Permalänk

Köpte en sån här till slut efter mycket om och men.

Kan inte påstå att jag är alltför nöjd dock, betraktningsvinklarna är så där (hade CRT innan och ja, i princip alltid samma färger oavsett var du står :). Gungar man fram och tillbaka lite i stolen så blir det direkt viss skillnad, det vita ute i högra spalten när jag skriver är t ex inte alls riktigt vitt eftersom jag sitter med huvudet framför den här lilla rutan. Lutar man sig framåt så förändras färgerna nertill, eller de blir iaf rejält blekare.
Men, men, duger väl tänkte jag när jag var hos min kompis, till viss del kanske man vänjer sig.

Hur som helst, fick en död eller snarare lysande pixel. Den är röd och en riktig plåga, sitter 14cm från vänstra kanten, precis i mitten i höjdled. Så relativt centralt ändå.

Klarar inte av detta, ser den på alla ljusa bakgrunder och blicken liksom dras till den när jag drar upp en ny sida, en ny bild osv. Vart är den döda röda lilla pixeln sjunger tomtemor.

Fick ni några döda/lysande pixlar och isåfall hur många?

Min kompis som köpte skärmen vid årsskiftet har åtminstone en blå.
Nä, blir nog till att utnyttja ångerrätten.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Medlem

Hej!

Har du också införskaffat mig denna monitor och kan bara instämma mycket som redan sagts:

+ Grymt fin bild! Riktigt proffsigt intryck! Proffsigt är också kalibreringsprogrammet. Kör på 40% Brightness, vilket Eizo-killen nämnde som en bra siffra. Tyckte till en början att bilden blev lite mörk, men nu känns den perfekt. Man vänjer sig fort.

- Lite bristfällig fot. Lite billigt intryck bakom skärmen. Skulle vilja få ner skärmen ytterligare några cm. Ska nog testa att endast skruva fast den i två av fyra skruvar i VESA-fästet (som någon tidigare tipsade om).

Har letat efter döda pixlar med onlinehjälpen Flatpanels.dk, men jag har inte hittat något. Vet inte egentligen om det är fel på mina ögon eller det faktum att jag fått en felfri skärm, men det kvittar. Har kanske inte "lärt " mig leta? Jag sökte av skärmen med ett avstånd på ca 10 cm på svart och vit helbild.

mvh Martin

Permalänk

Har du några döda pixlar då Martin?

Jag har kommit så långt att jag fått ner ljusstyrkan till 55%, men tyckte inte alls den var speciellt ljus i början. Gick ner till 80 först, sen 65-60. Nu har jag tillfälligt ställt ner på 55 efter att ha läst ditt inlägg. Undrade om det inte var nåt fel på min skärm först. Brightregulatorn är av, testade att ha den på men det hände inget, tar den god tid på sig eller?

Kör i porträttläge nu och det är jäkligt coolt, men måste säga att jag faktiskt tycker skärmen är aningen för stor då.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Medlem

Hej igen,

Ang. döda pixlar, se mitt tidigare inlägg.

Brightregulatorn har jag avstängd. Har inte testat den ännu, då jag ännu inte sett något stort behov av att ha den påslagen.

mvh Martin

Permalänk
Medlem

Nu har jag fått min gråa 2431w på Eizos rea.
Woaw! vicken skärm!

Jag var orolig att det skulle va fult med den gråa färgen men tänkte att det var överdrivet att lägga drygt 2000 extra för att få en svart.
Men den var enormt mycket snyggare i verkligheten. Den är stor och snygg och ibm-grå. Ser proffsigt ut jämfört med en svart tycker jag. Industriskärm typ.
Min fru hade svårt att smälta storleksförändringen från 17-tummaren innan och har drömt mardrömmar om den

Jaja, det var bara det estetiska, det tekniska har ni väl redan klarat av tidigare i tråden. Inga döda pixlar har jag iaf.

