camedia C-765 Ultra Zoom verkar faktiskt riktigt bra
Alla ni som rekomendera A80: Verkar bra, dock så är det inte så att den kameran är lite seg? Alltså så att säga har man automatik på så tar det någon sekund innan den fotar? Eller? Har jag fel? Är det bara slutartiden man kan ställa in eller? En fördel är ju att man kan köpa optik till A80 :]
Bergling: Canon S50 + stort minne låter faktiskt bra också Enda nackdelen är väl zoomen och filmfunktionen som jag ser det, dock är det inte så viktigt. Fast hm, jag skulle kanske vilja ha en kamera med lite mer zoom. Tål att tänkas på. Canon PowerShot S50 inkl värdepaket: batteri Soligor, väska Soligor Modell 12 samt minne 256 MB för 4800 kr låter jävligt fint
Kaukasar: Kanske är lite för dyr för mig, ska planera och se hur mycket jag har till köpet.
s.c.s.i.: Mm, kanske det. Har du någon sida med bilder du taget, bilder på kameran kanske bra recension eller liknande så säg till. Jag ska kolla lite själv jag med.
Squalo: Lite dyr, hm, verkar bra annars
Kapaas: Lite dyr den med, verkar bra annars.

Ska tänka igenom, men just nu är det typ kamera för ca 4000 och sen minne för ca 1000 kr kanske.

Kan tillägga att den inte behöver gå ner i fickan, ganska skönt med "proffskänslan" över t ex 300D (jag vet att jag inte har råd med 300D, sa bara att såna kameran känns proffsiga, istället för vissa t ex Minolta som är som fyrkantiga...någonting. Säger inte att det itne kan vara bra kameror för det )

Vad tycker ni om Casio Exilim EX-Z40 eller Casio Exilim EX-Z4? Har för mig att min kusin hade en sån (provade den lite) och den verkade grym. RÅdiggar 2" LCD:n Men EX-Z40:n som kostar mindre verkar nästan bättre. Typ som om dom hade samma på allt förutom att i EX-Z40:n ingår lite "bättre" saker och så har den bättre filmfunktion. Hm...EX-Z40 har bättre zoom också, skumt

Kyocera Finecam M410R eller Fuji FinePix S5000 verkar också skitbra, fan vad svårt detta kommer bli

Edit: Funderar skarpt på en Z2, men allt snack om att det är svårt att ta bra bilder när det är just med autofokus stämmer det s.c.s.i.? Stativ till den är inget problem att köpa som sagt, kanske lite bökigt att ta med varje gång man bara ska ut på en liten promenad eller något Kanske satsar på A80 istället, vet inte riktigt

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem

Hastigheten på A80 är väl inte direkt långsammare än "de flesta" andra kameror. Minolta Z2 är däremot riktigt snabb. Jag upplever dock att den är något sämre rent optiskt än både C-765 och A80 (därmed inte dålig). Ibland är snabbhet viktigt, ibland inte. Beror på motivet. Jag upplever sällan hastigheten som begränsande med min A70. Men det är ju absolut ingen nackdel om kameran är snabb.
Vill du ha "proffskänslan" ska du någon ändå titta på en begagnad 7i eller liknande. (Sen får jag väl säga att 300D inte känns så särskilt seriös/gedigen om man jämför med andra systemkameror.)

Vad gäller inställningar så har både A80, C-765 och Z2 möjligheter till att ställa in allt manuellt. Vitbalans, fokus, slutartid, bländare, ISO-tal osv.

Vad gäller Casio så har de två kamerorna du nämnde bara programautomatik. Det går att ta bra bilder med programautomatik, men då är det kameran som styr över dig och vilka motiv du ska fotografera, istället för tvärt om, om man ska hårddra det lite.
Min personliga åsikt är att Casio borde hålla sig till klockor (även om de har gjort ett par modeller som är acceptabla).

Permalänk
Medlem

dumbo: Aha ok, håller med dig om Casio om dom bara har programautomatik faktiskt :/ Men är nästan säkert att det blir en A80, om det inte finns något i någon "högre prisklass". Men typ Kameraväska, minne och batteriladdere med batterier och såklart A80:n verkar nog som ett bra köp

Edit: http://www.zetterstrand.com/canona80/ A80 verkar inte direkt dålig Enda nackdelen är väl att man bara kan spela in 3 minuters film, men det räcker nog. Ska ju mer fota och sen kanske ta några små filmklipp

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem

3 min film (320x200) tar i runda slängar 50MB på kortet (om de inte ändrat komprimeringen mellan A70 och A80), så man spelar ju inte gärna in så jättemycket film.

Jag tycker att A80:n är ett bra köp. Ska du täcka in minne (du bör ha minst 128MB, helst 256MB), väska och batterier så landar du nog rätt lagom sett till din budget.

Lite fler bilder:
http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorLogin=&auth...

Jag har ju en A70, men A80:n och den är ungefär likvärdiga i vad man kan "åstadkomma" med dem, så du kan ju kolla in på http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?type=mb&authorID=... och http://dumbo.mine.nu/photo/ åxå.

