Processorn har en hög användningsprocent och höga tempraturer

Permalänk

Borde finnas någon "kan-inte-få-min-dator-att-fungera-terapi"

Permalänk
Medlem
Skrivet av BasicRoom:

@Tea42BBS: Fungerade inte att ändra core volten. Blir antigen för varmt eller cpu'n blir för ansträngd. Verkar bli bättre balans när jag har den på auto.

Sorry, såg först nu att du har ett museiföremål som CPU En QX9650 bör ligga på 1.40volt oklockad.

Den maskin du har är ju typ 10 år gammal, kanske dags att den får gå i pension

Mvh Lazze

Permalänk

@Tea42BBS: Shit, 10 år. Svårt att tänka sig, kändes som igår. Jo, har bara inte haft så gott om pengar så försök att fokusera på att fixa den jag har. Men känns som att det tar upp en hel del av min tid att försöka fixa den.

För man vill samtidigt köpa en dator som kommer att hålla ett tag!

Och 1.4 volt fungerade betydligt bättre . Har inte kraschat ännu iallafall!

Permalänk

Nu kraschade den. Så verkade inte fungera att sätta den på 1.4 volt blir ändå överhettad eventuellt. När man har haft på den ett tag och använt den ett tag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BasicRoom:

Nu kraschade den. Så verkade inte fungera att sätta den på 1.4 volt blir ändå överhettad eventuellt. När man har haft på den ett tag och använt den ett tag.

Kan ju vara så att då hela burken är lite gammal, så kan ju moderkortets inbyggda strömförsörjning, t.ex. till CPU blivit gammal, o då orkar den inte hålla rätt spänning till CPU:n när den ändrar hastighet.

Ett försök kan vara att ändra Load Line Calibration till typ Aggressive/MAX - då ser MB till att det finns extra strömresurser till svängningar i strömbehov till CPU:n

mvh Lazze

Permalänk

@Tea42BBS: Okej! Finns det något sätt att kolla om det kan vara modekortet som inte får tillräckligt med ström. Genom något program eller något "ström-mätnings-verktyg"?

Permalänk

Känner igen dessa symptom: http://smallbusiness.chron.com/signs-symptoms-computer-not-re....

Så det kan hända att även grafikkortet har otillräcklig kraft. för ibland stängs skärmen av. När jag kör ett grafik krävande spel som skyrim, så ser grafiken sämre ut än det jag ställt in det på. Hårrdisken blir ibland överansträngd (som syntes på den bilden jag postade). Närverkkortet dessamma.

För det började med att mitt nätagg gick sönder så att det inte gick att använda. Strömen i hela huset kortslöts när den gick sönder . Vet inte om det kan ha även påverkat modekortets förmåga att leda ström eller liknande.

Är det värt att testa att skaffa ett nytt/begagnat liknande moderkort och se om det fungerar bättre då? som t.ex: http://www.ebay.com/itm/XFX-NFORCE-780i-SLI-SOCKET-775-MOTHER...

Permalänk

Plus att usb portar slutar fungera ibland när jag startat dator (kan varken använda mus eller tangentbord). Plus att jag måste ibland trycka på start knappen flera gånger innan datorn startar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BasicRoom:

@Tea42BBS: Okej! Finns det något sätt att kolla om det kan vara modekortet som inte får tillräckligt med ström. Genom något program eller något "ström-mätnings-verktyg"?

Hwmonitor håller reda på min/max värden på strömen för vissa komponenter. Du skulle ju kunna ha den igång och se det dippar på någon mätpunkt medan datorn beter sig konstigt.
Hwmonitor gör dock inte själv en rimlighetsbedömning av värdet.

Det bästa hade ju varit om du haft möjlighet att provköra CPUn i annat moderkort, eller provköra en annan CPU i ditt moderkort.
Det kanske finns någon i närheten av dig som har något du kan testköra på?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

@henkiii: Har redan testat med annan cpu. Dem ända jag vet med en socket 775 moderkort är mina föräldrars gamla dator. Så det skulle väl vara om jag alternativt skulle ta mig dit och testa.

Permalänk

CPU'ns strömförsörjning på det modekortet har bara en 4-pin connector (på mitt moderkort är det en 8 pin connector). Räcker det för en Intel Core Extreme QX9650?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dennis55:

70 C är väl inte så farligt? Visst, nu har jag vattenkylning och för mig är 70 C väldigt mycket men för dig om du nu har luftkylning så är det nog helt okej. Du ska nog inte behöva oroa dig Här ska du få höra en story från några år sedan: Jag hade en lite äldre dator med thermal throttling avstängt. Jag städade ur chassit från damm och jag applicerade inte kylaren ordentligt. Jag trodde jag hade gjort rätt men det hade jag inte. Jag satte igång datorn och började spela... Jag märkte ju inget eftersom att thermal throttling var av. Sedan kände jag att det började lukta bränt. Då kom jag på! ATTANS! Jag hadde glömt att skruva åt kylaren! Shit shit! Jag drog strömkabeln ur väggen och tog isär datorn. Satte dit ny kylpasta samt skruvade dit kylaren ordetnligt. Startade datorn. Allt var normalt igen Temperaturerna gick aldrig över 60C och jag var glad. Den cpu'n finns än i dag och den står här bredvid min nya dator och jag använder den ibland

Mvh Dennis55

Jag har endast luftkylning i min dator...varmaste komponenten är mitt grafikkort som kommer upp till ~50c under spelande..alla fläktar på 5V...CPU'n hamnar strax under 47c. Klarar inte av en brummande pump/ar i mitt system, skall vara knäpptyst

NH-D15 på processorn och WindForce på grafikkortet.

Allt i ett Nano S.

Visa signatur

||i5-4690K@4,7GHZ||Z97-A||GTX970@1,5/2GHZ||CM V700||8GB RAM@2,6GHZ||H440||NH-D15s||G10+H55|||Win10||
Unique valley score, ExtremeHD >3047

Permalänk
Medlem

din cpu har en tdp på 130 watt. Det är väldigt mycket. En modern i7a ligger på 90w om jag inte tar fel.

Kylaren är lite i underkant, skulle jag tro.

Permalänk
Skrivet av BasicRoom:

Min usb slots slutar även fungera även ibland. Så att jag inte kan använda mitt tagentbord eller mus för att starta datorn. Sedan så utav någon anledning så fungerar det igen. Vet inte vad jag gör för att få det fungera däremot.

Känner igen beteendet. Externa hårddiskar tappade även formateringen. Berodde på trasiga kondensatorer på moderkortet.

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk

@blomqvist: Jo. Vissa av kondensatorerna ser lite ut som de putar ut istället för att vara helt platta.