Visa signatur

Lian-Li PC-V1100+II, ASUS P5E64 WS Evolution, Intel Core2Quad Q9300, H20, OCZ Reaper 4x2GB DDR3, ATI FireGL V3600, WD 640 Black, WD 500GB, Zalman ZM600-HP, Eizo S2431W

Permalänk
Medlem

Har haft min s2431w i cirka en månad nu och har de senaste dagarna noterat att den börjat låta en del, typ elektriskt surrande. Detta hördes även från början, men då enbart om man la örat mot baksidan av skärmen, nu har det börjat höras även när jag sitter framför skrämen.

Är det någon annan som har upplevt att ljudet från skärmen ökat med tiden? Det har ju med ljusinställningen att göra för när jag kör skärmen i 100% ljusstyrka (vilket dock är olidligt starkt) försvinner ljudet helt.

Ska man behöva stå ut med att den skärm för (i vanliga fall) över 8 000:- "tjuter"?

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk
Medlem

Hej Tonari_N

Den skärmen ska vara tyst,
Tycker att du ska fylla i en felanmälan på Eizo´s hemsida.
Du kommer att få den utbytt.

// Honda

Visa signatur

Finns en anledning till att folk betalar lite extra för en Eizo !!

Gigabyte GA-P35-DS3 Rev 2.0 / E8200 @ 3,2Ghz / Arctic Freezer 7 Pro / 4X1Gb Corsair PC6400 4-4-4-12/ Geforce 8400 / 2 X SATA 160Gb / Eizo / Vista 32-bit

Permalänk
Medlem

Gjorde som du sa Honda600.

Får se vad de säger, men jag tycker nog som sagt att en skärm för över 8000:- ska vara i princip helt tyst.

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk
Medlem

Lycka till Tonari_N

Hoppas att det går bra.

// Honda

Edit 15:43
Har du hört något från dom?

Dom ska vara väldigt bra att ha att göra med, (därav min kommentar i sign)men hör gärna av dig om det är så i praktiken också.

Visa signatur

Finns en anledning till att folk betalar lite extra för en Eizo !!

Gigabyte GA-P35-DS3 Rev 2.0 / E8200 @ 3,2Ghz / Arctic Freezer 7 Pro / 4X1Gb Corsair PC6400 4-4-4-12/ Geforce 8400 / 2 X SATA 160Gb / Eizo / Vista 32-bit

Permalänk
Medlem

Jag blev visst lite seg att svara

Mejlade dem som sagt förut och fick svar nätan direkt där de skrev att skärmen inte ska låta och att jag skulle få en ny bara jag fyllde i serviceformuläret på deras sida. Sagt och gjort. Sedan eefter kanske en och en halv, två timmar, ringde en kille från Eizo upp.

Han sa bland annat att det var den allra första skärm av den fotyp jag har på min, som de förövrigt tydligen kallade ankfot inom företaget =), som de hade fått ta in på service. Så det verkar ju vara överlag god kvalitet på deras skärmar. Vidare sa han att jag självfallet skulle få en ny, dock hade det inga av denna typ (eftersom det var en utgående modell) på servicelagret men han skulle ordna så de skickade en ny från huvudlagret istället. Han avslutade med att önska en trevlig helg och sa att skärmen förhoppningsvis skulle levereras via UPS imorgon så jag kunde testa den över helgen och sedan ringa UPS på måndag och be dem hämta den trasiga skärmen.

Fick för någon timme sedan ett trackingnummer från UPS så de verkar ha fått informationen, får se om de dyker upp imorgon. Och om de gör det kan jag inte säga annat än att det är det mest tillmötesgående företag jag någonsing haft att göra med. Mycket trevliga på telefon och e-post var de också.

Återkommer givetvis när jag hört mer!

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ed76
Eztoril
......
En "hack" jag skulle prova innan jag ställde mig och kapade i foten skulle vara att flytta ner skärmen så de översta 2 hålen på skärmen sitter i de undre 2 hålen på foten. Visst den skulle sitta med 2 i stället för 4 skruvar, men speciellt om du tänker ha den rak och inte tror att skärmen kommer utsättas får våld så skulle jag tro att det räcker bra.

