Permalänk
Medlem

Vad för fläkt i ett skåp?

Hej!

Kör min dator i ett skåp men måste nu ha luckan öppen pga luftflödet. Ska såga hål i lådan mer snart och in med en 120mm fläkt. Nu kommer fråga, vad ska jag ha för fläkt? Ska trycka mycket luft men samtidigt vara TYST! Noctua tänker jag på direkt men trycker de bra med luft eller är de bara tysta och fina?

Setupen (för att stilla intresseklubben)> http://www.minhembio.com/robber/225909/ bilden högst upp och jag ska såga hål högst upp till vänster brevid compucase chassit.

/R

Permalänk
Medlem

Att hitta en fläkt som har högt luftflöde och är tyst är en omöjlig uppgift, det blir alltid en kompromiss.

Sen får du inte glömma att ha ett ställe där luften kan komma in också, utan det blir det inte mycket luft cirkulation.

Visa signatur

Livet, universum och allting...

Permalänk
Medlem

Jag skulle använt 2 fläktar i push-pull konfiguration för att få ett bra flöde, då behöver du nog inte ha ett så ruggigt blås så Noctua, Nexus, Scythe eller annan trevlig (tyst) fläkt borde duga gott.

/M

Visa signatur

Baldrick for president!

Permalänk
Medlem

I dags läget så har jag hål i lådans botten och en 80mm och en 120mm fläkt på de nedersta hyllorna som trycker ut luften. Funkar bra men det blir lite varmare på planet där datorn står, inte tokvarmt men jag vill ha allt runt 30C när dörren är stängd. ca 30C är hd, prolle mm när dörren är öppen.

EDIT: Blir denna fläkt i skåpet! http://www.webhallen.com/prod.php?id=65693

/R

Permalänk
Medlem

Har en bekant som slaktade en vanlig hushållsfläkt och satte in, ett väldans luftflöde och i princip ljudlös. Dock inte den snyggaste av installationer när man öppnade och kikade in i möbeln.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.