Går detta ihop, passiv visual studio dator

Permalänk
Medlem

Går detta ihop, passiv visual studio dator

Dags att byta ut min 5åriga trotjänare, mitt mål är en ny dator som kan hänga med ungefär lika länge och sedan pensioneras som server.
Det jag är ute efter är en tyst dator och då är inte nästan tyst ett alternativ utan den ska vara tyst. Helst helt passiv, om det går.

Datorn kommer mest användas till Visual studio och programmera C#, kommer nog även ha en SQL databas som snurrar och antagligen en webbrowser och möjligt någon ordbehandlare uppe samtidigt.
Jag spelar inte några datorspel och kommer inte överklocka.

Länk till valda produkter

Tanken är att inte sätta på fläktarna på processorfläkten utan köra den passiv. Jag hade nog inte tänkt ha någon fläkt alls i lådan, men inser väl att det kanske inte är så vettigt, något måste ju transportera in ny frisk luft. Eller?

Kommer det funka att köra passivt med de produkterna jag valt? Hur kan jag förbättra datorn på bästa sätt?

Visa signatur

Torsdag hela veckan =D

Permalänk
Medlem

Då du redan har rörliga delar i datorn, lagringsdisken, så kan du lika gärna ha någon/några långsamma fläktar, datorn kommer ju inte var helt tyst vilket som, och det är stor skillnad mellan i kylning med en fläkta på 700 rpm och ingen alls.

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk
Medlem

Helt passivt kommer inte att fungera, för som du säger så måste du ha något luftflöde för att få bort den varma luften. Att köra med fläkten på processorkylaren är i mitt tycke ett bra alternativ jämfört med alternativen. Eftersom den då hamnar en bit in i chassit jämfört med en chassifläkt så kommer den inte att låta lita mycket, och det krävs mycket mindre än om du skulle försöka få till motsvarande kylning med chassifläktar. Det jag oroar mig över lite är att fläktarna till den där kylaren inte verkar vara tillräckligt tysta för att i min åsikt kunna kallas tysta, se recension av SPCR. Det kan vara nödvändigt att byta ut fläktarna för att få den riktigt tyst, alternativt byta till en annan kylare som t.ex. Scythe Ninja.

Sen angående passivt nätagg så rekommenderar jag att läsa "NOTES ON FANLESS PSUs" på denna sida. Det är sällan värt att använda ett helt passivt nätagg, utan ett tyst aktivt eller semi-passivt nätagg är oftast bättre när man tar med hela datorn i beräkningen.

Så med en tyst processorfläkt och ett tyst nätagg med fläkt så klarar du dig nog kylningsmässigt och kan ändå få datorn i princip ljudlös.

Permalänk
Medlem
Skrivet av perost:

Tack för tipsen. Ska kolla upp detta!

Visa signatur

Torsdag hela veckan =D