Dune HD Smart D1 och streamlösningar!

Permalänk
Medlem

Dune HD Smart D1 och streamlösningar!

Tjenare!
Jag är en lycklig innehavare av en dune hd smart d1. Denna lilla manick finns tydligen inte längre att få tag i och företaget Dune har tagit bort smar d1´an från sin hemsida helt och hållet.
Men jag väljer ändå att vända mig hit i hopp av att någon fortfarande använder en Smart D1´a eller bara vet mer än vad jag gör.

Jag fick D1´an av min bror för några år sen och har använt den rätt så flitigt. Jag har streamat film, serier och anime från min nas och det har funkat finfint. Den har spelat upp blueray utan problem, mkv, mp4, avi ja det spelar ingen roll vilken filtyp.

Nu är dock problemet att en del avsnitt av olika serier, eller anime inte riktigt fungerar. Vissa valda avsnitt så fungerar bara ljudet, och skärmen är svart och om jag försöker spola fram så hoppar den bara direkt tillbaka till början. Vilket är väldigt underligt.
Häromdan blev det tvärt om, jag såg de första 6 avsnitten av en anime utan problem, ljudet, bilden och undertexterna funkade som vanligt. Sen det 7 avsnittet så hittade den ingen ljudfil. Det 8 avsnittet hittade den inga subs och problemen bara fortsatte med resten av serien.
Så jag satte mig vid min stationära istället och såg igenom serien med VLC, vilket funkade prima.
Jag förstår inte riktigt vad problemet kan vara, eftersom filerna är ju av samma filtyp i samma serie? Det borde ha något att göra med konverteringen av filen när den rippades antar jag men jag har ingen aning om hur jag skall lösa det. Eller så har det med med firmwaren av D1´an att göra.

Skulle en lösning vara att införskaffa något program och konvertera alla filer till en viss typ?
Eller är det dags att införskaffa en ny hd streamer av något slag?

Är tacksam för all hjälp!

Mvh // Grante