Hur koppla detta Fibermodem till switch Netgear gs724tv3 och router Asus RT-AC66U

Permalänk
Medlem

Hur koppla detta Fibermodem till switch Netgear gs724tv3 och router Asus RT-AC66U

Hej!

Jag skulle vilja flytta min trådlösa router mer centralt i huset. I dag så kommer fibern in i vårt garage där sitter också fibermodemet. I direkt anslutning sitter alltså switchen och routern samt en server "Windows Server 2012 essentials". Jag har ett Gbit lan draget i huset så jag har i princip ett uttag i varje rum. Det trådlösa är lite dåligt längst bort i huset så jag tänkte flytta routern till den änden av huset, inte så stor idé att ha bra trådlöst i garaget

Idag så från fibermodem -> routern -> switchen -> patchpanelen -> huset. Jag har tidigare provat och flytta den men fick det inte att fungera.

Tänkte så här fibermodem -> switchen -> patchpanel -> huset -> router alltså ha routern ansluten i ett Gbit uttag mer centralt?

Förstår ni hur jag tänkt? Eller måste jag skaffa en trådlös accespunkt?

Visa signatur

Arbetstation | Fractal Design R4 | ASUS P8P67 Deluxe | Intel Core I7-2600K | Crucial m4 128 GB |16 GB DDR3 1600MHz
HTPC | Silverstone Crown CW02B | Gigabyte GA-P55A-UD4 | Intel Core I5-750 | 4 GB DDR3 1600MHz | Enermax Modu82+ II 625W

Permalänk
Rekordmedlem

Om du inte monterar routern närmast modemet så kommer du att behöva flera ipnummer från din isp och om du ansluter servern mot switchen så kommer den då att hamna på ett annat nät än de datorer du ansluter efter routern.
Det beror alltså på hur många ipnummer du får och om du vill ha serven utanför lanet eller inte. Får du bara ett ip måste du ha routern först för inget annat funkar så då har du inget val, får du flera ip får du bedöma om servern främst ska nås från internet eller från lanet, vad som är bäst beror ju på vad den har för funktion i så fall. Vill du främst ha bättre wifi i huset och servern är för lanet så bör du montera acesspunkter i huset.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Du ska ha en router direkt efter fibermodemet.
Sen har egentligen en router inget med wifi alls att göra. En router skapat ett lokalt nätverk. Men de flesta konsumentroutrar integrerar wifi-accesspunkt med routern.
Bra lösning: Behåll routern där den är och skaffa en trådlös accesspunkt och sätt var som helst i huset.

Permalänk
Medlem

Har du 2 linor dragna till något centralt rum kan du patcha ut så att routern hamnar inte i huset.

Alltså: Fiber konvertering - patchpanel - uttag i rum - WAN/Internet-port i ASUSen, - LAN-port - uttag i rum (tillbaks igen) - patchpanel - switch... Och sen ut från switchen till panelen och server igen (precis som idag)

Men köp en accesspunkt att sätta i huset, det är bättre, köper du en med PoE möjlighet får du en mycket friare placeringsmöjlighet.

Visa signatur

| Bygger för fullt på nya burken |