Det låter som en bra idé. Jag har ju skärmen hemma nu och kört ett tag med den omodifierad. Fungerar OK, men höjdregleringsbristen ligger i bakhuvudet och lurar...

En modifierad lösning till din ovan kräver lite mer jobb, men man kan få den mer stabil. Man skaffar sig en stabil stålplatta i vilken man borrar upp 8 hål i form av två VESA-fästen, ett nedre och ett övre.

Då kan man sätta fast monitordelen i det nedre VESA-fästet på stålplattan (de nedre fyra hålen) samt sätta fast foten i det övre VESA-fästen (de övre fyra hålen). Med tillräckligt stabil stålplatta förlorar du ingen total stabilitet samt att du har då lyckats förskjuta ner monitorn till önskad höjd (det beror ju på avståndet mellan övre och nedre VESA-fästet). Fungerar inte så bra om man kör pivot, men det gör jag aldrig ändå.

Detta blir nog den lösning jag kör på när jag får tummen ur.

/Martin

Permalänk

Hej

Det har nämnts lite om det tidigare men jag önskar lite info från Er som köpt denna skärm angående hur jämnt "belysta" dessa är. Är de homogena över hela bildytan eller är de "flammiga" som vissa plattskärmar kan vara?

Om man t.ex. tar följande testbild:
http://tomyeah.com/images/Monitor%20calibration%20chart.jpg
Visas de grå rutorna 96, 92, 90 lika oavset var de placeras på bildytan om ni kikar på skärmen rakt framifrån? Tänker mest på om t.ex. 96% framträder ljusare/mörkare beroende på placering.

Permalänk
Medlem

Sådär ja, nu var precis UPS här med ersättningsskärmen, som jag sitter vid nu.

Mycket snabbt och smidigt, sen är det bara att ringa UPS på måndag och bestämma en tid så kommer de och hämtar den gamla skärmen. Så med själva leveransen och ersättningen är jag mycket nöjd.

Vad jag dock är lite fundersam till är att även den nya skärmen verkar låta lite. Inga jätteljud, vilket det inte var på den gamla heller, men det är ingen tvekan om att man hör att skärman är påslagen när man sitter framför den.

Dock verkar det skifta lite från ljusstyrka till ljusttyrka och så, det är ju möjligt att det är något övergående, eller helt enkelt att jag är sjukt pedantisk när det gäller att störa sig på minsta lilla sak som inte är perfekt

Ska ta och slänga iväg ett mejl till till Eizo också, återkommer.

Men som sagt, med ersättningen och hur de har hanterat allt det kunde jag inte vara mer nöjd. Alla tummar upp åt Eizo.

/Uppdatering 08-02

Mejlade Eizo igår igen och beskrev som jag skrivit ovan att även den nya skärmen lät lite och fick svaret att jag skulle skicka in den gamla som bestämt och så skulle de se om det faktiskt var något fel på den eller om det bara var jag som (som jag själv föreslog) var lite väl pedantisk med ljud. Om de sedan hittade något fel på skärmen skulle de åtgärda det och skicka tillbaka originalskärmen, alternativt att jag får behålla ersättningsskärmen om jag hellre vill efter att ha testat den i någon vecka. Så återigen, tummarna upp för Eizos tillmötesgående och professionella agerande när det gäller support.

Vidare tycker jag att skärmen låter något mindre idag, det verkar som sagt skifta lite. Kanske är möjligt att den behöver lite tid på sig för att, så att säga, komma i form.

Återkommer framöver igen.

/Uppdatering 08-04
Ringde UPS imorse och de ska komma och hämta skärmen vid cirka halv 3. Tänkte dock passa på att klaga lite på fraktsedlarna som följde med, det fanns nämligen inga som helst instruktioner på hur man skulle boka upphämtningen utan jag fick ringa kundtjänsnumret som fanns undanskuffat i ett hörn på en medföljande blankett från UPS och där fick jag numret till upphämtningen. Men nu ska allt vara okej, Eizo skulle återkomma i mitten av nästan vecka (pga. semester) med huruvida det faktiskt är något fel på skärmen eller inte och vad vi ska göra då.

Vidare tycker jag fortfarande att den nya skärmen jag fick låter lite även den, dock till och från. Och det elsurr som tydligt hörs när man lyssnar på skärmens ovansida verkar ändra styrka beroende på vilket ljusläge skärmen är inställd på.

Fråga till er andra som sitter med denna skärm, om ni lyssnar ovanför den, hör ni något elektroniskt surrande?

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk

När jag sätter örat intill skärmens ovandel hörs lite elektrisk surr. Inget som stör vid normal bruk. Jag har inget att klaga på hittills. (har haft skärmen 2 dagar).

Permalänk
Medlem

Så.. frågan är om man vågar sig på o köpa den här? Nu börjar ju skärmarna ta slut på eizo.se så det gäller att bestämma sig. Tror jag kan störa mig på om det hörs även om man inte lutar sig fram o sätter örat mot ovandelen, och då känns det mer värt med en billigare skärm. Men om man måste lyssna några cm från ovandelen för att höra det så spelar det mindre roll.. Usch så lurigt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ying.Yang
När jag sätter örat intill skärmens ovandel hörs lite elektrisk surr. Inget som stör vid normal bruk. Jag har inget att klaga på hittills. (har haft skärmen 2 dagar).

Var samma sak för mig, om jag var med huvudet precis ovanför skärmen kunde jag höra lite, men inget när jag satt framför den.

Min dator låter då "jättelite", jag har problem med en hårddisk börjar vibrera då och då men det brukar jag kunna få tyst på.

När den går normalt susar det lite, men det är väldigt lagom enligt mig. Har fyra fläktar, Nexus 1000rpm ut, Coolermaster 1200rpm nerställd på 7V in, Seasonic Energy+-nätagg och så en grafikkortsfläkt (8800) som möjligtvis då susar lite på idle.

Tycker helt klart du ska slå till på den, risken att du får en som piper/surrar så det hörs lär vara liten.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk

Jonte, va det inte du som ångrade ett köp av denna Eizo S2431W...?

Förresten erbjuder Eizo alla SweClockers medlemmar den ultimata gamingskärmen till ett kampanjpris.
www.eizo.se/eizo/smpage.fwx?smlanguage=SWE&page=189&PRODUCT=2...

Egentligen ere inte det smartaste draget o köpa ny skärm och bättre grafikkort som jag gjort när det e sommar! Beach babes lär ju va trevligare o se på irl än på grafik Så min rekommendation e att skippa skärmtankarna och spendera tid ute istället ^^

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ying.Yang
Jonte, va det inte du som ångrade ett köp av denna Eizo S2431W...?

Förresten erbjuder Eizo alla SweClockers medlemmar den ultimata gamingskärmen till ett kampanjpris.
www.eizo.se/eizo/smpage.fwx?smlanguage=SWE&page=189&PRODUCT=2...

Egentligen ere inte det smartaste draget o köpa ny skärm och bättre grafikkort som jag gjort när det e sommar! Beach babes lär ju va trevligare o se på irl än på grafik Så min rekommendation e att skippa skärmtankarna och spendera tid ute istället ^^

Jo, precis, men tyckte jag skrev i dåtid.

Saknar den lite, det måste jag erkänna. Men ska köpa en sån här istället så fort jag får återbetalningen.
http://scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=6102981
Lite dyrt för 20" kan tyckas men kalibratorn man får med kostar nästan 3000 löst så, ser man det så är skärmen inte speciellt dyr alls.

