Permalänk
Medlem

Nya Sweclockers..

Tycker det börjar märkas tydligt nu att sweclockers blir mer och mer "kommersiell".

Lite snabb och ogenomtänkt feedback:

Nyligen hade man den årliga Dreamhack i Jönköping men det är nog inte många här som vet om det. Vem bryr sig liksom, det är ju inte ens i Stockholm. 0 sweclockers-artiklar om det. Black Friday däremot, det skapas hur mycket artiklar och all fokus riktas på det.

Min favorit-tråd på sweclockers är numera dagens fynd. Säger väl lite om vad det blivit för sida.

Marketplace 2.0, Julkalendern, ja det är fokus på försäljning...

Men det är tur att det finns många underbara forum-nördar som fyller upp forum-delen med intressant material så det finns fortfarande hopp!

Permalänk
Konsolpleb 🕹

För att ge min syn på saken:

DreamHack har inte dragit nämnvärt mycket intresse de senaste gångerna vi bevakat det och i år var ingen från redaktionen på plats av diverse anledningar så därför uteblev det från bevakningen. De var också ganska tystlåtna av sig den här gången (dvs de kommunicerade inget till oss om vad som händer eller när etc). Jag kan dock hålla med i hindsight att vi borde haft bättre koll på det!

Angående Black Friday så är det ju bland det mest aktiva forumet blir så då lägger vi lite krut där, merparten för att pusha för communityts tips. De tjänar vi inte ett öre på så det handlar inte om pengar där mer bara att det är en uppskattad funktion för att hjälpa att navigera bland dåliga reor

Julkalendern innehåller mycket riktigt kommersiella samarbeten men huvudfokus för oss är ju att vi ska skapa lite julmys tillsammans, därav tävlingen med julrim/sånger/videos etc

Marknadens uppgraderingar har en primär roll att göra det bättre för användarna, inte att driva in mer pengar. Om de ockspå gör det så tackar vi ju inte nej, men det är inte det som har drivit oss i utvecklingen.

Rent generellt:
Om något säger SweClockers nej till kommersiella samarbeten oftare än någonsin. Lite under parollen "färre fast bättre" så att säga. Rent allmänt har våra säljare också blivit bättre på att sporra annonsörer till att göra aktiviteter som engagerar så mycket som möjligt så att de är med och ger tillbaka till communityt - som med allt annat kan det förstås bli ännu bättre men jag tycker vi har en bra start iaf
Så vi är ju också övertygade om att det mycket väl går att göra kanonbra, engagerande, roliga och nyttiga kommersiella samarbeten. SweClockers Live är ett tydligt exempel. Testpiloter ett annat. Men även roliga tävlingar (dvs roligt för deltagare, åskådare och såklart till slut vinnare) etc. Roborock Championshiop tyckte jag personligen var ett riktigt underhållande koncept.

Lite statistik:
Cirka 6% av det som publicerats det senaste kvartalet har varit någon slags av kommersiella samarbeten. Motsvarande siffra 2019 var 10%. Så nästan en halvering!

Så både hur vi jobbar och rent statistiskt så skulle jag nog säga att jag inte kan hålla med om din bild. Däremot så kan jag förstås inte ta ifrån dig din känsla av att det är så. Men det handlar ju lite hur man tolkar det man ser, vilka intentioner man läser in. Och på den punkten kan jag iaf tydligt säga att det inte är det som driver oss i de val vi gör i alla fall!
Men det kan ju också påpekas att du skriver detta efter black friday, som ändå är en vecka av 52 på året

Trevlig kväll!

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem

@UndaC

Tack för ett väldigt uförligt svar. Jag måste väl erkänna att man var lite bitter precis när jag skrev mitt inlägg. Ni gör ju väldigt mycket bra saker också. Jag var lite oroad för jag besöker ändå er hemsida dagligen och det betyder ju att jag uppskattar den väldigt mycket.

Klart ni ska få tänka kommersiellt på det ni gör. Alla i forumet gör det antagligen gratis men ni som jobbar ska ju ändå få lön för ert slit liksom.

Finns ju inte många svenska sidor att jämföra er med - kanske nordic hardware och den sidan har ju nästan helt försvunnit för mig eftersom den inte verkar drivas av en stor community på samma sätt som sweclockers.

Reddit är viktigt för mig, liksom sweclockers forum-del.

Keep it up!

Permalänk
Medlem

Nåt måste ju betala räkningarna också. Jag har bara varit medlem i tre år, men jag märker ingen skillnad nu mot när jag gick med.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S