Tips på vägghögtalare

Permalänk

Tips på vägghögtalare

Hej

Inom en snar framtid blir det förmodligen tillökning och för att slippa oro över att något ska välta eller förstöras samt frigöra golvyta så är min tanke att köpa ett par vägghängda högtalare och en sub. Det är med andra ord inte aktuellt med stativhögtalare, golvhögtalare eller någon form av in-wall variant (hyresrätt). Är väl medveten om att det går att förankra golv- och stativhögtalare bra men är mer intresserad av just vägghögtalare.

Mina krav förutom ovanstående är att högtalarna ska finnas i vitt utförande och detsamma gäller för sub.

Jag kommer tidigare från ett par Monitor Audio Silver RX8 som jag kört i en 2.0 setup som jag varit mycket nöjd med. Jag är mer eller mindre inställd på att jag inte riktigt kommer få den ljudbilden som ovan levererar men det är jag fullt medveten om och det kommer kanske heller inte vara någon större prioritet de kommande åren.

Istället skulle jag då som sagt vilja hitta ett par välljudande och slimmade vägghögtalare som kan smälta in fint i rummet och erbjuda bra ljud trots sin storlek tillsammans med en liten sub.

Så vad ska man leta efter? Jag har fått upp ögonen för ett par märken/modeller men det är lite svårt att veta vad man ska satsa på. Värt att nämna är att jag absolut kan tänka mig begagnat och tyvärr kommer jag inte lägga ner någon större tid på att åka land och rike runt för att provlyssna då det är en bit till närmaste hifi-butik.

DLS flatbox large
Elac 1546
Dali Opticon LCR
Dali Fazon micro
M&K sound MP7

Velodyne Minivee SPL-800i

Är några modeller jag uppmärksammat när jag börjat googla. Vet ej hur de står sig mot varandra eller om de går att få in i budgeten <8k (gärna lägre om det går såklart).

Återkom gärna med tankar och funderingar och tack på förhand!

Permalänk
Medlem

För det första - stort grattis till knodd!

Sedan, hahaha... du får det att låta som om du tror att du kan fortsätta lyssna på musik som vanligt med en bebis i hemmet. *du vet inte vad som väntar*

Säkra dom befintliga med väggfästen/tippskydd och säkra så inga saker kan göra sönder elementen (om dom nu inte redan har petskydd) - skaffa hifi-lurar och se till ett system med flera lurar kopplade till TV-anläggningen. (Bästa tipset som pappa jag har) Övriga hemmet kommer sedan bli rent från pillbart till ca 1m över golv ändå, inklusive dukar och luckor.

Annars:
Canton Atelier 500

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T