Annars suger ju vädret så smått nu, dessutom brukar brudarna på nätet vara snyggare än de på stranden. Så jag kan inte hålla med om att man bör vänta. Tror inte man får en direkt bättre skärm för säg 4000 om två år, snabbare och med lite bättre "multimediastöd" kommer ju komma, men tror knappast de skärmarna blir mycket billigare än den här är nu.

Du gav upp LG-skärmen och returnerade den bara eller?

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Medlem

Hej!

För er som oroar er för eventuellt surr:

Jag köpte för några veckor sedan Eizo S2431W. Jag kan definitivt INTE höra något surr alls. OK, om jag lägger örat intill skärmens överkant, precis ovanför fläkthålen kan man höra lite, men om jag lägger örat intill mitt på skärmens yta hörs inget och därför absolut heller inte 60 cm ifrån, som jag sitter.

Om det hörs som vissa påstår, måste det helt enkelt vara fel på skärmen eller fel på mina öron (och fel på öronen har jag inte).

Brightness: 40

/Martin

Permalänk
Avstängd

Jeg har akkurat nå lagt merke til at min Wacom Bamboo A6 tablet piper en del. Ugh, mener å kunne høre pipinga til tegnebrettet hele 40-50 cm unna, i en viss vinkel.

Trodde først at det kom fra Eizo 2431 skjermen, men der tok jeg feil.

Jeg kan kun høre noe svakt buzz når jeg legger øret helt inntil og bare på toppen av 2431 skjermen hvor det er åpninger for varmen.

Permalänk
Medlem

Skönt för er som inte hör skärmarna alls. Och jag tror inte du har fel på öronen eztoril, snarare är det jag som har det och är känslig för ljud.

Eizo skulle som sagt återkomma till mig under veckan, förmodligen onsdag, med huruvida det var något galet med skrämen jag skickade in eller inte, så man får se vad de säger.

Ang. de ljud jag hör från skärmen (runt 60cm framför) är det av ungefär samma typ som de crt-skärmar ger ut, dvs. ett lågt men ändå relativt högfrekvent ljud. Har lyssnat på två andra skärmar, dels en gammal lågbudget 19" plattskärm från Philips och en Samsung 206bw och ingen av dessa skärmar hade något som helst ljud från sig vad jag kunde höra.

Hur som helst, det är förmodligen inget att hetsa upp sig över då det som sagt är möjligt att det helt enkelt är jag som är ruskigt pedantisk med sådant här. Eftersom ingen annan verkar ha några problem med det.

Men återkommer så fort Eizo svarat igen.

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk
Hedersmedlem

Tonari_N, jag hörde ljud från min när jag hade under 75 i ljusstyrka i början men det verkar som att det har givit med sig efter en månads användande.

Har en kompis vars skärm aldrig lät. Verkar som att det skiljer från skärm till skärm och är man känslig får man lita lite på turen.

Visa signatur

The variable 'brain' is declared but never used

Permalänk
Avstängd

Inkopplad o klar. Min låter inte tror jag, eller så överröstas den utav datorn, whatever är inte ljudkänslig.
Blir lite ledsen nu när jag känner hur mitt grafikkort får det svårt, jag lider med det.
Ska leka runt o kolla hd material osv. ett tag nu Änsålenge ser det bra ut.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Medlem

Jag har en fråga som tidigare tagits upp, men jag vill ha lite mer synpunkter om det, så svara gärna ni som har skärmen och testat lite spel och ev snabba filmscener. Är det mycket (störande) motion blur och/eller streaking som ni upplever det på den här skärmen?

Permalänk
Medlem

Suverän rapportering kring garantiärendet och surret från skärmen, fortsätt så! Jag funderar seriöst på att köpa skärmen men oroar mig för surret från skärmen. Jag är extremt känslig för dylika missljud, och har helt tyst i rummet i övrigt. Burken står nämligen på andra sidan väggen (jag har dragit kablar genom ett litet hål) så jag slipper ljudet från den.