Sen kan man ju såklart ta mycket bra bilder med de flesta andra kameror som nämnts här i tråden åxå. Det handlar ju om att hitta vad man tror passa en bäst.

Permalänk
Medlem

dumbo: Ok tack Blir nog antingen en Minolta Dimage Z2 (eller motsvarig) eller Canon Powershot A80 (eller motsvarig). Lutar nog åt Canon just nu

Tack för svaren alla!

Dumbo: JÄVLIGT fina bilder

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk

Jag har precis beställt en A80, ska hämta den imorgon... allt jag hört om den är att det ska vara den bästa kameran i 4000:- klassen, kolla på pricerunner.com nästan bara 5: or i betyg.

Visa signatur

You're my size I need to try you on

Permalänk
Medlem

Ska också beställa en Canon PowerShot A80 från datorbutiken. Vad för batteriladdare & batterier ska man satsa på? Helst en laddare som kan ladda 4 batterier åt gången (2100 mAh).

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av qlex0r
Blir nog antingen en Minolta Dimage Z2 (eller motsvarig) eller Canon Powershot A80 (eller motsvarig). Lutar nog åt Canon just nu

Jag tog ett par kort på min klocka för en annan tråd, tänkte att du kanske ville kolla på real-life-exempel.
Dum som jag är så sparade jag inte bilderna i originalstorleken, men jag hade tänkt att ta en serie till imorgon, och då kan du få se dem högupplösta, om du vill.

http://w1.696.telia.com/~u69603941/seiko/3.jpg
http://w1.696.telia.com/~u69603941/seiko/4.jpg

Edit: Bilderna är altså tagna med en Z2:a.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

qlex0r: Tack tack.

sabbe: Jag tycker att du ska satsa på en snabbladdare som -deltaV-ankänning så att batterierna inte kan bli överladdade. Jag har sett rätt billiga sådana (kan dock inte komma på vart). Själv har jag en GP Powerbank Rapid. Den funkar mycket bra. Laddar 4 celler på 4-5h om de är helt tomma. Det har kommit en efterföljare till den. "Rapid II". Ungefär samma laddare. Kostar 400-500 nånting med 4 batterier, så den är ju inte jättebillig, men jag tycker det är värt att ha en "ordentlig" laddare, då livlängden på batterierna blir längre.
Den säljs svjv med 2100-celler. Du klarar dig dock långt på 1800-celler åxå med A80:n.

Permalänk
Hedersmedlem

s.c.s.i., fin klocka men bilderna ser ut att vara såpass "nerskalade" för att man skall kunna säga så mycket. Visa dem istället i orginalformat (eller länka). Ville också passa på att säga att du kan få en Canon A80 för 3274 på alfadigi och 2906 kr från tyskland, Huh så billigt! Är man inte ute efter en 10x zoom finns det nog ingen bättre kamera för det priset......(tycker jag;-)

Permalänk
Medlem

s.c.s.i. fina bilder Men fixar du lite fler exempel i orginalstorlek så man kan kolla nogrannere så är jag tacksam

Fan svårt att välja

Eller så A80 + allt (utom 512 mb minne) + 256 mb minne, beror på hur mycket jag har råd med.

Edit: Enda nackdelen jag ser med A80 är zoomen, hur nära måste man stå för att 3x zoomen ska få hyffsad bild av föremålet? 10 meter? 5 meter? 20 meter? För jag skulle vilja ta bilder av typ, kanske kravaller (skoja) eller närbilder på saker som är ganska långt borta, eller något annat, och då kanske 10x zoom är att föredra? Eller?

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem

Jag har inte haft min kamera så länge än, så de flesta bilder jag har tagit hittills har varit i inlärningssyfte.

Jag sparade dock undan ett par, som iof knappast är representativa för kameran, p.g.a. min ovana;

http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/blue2.jpg
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/maskros2.JPG
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/PICT0036.JPG
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/PICT0038.JPG

Den sista är klart sämst, vet inte riktigt var fokus ligger.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Jag har inte haft min kamera så länge än, så de flesta bilder jag har tagit hittills har varit i inlärningssyfte.

Jag sparade dock undan ett par, som iof knappast är representativa för kameran, p.g.a. min ovana;

http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/blue2.jpg
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/maskros2.JPG
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/PICT0036.JPG
http://w1.696.telia.com/~u69603941/z2/PICT0038.JPG

Den sista är klart sämst, vet inte riktigt var fokus ligger.

Verkar vara en jävligt bra kamera Enda fördelen för A80:n är väl att Z2:an är ganska stor. Eller? För jag vill ta med kameran OFTA. Alltså kanske flera dagar i veckan t o m Eller oftare. Så den ska gå lätt att bära, iofs så ska jag ju köpa kameraväska. Då borde det itne vara ett problem eller? Det jag märkte när jag testade Canon EOS 300D, lite jobbigt att dra upp kameran ur feta väskan, ta av locket för linsen, osv. Men det borde inte vara något problem eller? Vet du några bra bilder där man kan se ungefär hur stor kameran är så är jag tacksam. Alltså typ bredvid en linjal eller en penna eller något

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk