Permalänk

Problem med 3G-modem Huawei E220

Jag har mobilt bredband från 3, som jag tidigare använde på min stationära dator. Nu har jag inte använt det på ett tag eftersom det buggade sig och kopplade ner med jämna mellanrum och dessutom var sjukt slött och dyrt, men nu plockade jag fram det för att använda med min bärbara.

Men det funkar inte. Det går att installera Mobile Connect, modemet dyker upp som CD-ROM i enhetshanteraren. Men när man skall koppla upp sig får man ingen kontakt med modemet. Jaha, sökte runt lite och märker att det inte är kompatibelt med Vista. Min stationära dator har XP, därför funkade det där.

Vem fan säljer hårdvara som inte fungerar med Vista? Det är inte 1993 längre. Jag blev sur, och inte blev jag gladare av att försöka navigera 3:s värdelösa hemsida. Till slut hittar jag uppgraderingar som jag laddar ner. Det funkar dock inte, jag får inte kontakt på stationära datorn heller längre. När man startar uppgraderingsprogrammet söker den en stund, men hittar inte modemet. Även här finns den dock med som lagringsenhet i enhetshanteraren.

Vad fan skall man hitta på nu? Jag överväger att kasta ut skiten, men det kostade ju pengar så jag drar mig lite för det också. Sedan försökte jag logga in på 3:s hemsida, men hade glömt lösenordet. Jaha, klickar på att dom skall skicka ut ett nytt, men får se att dom skickat det som SMS till sim-kortet i modemet. Vad i helvete, jag kommer ju inte åt det där just nu! Varför skickar dom inte till e-mailen som alla andra?

Ja, vad skall man hitta på? Modemet är ett Huawei E220.

Permalänk
Medlem

Det funkar fint i Vista för mig.

Följ mina instruktioner här:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=816...

Stäng mobile connect bara. Flasha om. Koppla ur modemet. Avinstallera Mobile Connect och koppla in modemet igen så installeras Mobile Partner. MYCKET bättre än mobile connect. Du måste lägga till Tre som din profil men det har jag beskrivit i andra tråden. Längre ner i den finns även skärmdumpar.

Permalänk
Medlem

Jag har problem med att både få igång mitt Telia connect och att
avinstallera programmet. Det är ett problem med exe-filen eftersom den inte går att öppna. Jag har försökt att manuellt avinstallera programmet utan resultat. Jag har även tagit bort nycklarna i registret men det funkar ändå inte. Vista säger att programmet ligger kvar men går varken att avinstallera eller installera om! Hur gör jag för att komma runt detta? Jag har även flashat om mitt modem.