Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Ortodoxa judar protesterar mot Intel

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Som jag sagt tidigare: Judendomen höll på att dö ut under medeltiden, så judarna letade nytt blod. De fann det i östeuropa. Ett krigiskt folk Khazarerna, konverterade till Judendomen. De ursprunliga original judarna är nätsan alla utdöda. De enda som är kvar idag, är östtyskarna, dvs området Ashkenazi. År 1931 var 92% av alla existerande judar Ahskenazi, dvs från östtyskland. 15 år senare skapades Israel, och det befolkades av judar. Dvs östtyskar. Därför har många judar tyska namn idag: Silbersky, Pagrotsky, Spielberg, Beckham, Portman, Hilton, Sandler, etc.

Angående Israel-palesitna. Israel ockuperar 95% av palestina, emot internationell lag. Enligt internationell lag, har ett land under fientlig ockupationsmakt lagligr rätt och skyldighet att kämpa emot en ockupationsmakt. Det är alltså palestina som försvarar sig, och Israel är den aggressiva. Därför skickar de raketer. Sedan 2001 har 8000 raketer skjutits, och dödat 13 israeler. De är helt värdelösa. Och ändå, i all västmedia kan man läsa att "Israel FÖRSVARAR sig". Men sen är ju många mäktiga från Israel. I USA är AIPAC mäktigast och styr kongressen och senaten. Det är bara att läsa om AIPAC i usa. Och de äger Hollywood. IPRED någon? Makt?

Sen när var Palestina ett land? Det var ett engelskprotektorat när Israel bildades, innan dess en del av det ottomanska imperiet. När FN delade upp det i en Judisk och en Arabisk del så kastade sig araberna över den judiska delen med syfte att utplåna Israel. Dom torskade, förlorar du i ett anfallskrig så har du historiskt sett fått avstå land. Sen så tog Jordanien Västbanken och Egypten Gaza (idag har båda dom länderna avstått sina krav på dessa delar, palestinierna verkar inte så populära ens bland de "sina") av det som skulle ha blivit en arabisk stat (Paletstina) så Israel har inte ockuperat nått av Palestina då det aldrig bildades. Dom har försvarat sig och tagit land av sina angripare. Hur långt tillbaka skall vi gå för att kunna hävda att det är ett palestinskt område? Varför inte gå lite längre tillbaka då tills det faktiskt var judiskt om vi nu ändå skall gå bakåt i tiden?

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Avstängd

Jag vet inte sedan när Palestina är ett land. FN och internationella samfundet refererar det området som Palestina. Spelar roll vad det kallas. 95% av det landet är ockuperat. Emot internationell lag. Det är alltså en illegal ockupation, emot internationella domstolar som beordrat Israel att genast upphöra med ockupationen. Ett land under ockupation har rätt att försvara sig, enligt internationell lag. Vem är det som försvarar sig? Palestina eller Israel? Vem ockuperar vem? Vem agerar emot internationell lag och rätt och flera domar?

Här har vi en liten liten lista av FN resolutioner som Israel skiter i:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutio...
Många handlar om den olagliga ockupationen av ett område som alla länder (utom Israel) kallar palestina. T.ex. FN resolution 476
'reiterates' that Israel's claim to Jerusalem are 'null and void'".

Om vi nu går tillbaka så långt att det var judiskt, sure. Men som jag sade, så är nästan alla ursprungsjudar utdöda. Original judarna som bodde där finns inte längre. De enda judar som existerar idag, kommer inte från Mellanöstern. Alla kommer från östeuropa. Hur mycket "rätt" har östeuropeer till Israel om vi ska prata ursprung?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi
Although in the 11th century [Ashkenazi jews] comprised only 3 percent of the world's Jewish population, Ashkenazi Jews accounted for (at their peak) 92 percent of the world's Jews in 1931 and today make up approximately 80 percent of Jews worldwide.

En israelisk professor pratar om östeuropeeiska judarna och menar att judarna idag härstammar från östeuropa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shlomo_Sand

En annan israel menar samma sak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Koestler

Kollar du på dagens demografi i dagens Israel, så kommer alla judar från olika delar av världen: Ashkenazi (östeuropa), Sephardic (spanien), Mizrahi (iraq, afghanistan, libanesien, etc). Kolla på "Statistics". Ingenstans står det en grupp av folk i Israel som härstammar från f.d. Israel/Palestina. Här i tabellen står varifrån alla dagens israeler härstammar ifrån. Alla härstammar från olika länder.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_ethnic_divisions

SAiKoU
Vad är det som är trams?

Permalänk
Medlem

Att man blandar in religion i arbete osv är trams, även att en debatt om israelkonflikten blandats in i nyhetskommentarer som rör judar och intel.

Visa signatur

"You're sweet, like a horny little carebear."
ALT+248= °
Memento Mori

Permalänk
Medlem

Du vet inte sen när Palestina är ett land. Såklart du inte vet det... Det har inte funnits nått historiskt palestinskt land på platsen. Det är lika konstruerat som Israel om inte mer då judarna iaf haft ett land på platsen en gång i tiden iaf.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Du vet inte sen när Palestina är ett land. Såklart du inte vet det... Det har inte funnits nått historiskt palestinskt land på platsen. Det är lika konstruerat som Israel om inte mer då judarna iaf haft ett land på platsen en gång i tiden iaf.

Men spelar det någon roll? Enligt internationell lag, och högsta domstolen i Haag, så ockuperar Israel ett land/område/whatever du vill kalla det, på ett illegalt sätt. Skit i vad stället kallas. Det är en ockupation, emot internationell lag och rätt. Spelar roll vad det heter, det är fortfarande emot lagen.

Det är som om någon blir mördad, och jag vet inte vad snubben heter. Kalle/Nisse/Pelle/whatever, spelar roll vad snubben heter - det är nån som blivit mördad. Eller måste man identifiera vad snubben heter för att kalla det mord?

Under senaste Gaza massakern dödades över 1400 araber och över 5000 skadades. Mestadels kvinnor och barn. Mot detta kan man ställa ~10 dödade israeliska soldater. 3 av dem dog av missriktad egen eld. Vad kallar du detta? Att Israel FÖRSVARAR sig, va? Israels arme heter IDF - Israel DEFENSE Forces. Hur kan det komma sig, när Israel OCKUPERAR Palestina sedan 1967? Efter Gaza krigen tillsattes en undersökning i ISrael för att se om armen gjort något fel - men IDF frikändes. Israel kom fram till att inget konstigt begicks. Vit fosfor och allt det där, inget var fel. Hamas har gång på gång sagt att de vill ha fred emot att Israel accepterar 1967 års gränser, till ingen nytta.