Permalänk
Medlem

USB-kontakt till moderkort

Hej, jag har köpt en Media Reader 2 av märket Sharkoon. Det sod i beskrivningen att man kopplade den till USB-uttag. Då jag tänkt den för installering i fronten trodde jag att det rörde sig om USB-kontakt som man sätter till moderkortet (kan ej namnet på den). Men det rörde sig alltså om en vanlig USB-kontakt, som man inte sätter till moderkortet. Nu känns det ju konstigt att installera eländet och dra en kabel genom chassit till baksidan och plugga in den där. Jag har ett USB-uttag ledigt på moderkortet men det är ju en 9-pinnars historia och ingen USB-kontakt i normal bemärkelse som man ser utanpå burkarna.

Min fråga är om det finns adaptrar eller liknande som man kan använda för att koppla kortläsaren direkt till moderkortet. Om inte, hur gör man annars?

Permalänk

Fick du inte med "9-pin historian" när du köpte moderkortet? Fick du det kan du ju koppla in den och skruva av plåten samt tejpa ihop på något snyggt sätt.

Visa signatur

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Permalänk
Medlem

läre stå en pinout i manualen te moderkortet. och på 9 pins historian är det två kontakter. de läre bara va å löda på nå sätt. PS, de heter header

Permalänk
Medlem

lär va svårt att lödda så många sladdar och få det rätt när man inte vet hur de ska sitta och när de dessutom inte är märkta.

Visa signatur

Corsair Obsidian 550D - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K @ 4,4 GHz - 8GB Corsair Vengeance 1600MHz LP - Asus Radeon HD7870 2GB DCUII - OCZ Agility 3 120GB SSD - Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB - Fractal Design Tesla 650W 80+ - Fujitsu SL23T-1 LED - Logitech diNovo Edge & Logitech Performance Mouse MX

Permalänk
Medlem

Tackar för svar. Jag skall se vad jag kan göra med detta. Att löda verkar vara lite väl lurigt för en ickelödande person som jag.

Jo generalen, det följde med en typ av adapter med moderkortet. Men den är till två USB-portar som man skall montera på chassit. Det är lite klumpigt med en sådan kontakt (dubbel därtill) inne i chassit. I korthet, problemet går att lösa, men jag får kolla runt lite efter ytterligare kontaktlösningar.