Komma över föräldrarkontroll

Permalänk
Medlem
Skrivet av BaZZe:

Att man har ett eget ansvar i livet över att lyckas oavsett vad det gäller, att om man är uppe länge eller missköter skolan att det får konsekvenser och det är isf konsekvenser man får ta och förhoppningsvis lär sig något av.

Vissa lägger ett år på att läsa upp betyg efter högstadiet, andra gör det efter gymnasiet, vissa lägger ett år på sitta hemma spela efter gymnasiet, andra är arbetslösa ett år vissa strö pluggar läser lite enskilda kurser i ett år.
Så fortfarande det där året du pratar om som dom pissar bort det kan hända när som helst av hela det här maskineriet och någonstans kommer det göra det, men kommer dom att ta lärdom av sina beslut dom gjort och sina agerande så är det ju ändå värt det.

Det kommer gå olika för olika människor i livet oavsett vissa e skoltrötta och får lägga ett år plugga upp högstadie betyg andra kan bara glida igenom gymnasiet och gå it linje på sin kompetens för att man faktiskt haft möjligheten hålla på med datorer mycket eller något annat som man är intresserad av.

Även efter gymnasiet kan man ju kolla på när man själv gick ut för 5 år sedan, det finns ju folk än idag som är arbetslösa som strö läser kurser på högskola, finns dom som inte fått riktigt fast heltids jobb förrän nu inom det dom vill och fortfarande bor hemma

Medan andra av oss med lite tur har både fått chansen att arbeta som fiber tekniker, ljud&ljus tekniker, TV reparatör, Nätverks tekniker och med installation av paraboler och antenner och utöver det både äger hus och bostadsrätt och är under 25.

Och ditt argument "brukar vara unga som resonerar så" har ingen betydelse jag har väl själv varit ung och haft föräldrar eller tror du jag är framkallad ur en vetex trasa?

Hur många av oss som ändå är födda 85-95 som ändå haft datorer tillgängliga och varit med ett tag har klarat sig fint i livet utan att ens föräldrar gått in begränsat ens internet användning eller andra enheter?

Nu utgår jag ifrån mig själv men jag har idag lyckats ganska bra utifrån att jag fick tiden att hålla på med datorer som jag gjorde när jag va 13års åldern och framåt dock får jag också påpeka att jag inte va den som spelade överdrivet mycket.

Fantastiskt. Du har haft en barndom, alltså vet du hur det är att vara förälder. Helt underbart resonemang vilket återigen bara bekräftar min tes om osnutna snorvalpar vars referenser enbart handlar om sig själva.

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE