GPU problem Sapphire 290x (Artefakter och prestandaproblem)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

GPU problem Sapphire 290x (Artefakter och prestandaproblem)

Hej,

Köpte nyligen lite nya delar och det mesta verkade fungera fläckfritt, till en början. Mer som ett benchmark än något annat testade jag att minea en del, scrypt mining och lyckades få ut efter några timmar av tweakning strax över 400 kh/s(Nånstans mellan hälften och en tredjedel av vad som borde gå att få ut). Det gick inte att köra i närheten av de inställningar som rekomenderas av litecoins wiki, utan mina inställningar hamnade BETYDLIGT under. Vad som lite mer oroande var var lite artefakter som dök upp i bakomliggande fönster, ofta kring startmenyn och andra menyer, till exempel kring tabs i browser(chrome).

Liknande artefakter dyker även upp i spel, tyvärr spelar jag inte särskillt mycket ansträngande spel, så har inte mycket data att gå på men även lite äldre spel som Starcraft II: Wings of Liberty har de uppträtt i. De är väldigt sporadiska, och därför lite svårbeskrivna i sin natur. Tänkte köra Furmark då jag hört talas om dess stability test, men den verkar vara borta helt i senare versioner(1.12.0 nämner uttryckligen r9/r7 stöd så lät bli att testa tidigare versioner). Körde istället ett 10 minuter benchmark, där jag fick en score av strax under 3000. Heaven 4.0 crashar om jag försöker köra med hög tesselation, hittar inga värden för kortet med låg eller avstängd tesselation så de scores jag får känns ganska intetsägande.

Har även lite andra problem, om jag scrollar i webläsare genom att trycka ned mittenknappen och sedan dra hänger understa få pixlarna inte riktigt med, den uppdaters några millisekunder efter allt annat - oavsett hur snabbt det scrollas är det samma mängd pixlar som inte riktigt hinner med. På samma sätt får fönster i windows svarta kanter efter sig när de flyttas runt, vissa mer grafiska interface(Sapphire Trixx tex) ritas om med jämna mellanrum, man hajjar till på att det blinkar till.

Operativsystem: Windows 7 Ultimate 64-bit
CPU: FX-8350(http://i.imgur.com/bC9O7oC.png)
GPU: Sapphire R9 290x (http://gpuz.techpowerup.com/14/02/25/k5.png)
Moderkort: Asus Sabretooth 990FX R2.0
PSU: Corsair CS750M
Hårddisk: Samsung EVO 840 250GB

Använder Catalyst 14.1 Beta, använde tidigare senaste stable. Temperaturer inne i burken - http://i.imgur.com/vnjtBrT.png . GPUn i sig har aldrig överskridit de rekomenderade 95 graderna.

Frågan är om det handlar om ett defekt kort eller det är något jag missat att testa? Komplett som sålde mig kortet menar att jag borde skicka in det, men eftersom artefakterna är ganska sporadiska hade jag helst velat hitta något sätt att tydliggöra det på innan, inte minst eftersom komplett har något skamfilat rykte vad gäller sina returer. Finns det några lämpligare och nyare stresstest/stabilitets test? Eller kan man visa på bristande prestanda som en defekt i sig?