Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Ny gamingskärm (Hjälp!)

Hej!

Fyller år snart och tänkte köpa en födelsedagspresent till mig själv.

Jag har en gammal BenQ skärm XL2420T. Den fungerar bra men tycker verkligen inte om färgerna på den, den har några år på nacken och skulle vilja uppgradera mig till något som är vackert för ögonen.

Det jag har kollat på är: ASUS ROG Swift PG278Q samt PG279Q som verkar intressanta.

Har kollat på lite youtube reviews, är inte så kunnig inom skärmar men det för mig ser PG278Q med TN panel bättre ut än den med IPS? Vet inte varför men färgerna känns bättre på den på något sätt. Någon som har dessa skärmar kanske kan ge lite tips?

Jag spelar just nu mest league of legends men spelar även mer krävande spel som BF1 och så vidare. Vet att det är lite overkill för league of legends men det vore fint att ha en skärm som ger en sjuk känsla när man spelar det!

Så all tips uppskattas, är öppen för förslag!

Min pc spec är följande:

Intel I7-6700 4.0 GHZ

Geforce GTX 970 STRIX 16GB RAM

Permalänk

Har själv ägt båda skärmarna och håller mig till PG279Q IPS och vilket skillnad med färg jämfört med TM. Färgen här är fantastisk med några små inställningar. DOCK VARNING LÄS många har tyvärr haft problem med sina skärmar och fått reklamera en hel drös. Köper du en skärm försäkra dig att den är ny! Annars terutnera den om den har mycket glow. Alla IPS har mer eller mindre lite glow, men min är väldigt skonad Kommer ha denna med glädje i många år

Permalänk
Medlem

@spicy_mama: Låter intressant!

Hur är det med datorn när det gäller högre upplösning än 1920? Tror du FPS:en kommer vara stabil med min dator? Tack för ditt svar förresten!

Permalänk
Skrivet av vlixx:

@spicy_mama: Låter intressant!

Hur är det med datorn när det gäller högre upplösning än 1920? Tror du FPS:en kommer vara stabil med min dator? Tack för ditt svar förresten!

Mja, vissa spel är inga problem andra lär du få sänka inställningarna på. Vilket iofs inte gör så mycket då den högre upplösningen snyggar till Kör själv ett 980TI och upplever aldrig problem men i vissa spel är det knappt (ultra) G-syncen räddar dig enormt dessutom.