Dell XPS M1530 har blivit seg. Laddar osynligt i bakgrunden.

Permalänk
Medlem

Dell XPS M1530 har blivit seg. Laddar osynligt i bakgrunden.

Hej. Jag fick rätt nyligen en ny bärbar dator i studentpresent. Datorn är en rätt så ny modell; Dell XPS 1530. Den har fungerat alldeles utmärkt tills nu ungefär. Under den senaste tiden har det börjat ta evigheter att starta upp datorn. Allt är i princip klarladdat, men ändå står datorn och laddar. Man får inget svar på varför den laddar. Jag har kollat i aktivitetshanteraren över processer och det finns ingen process som drar avsevärt mycket mer av datorn än de andra.

Datorn startade upp på nolltid när den var ny. Nu kan man gå och skita och sedan återvända till en ständigt laddande dator utan resultat. Märk väl att det är hårddisken som laddar. Som om man flyttar över filer. Datorn blir i princip obrukbar och det kan ta upp till 2 minuter för ett internetfönster att öppna.

Sen är det också värt att nämna att hårddisken är långt ifrån full, mycket långt ifrån. Jag har även undvikit att gå runt på riskabla sidor såsom porrsidor och annan skit.

Vad är det egentligen som laddar i bakgrunden? Det går inte att ta reda på. Jag blir otroligt frustrerad. Det är inte någon uppdatering heller, vilket det har varit en gång tidigare. Utan nu står den bara helt still och laddar.

Jag ber er mer kunniga att stråla med er expertis.
Vad är det för fel på min dator?

MHV
xylocain

edit: Hoppsan. Lade visst inlägget i fel forum. Kan någon moderator vara snäll och flytta över tråden till rätt?

Permalänk
Medlem

Det stavas vista, prefetch, indexering, defragmentering mm.