defekt gångjärn Toshiba laptop

Permalänk
Medlem

defekt gångjärn Toshiba laptop

Har fått händerna på en (i mina ögon) skapligt modern Toshiba Tecra 8100 med en hypersnabb Pentium III på 600 vrålande MHz och 256mb ram. Även batteriet verkar vara i funktionsdugligt skick med batteritid på minst en timme men det tappar laddningen när den ligger ett par veckor men man kan ju inte få allt

Anledningen till att jag tagit den under mitt beskydd är att den är utrustad med den optimala kombinationen USB och äkta serie och parallellport vilket gör den lämplig till massor med saker när en stationär dator är lite klumpig att ha med (programmering av MS insprut ex vis)

Enda egentliga felet med den är att ena gångjärnet till skärmen är knäckt så den är lite sladdrig. Finns det något sätt att laga det på eller är det möjligen någon som har en skrotad sån här skapelse?

Permalänk
Medlem

Ingen hjälp men..
Lustigt nog så har även jag en laptop med serie och parallellport OCH just trasiga gångjärn. Den är förmodligen från samma tid som din, en epok med dåliga gångjärn? Min fick problem med gångjärnen bara efter ungerfär ett år.

Visa signatur

I am Thon, eat my spread!

Permalänk
Vive la liberté!
Permalänk
Entusiast

Jag brukar gjuta fast gångjärnshållarna med kemisk metall. Inte själva gångjärnen då. De bör lämnas så intakta och olimmade det går för att bibehålla gångjärnsfunktionen.

Om skadorna på gångjärnen är synliga efter montering, så brukar jag bättringsmåla. I vissa fall även lacka om hela skalet. Plocka isär datorn, rengöra kåporna, prima, lacka. Klart.

T.ex: http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Spackel/Kemisk-metall-36058/

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)