Man har ju ångerrätten men den gäller bara i 14 dagar och går surret över med tiden så räcker ju inte det... decisions, decisions.

Permalänk
Medlem

Jag hör inget surr från min iallafall.

Visa signatur

EIZO S2431W - mini review http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...
Antec Solo / Intel i5 3570K, Noctua NH-U12F/ Asus p8z77-v lx/ Corsair Vengeance 16GB DDR3 PC-12800 1600MHz / ASUS GeForce GTX 660 2GB DirectCU II / Corsair HX520W / Samsung 840 Pro Series SSD 256GB /2x WD SE16 1TB / / 24" Eizo FlexScan S2431W

Permalänk
Medlem

jag tycker att den e jäkligt kass på att just visa skärpa när det väl rör på sig i vissa rpg spel å så har jag märkt att det e nån slags banding på skärmen i call of duty 4 menyerna samt i titan quest när man går in i grottor/ gravar där det e mycket mörk runtomkring eller i bakgrunden. jätte konstigt.

Visa signatur

12700k@/7200c34@7800/msi z790 itx

Permalänk
Medlem

Lite uppdatering kring garantiraporteringen då

Blev efter ytterligare lite mejl-konversation uppringd av Eizo igår och vi pratade lite och de hade lyckats få ned ljudet i min ursprungsskärm något(som de dock inte uppfattade som något utöver det normala), de skulle jämföra den lagade skärmen med en ytterligare och sedan skicka mig den som de ansåg var tystast.

Ang. ljudet så tror jag inte att ni som går i tankar kring att inte köpa pga. det kommer märka av det knappt alls, då jag i princip verkar vara den enda som märkt något av det över huvud taget.

Jag vet inte riktigt om det kan ha något med saken att göra, men eluttagen/ledningar etc. är ju inte direkt nya där jag bor, så det kanske kan påverka så att skärmen inte får helt hundra rätt styrka eller något sådant. Är rätt borta när det gäller väggelektricitet, men man vet aldrig, det kan ju bero på något sådant.

Återkommer givetvis när jag fått min, förhoppningsvis sista, utbytesskärm från Eizo. Måste dock återigen ge en stor eloge till Eizo som sköter det här bättre än vad jag någonsin blivit bemött av ett företag över huvudtaget.

Kan väl ge lite input på frågan ni diskuterade nu också. Moition blur existerar helt klart, men inte några direkt överhängande eftersläpningar. Snarare kan man märka att bakgrunder etc. i t.ex. fsp-spel och liknande blir suddigare än vad de blir på en crt-skärm då man svänger/snurrar runt snabbt. Men det har nog mycket att göra med hur pass kräsen man är, jag märker av det, men det går absolut att spela ändå. Dock har jag min crt bredvid så när det kommer till riktigt snabba spel väljer jag att spela på den istället. Men det fungerar helt klart även på Eizon.

Visa signatur

E8400 @ 3.00 GHz | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2048 Corsair TWIN2X 6400 DDR2 | 500GB + 250GB Samsung Spinpoint | MSI GeForce 8800GTS 512MB OC

Permalänk
Medlem

Men att du har en CRT för snabba spel tyder väl på att det är lite störande. Isf synd för jag var riktigt sugen på den här skärmen nu när den är så billig. Bara det att jag är ganska kräsen tyvärr

Frågan är ju hur mycket det skiljer i just den här frågan mot andra LCD-skärmar (icke TN). Jag kanske helt enkelt inte passar för en LCD.

Det kan väl iofs vara så också att man vänjer sig snabbt vid detta blur. Jag har inte gillat det alls de gånger jag testat en skärm med motion-blur, men det är bara någon enstaka gång jag gjort det. Vad säger ni som är kräsen och ägt skärmen ett tag, kan man överleva/vänjer man sig vid det?

Permalänk
Avstängd

Jag kan inte se bluret i fps spel, eller kanske inte riktigt vet hur det ska se ut annars.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se