Permalänk
Medlem

Helkskumt! Processorproblem!

Stängde av datorn igår efter att ha installerat om windows och alla program. Datorn funkade då perfekt. Men idag när jag skulle trycka igång den stannade den vid "detecting IDE-drivers". Provade att starta om ett par gånger och tillslut tog den sig förbi men skrev "CMOS checksum error". Det mest sjuka jag märkte var att där det brukar stå AMD XP 2500+ (eller nått) stod nu AMD 1250 125x10!?!?. Vad har datorn gjort nudå? Kollade detta även i windows och det var lika dant där. Läste under någon annan tråd att man kan få checksum error av biosbatteriet? Lite hjälp?

Tack på förhand!

qubban

Visa signatur

qubban

Permalänk
Hedersmedlem

Cleara CMOS och se vad som händer vid nästa uppstart. Du kan ju testa att byta batteriet också.

Permalänk
Medlem

Testade och clear CMOS men samma problem e kvar. Går ner för gatan till datorbutiken och köper mig ett nytt batteri! Hoppas att det funkar efter det!

Hrrmmpff, de hade inga batterier där. Inte på konsum heller! Attans, får väl vänta över helgen då. Men jag testade ju att cleara CMOS och samma problem återstår. Det som e mest skumt e ju att processorn går på halv kraft. Låter det som batteriproblem eller någonting annat?

Visa signatur

qubban

Permalänk
Permalänk
Avstängd

Vän,

Mitt BIOS nollades för någon vecka sedan i värmen. Det är bara att ställa om allting i BIOS, så ska det fungera ska du se. Nytt batteri behövde inte jag iaf.

Permalänk
Medlem

Ah nått skumt e det på g. Nu imorse testade jag att starta igen och då funkade det utan problem alls!? Jag hajar inte! Men jag uppdaterar bios och fortsätter problemet köper jag ett nytt batteri!

Visa signatur

qubban