Nyinstallerat XP, hänger sig vid uppstart vid nyinstallerade program

Permalänk
Medlem

Nyinstallerat XP, hänger sig vid uppstart vid nyinstallerade program

Har formaterat en dator och installerat om Windows XP Professional. Allt rullar på fint och jag installerar massa uppdateringar från Windows Update. När uppdateringarna är klara så startar jag om datorn och då hänger sig den vid fönstret då Windows laddas. Händer ingenting på på 10 min och jag startar om datorn manuellt. Testar att starta som vanligt igen men datorn hänger sig igen.
Startar om igen och väljer felsäkert läge. Detta fungerar bra och väl inne i felsäkert läge gör jag inget utan startar om datorn igen. Väljer normal start och då startar datorn utan problem. Pillar lite i Windows och gör sedan några normala omstarter utan problem.

Installerar sedan lite små program och startar om utan problem. Sedan lägger jag in Officepaketet, startar om och datorn hänger sig vid samma ställe som ovan. Gör samma om samma procedur och får igång datorn.
Installerar något litet program och installerar sedan Nero. Datorn hänger sig vid uppstart. Får igång den och kör kanske 10 omstarter utan problem.
Nästa dag startar jag upp datorn och Windows Update hittar en ny uppdatering som installeras. Jag startar om datorn och den hänger sig vid uppstart. Denna gången vaknar den dock till liv efter att ha stått "hängd" i ett par minuter.

Någon som har en aning om vad som kan vara fel och en eventuell lösning på problemet?
Har funderat på att formatera och installera om igen men slipper gärna det.