Permalänk
Medlem

Konstigt ljud...

Jag har satt i lite nya grejor i min dator, några fläktar, en kontroller och 2 neonrör. Bytte även fläkt på mitt x800 pro till en arctic cooling för att få ner ljudnivån lite.

Men nu har någonting börjat låta lustigt i min dator, det låter som att det kommer någonstans från mobo, kanske nätagget. Ljudet går inte riktigt att beskriva, ganska ljust ljud som är som en massa snabba klick (mkt snabbare än en hårddisk låter).

Och för att göra det ännu lustigare så låter det bara när datorn INTE laddar, om jag installerar något så blir det tyst medan installern laddar, men när den är klar börjar det igen.

ASUS k8n-e deluxe socket 754
AMD Athlon64 3200+
1024mb DDR (2x 512, elixir)
ATi Radeon x800 pro 256mb
Western digital caviar 200gb SATA
Western digital caviar 320gb SATA
CD/RW
DVD

Lite hjälp vore trevligt

Permalänk

Det är svårt att säga vad som kan orsaka ljudet, det kan vara vad som helst. Men du kan ju felsöka lite lätt, plugga ur de nya grejorna del efter del tills du finner oljudskällan. Om du misstänker att det är nätagget testa med ett annat om du kan

Permalänk
Medlem

Jag är nu hyffsat säker på att det är CPU'n, frågan är vad jag kan göra för att fixa det... Den har ju inte låtit förut, och att den låter bara när den inte laddar fattar jag inte...