HD via usb 2.0 kabinett bara 2400kb/sec i HD tach?

Permalänk
Medlem

HD via usb 2.0 kabinett bara 2400kb/sec i HD tach?

Har en relativt gammal 7200rpm ibm-disk isatt i ett spire gigapod kabinett. Mätte överföringshastighet med HD tach och fick som max 2486kb/sec. Borde den inte vara något högre?

Någon som vet vad som kan vara fel?

Permalänk
Medlem

Drivrutinerna på plats?
Är du säker på att den kontakt du kopplat in hårddisken i verkligen är USB 2.0?

Permalänk
Medlem

Tjao.. det står iaf i windows USB 2.0 masslagringsenhet. Sen så kollade jag på moderkorts specifikationerna på asus hemsidan vilket säger att de fyra USB kontakterna på panelen ska vara
USB 2.0 (http://uk.asus.com/prog/spec.asp?langs=11&m=P4P800). Något mer man kan kolla upp?

HD:n (http://www.hitachigst.com/hdd/desk/ds14gxp.htm) går i ATA33.. vilket jag inte hittade några siffror på överföringshastighet till.. kanske kan det vara det som är fel?

Permalänk
Permalänk
Medlem

asus p4p800 med senaste bios

Permalänk
Medlem

kolla här http://support.microsoft.com/kb/329632/EN-US/ om hur du kontrollerar och gör för att få senaste drivrutinen till USB 2 om du har installerat XP från en skiva där SP1 inte har s.k "slipstreamats" då den redan är installerad eller om du har installerat SP2.

Sen antog jag att du kör XP vilket du kanske inte gör?

Såg att överföringshastigheten på den hd:n är mellan 8-13 Mb/s så lite lågt är din uppmätta hastighet så undrar om den inte körs i PIO4?

Permalänk
Medlem

Japp.. kör XP SP1, kollade upp drivrutinerna och det verkar som om jag har senare versioner av 2.0 drivrutinerna än vad som fanns på den microsoftsidan.

PIO4.. går det att ändra på USB lagringsenheter, trodde bara man kunde köra PIO läge?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Aja tack iaf.. får väl prova med en annan hårddisk i:P

Provade med en gammal quantum hårddisk på 3 gig.. (mkt gammal) och fick över 9Mbit/sek så jag antar att det är hårddisken som spökar.