Forskare skapar dator av bakterier

Permalänk
Medlem

Hmm.. lite Bioshock känsla över det hela *ryser*

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jolle 86
Tycker det är läskigt att dom håller på att labba med virus och göra dom smartare :S snart kommer dom väll vara smarta nog att modifiera sig själv och börja kunna lösa sånna saker som människan inte har lyckats klurat ut än ? ^^ Typ cancer och vipps så har vi en I Am A Legend Eller varför inte en Terminator ?

Eller en Germinator i detta fall

Visa signatur

E6850@3Ghz, Noctua NH-12F, Asus P5K Deluxe/WiFi-AP, 4GB Corsair 6400C4DHX, Corsair HX 520W, Antec P182 Gun Metal, X-Fi Xtreme Gamer, Asus ENGTX 260, Samsung 320GB/500GB. Top-notch...years ago.

Permalänk
Medlem

Om jag minns rätt så är denna nyhet ca 1.5 år gammal.
Det första försöket skall ha utförts av israeliska forskare.

Om jag bara kunde hitta vart jag läste det någonstans.

Permalänk

Alltså!

Vad forskarna har gjort är att tillsätta ett enzym till Escherichea Coli. bakterier som modifierats med "märkta" bitar av DNA (deras pancakes). Vad enzymet gör är att det bara flippar Pancake DNA't vid en märkt sekvens (ställe på DNA't som enzymet känner igen) så att Pancake DNA't som innan tillsättning av enzymet och flippning, inte var/är funktionellt, blir funktionellt och transkriberar ett mRNA vilket översätts/translateras till ett protein som skyddar mot antibiotika.

De bakterier i vilka "flipp" enzymet inte fungerade kommer att dö vid tillsättning av antibiotika och de som lyckats lever vidare.
I min mening handlar detta inte alls om att kunna "räkna" eller lösa ett problem utan mer att använda sig av grundnivå genetik 101 till att visa på att man kan modifiera DNA till att producera ett för forskaren valt protein.

För er som oroar er för "Bajs datorer" snart så kan ni torka svetten ur pannan för det kommer inte finnas så länge ni lever (tror jag)

För övrigt så bestod pannkaks-högen endast av 2 pannkakor i detta experiment

Mvh Uttråkad Biolog

Visa signatur

/ CM HAF X / ASRock P67 Extreme6 RB3 / Corsair AX850 GOLD / i5 2500K@4.5Ghz / Corsair Vengeance 1600 Mhz 8Gb / Zotac AMP! GTX580 SLI, Arctic Cooling Accelero Extreme Plus II / Corsair Force 3 120Gb 6Gb/s / Zalman Reserator 1 v2 /

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skeden H
Kul att se att utveckling av datorer gör framsteg utanför kiselvärlden. Skulle nog tro att när jag är gammal gubbe och ligger på min dödsbädd att vi ser "hybriddatorer" som använder sig av olika tekniker för att bearbeta data.

Dock hoppas jag inte att detta ska leda till ökad tro om att vi kan manipulera verkligheten och vår exicetens.

Som en viss franskforskare visade tendenser av när han ville klona människor till föräldrar utan förmåga att föda barn, om jag inte minns fel.

Öh franskforskare? Du menar antagligen brödforskare eller fransk forskare!

Visa signatur

Min:ABIT NF7-S V2.0,Barton 2500+AQXEA XPMW@2,35Ghz,2x521Mb Adata Cas 2-3-3-6,Lt 6800LE 1,3v 16x1,6@440-930,SLK900A,Mustek A806 5:1 Dolby Digital Amp. Frugans:ESC K7-SEM,Duron1600,512Mb DDR. Antons:Aopen AK73(A)-V,512Mb Sdr,Xp1600+Parlomino AGOIA GREEN@1875Mhz@1.9v,Volcano7+Moddad@92mm,Gf 4200Ti@305-610 Zalman HP-80.

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte det är läskigt.. jag tycker bara det är helt fucking jävla otroligt att dom kan göra det överhuvudtaget.
Och här sitter jag och funderar över vilken typ av rengöringsmedel jag ska ha på badrumsväggarna...

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jolle 86
Tycker det är läskigt att dom håller på att labba med virus och göra dom smartare :S snart kommer dom väll vara smarta nog att modifiera sig själv och börja kunna lösa sånna saker som människan inte har lyckats klurat ut än ? ^^ Typ cancer och vipps så har vi en I Am A Legend Eller varför inte en Terminator ?

Tror inte du behöver oroa dig så mycket, E.coli är en av de absolut bäst kända baketerierna och man har tämligen bra koll på hur man "dödar" den då detta görs i industriell skala vid tillverkning av många proteiner.
Ett av de enklaste sätten torde vara att värma upp dem då de dör vid temperaturer strax över 40C.

Sen är inte E.coli ett virus, det är en bakterie

En annan tanke jag fick var att den inte kan vara särskilt snabb en sån här dator, för den här typen av kemiska/biologiska reaktioner tar väl bra mycket längre tid är det tar för en elektron att öppa/stänga en transistor.
Sen borde en dator av denna modell (om det nu är möjligt i den variant som presenteras här) bli ganska otymplig, då baketerierna inte som elektronik nöjer sig med några elektroner utan behöver både syretillförsel och näring. Med den mängd bakterier som skulle behövas för att konkurrera med kiselbaserade datorer blir det en hyfsad mängd.

Visa signatur

USA har aldrig varit på månen, Sverige hade aldrig vm 1958 och 9/11 har aldrig inträffat och därmed basta.
P4 2,6C@<3,0Ghz + CNPS7000A-CU|AI7|1,5Gb BH5 & BH6|Antec Sonata|R9800np(BBA) + VF700-CU@425/258|HP LP2465|Logitech MX500, Seasonic S12 500W

Permalänk
Inaktiv

Kan man överklocka sin "bakteriedator" genom att tillföra lite gamla naglar?

Permalänk
Medlem

voltmodda skiten >.<

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Fick mig att tänka på någon Jude Law film, eXistenZ, där de kör med organiska spelkonsoler och allt går åt h****te:P

Så hela mitt rum är en gigantisk superdator då... kanske dags att städa innan den vänder sig emot mig.

Nu blev jag sugen på pannkakor.

Visa signatur

C2D e6750 | Gigabyte GA-P35-DS3 | Antec p182 | Corsair XMS2 2GB | Albatron GeForce 8800GTS 320MB | Corsair 520W

Permalänk
Avstängd

coolt, men föredrar nog en laserdator om dom får den tekniken att fungera