Permalänk
Medlem

TV på Mac?

Nu är PC:n äntligen utbytt mot en ny iMac! Det mesta verkar ganska smärtfritt att migrera, men jag vet inte hur jag får till TV-inspelning bäst/billigast. Är det EyeTV som gäller på Mac, eller finns det några bra gratisalternativ? Jag har en Plextor PX-TV402U (analog) och en Hauppauge Wintv Nova-T, och helst vill jag inte köpa några nya prylar. Det bästa vore att köra digitalt (Nova-T).
Tacksam för tips!

Visa signatur

Munge

Permalänk
Medlem

Elgato tillverkar ju inte hårdvara utan dom gör macmjukvara (eyetv) till existerande produkter på marknaden. Dom säljer applevita varianter av hårdvara från andra kända tillverkare ihop med eyetv-programmet, eller så får du skaffa eyetv löst och använda med din hauppauge-eller-whatever-mottagare.

EyeTV lär dock vara hur bra som helst. Skulle jag ha en TV-tuner skulle jag skaffa det, utan tvekan.

Permalänk
Medlem

EyeTV är helt klart bästa alternativet, finns så många trevliga finesser men är ändå väldigt enkelt i sin helhet. Väldigt smidigt att man kan koppla det så lätt till en tv-guide också så att man får in information om varje tv-program samt att du då kan schemalägga inspelningen av dem. Att även kunna pausa och spola i live-tv känns fortfarande ganska lyxigt.

Visa signatur

i7 920 | 12GB DDR3 | GTX 480 | GA-X58A-UD7 | 160GB SSD X25-M G2 | 1TB F3 HD103SJ | W7 64-bit | Mac Mini
Webb: bluekitestudios.com

Permalänk
Inaktiv

Jag kör EyeTV + en hybrid modul from Elgato som jag är nöjd med.

Permalänk
Medlem

Det blev EyeTV. Mycket snygg lösning måste jag säga.

Visa signatur

Munge

Permalänk

lånar denna tråd lite.
har inte så bra koll på detta och vill ha lite tips. har digital tv från telia via adsl i nuläget och funderar på att skaffa en elgato sticka men vet inte vilken jag ska ha. går det att få in sändningarna från boxen till någon sticka i bra kvalite och i så fall vilken ?

Permalänk
Medlem

"Digital tv från telia via adsl", dvs IPTV? Då är det inte en TV-tuner du behöver utan ett datorprogram.

Jag tvivlar dock på att det går att lösa på nåt enkelt vis.

Permalänk

Precis som Perc skriver är IPTV som du har goalie_35. Har en kompis som i början när IPTV från Telia lanserades streamade de öppna gratiskanalerna med hjälp av MPlayer, om jag inte minns fel (gällande att det var MPlayer som användes). Men för kanske två år sedan eller vad det kan vara så slutade det fungera eftersom Telia krypterar alla kanalerna. Därför går det i dagens läge inte heller att kolla på dem direkt på en Mac. Har jag fel så blir jag tacksamt motbevisad

Visa signatur