Så här gör du för att få PERFEKT tv-ut. (Bara Radeon)

Permalänk
Medlem

Det blev jäkligt snyggt, förstår man det inte nu då är det illa

Permalänk
Medlem

Vem vill göra en kabel till mig?
Jag bor i malmö men kan tänka mig frakt om ingen här kan fixa det.
En HP NC6000 är kabeln tänkt att användas till, r9600 alltså.
PMa eller maila (drazen_86@hotmail.com) med info och pris.
MrJonas eller någon annan som kan sina grejer får gärna svara.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrJonas

NiQ: Jag tror att din tv låser sig i RGB-läge (som min gamla tv gjorde), och att den egentligen är på när den "bara blinkar". RGB-överföring är så pass bra att man inte ser någon som helst skillnad på en svart bild, och avstängd tv.
Antingen så fixar du en liten strömbrytare för blanking-spänningen, eller så tar du helt enkelt bort blanking-ledaren från scarten och bryggar ihop syncen med pinne 16. Det senare funkar faktiskt, men gör egentligen bara att man kan stänga av tv:ns RGB-visning från datorn. När du avaktiverar skärm #2 stängs syncen av (spänningen = 0) och eftersom blankingspänningen också blir 0 så hoppar tv:n ur RGB-läge...

" RGB-överföring är så pass bra att man inte ser någon som helst skillnad på en svart bild, och avstängd tv"
eh? alltså tvn går ju inte ens på och den röda lampan framme på tvn lyser så jag är 100% säker på att tvn inte ens är på.

det där med att ta bort blanking-ledaren från scarten och brygga ihop synceb med pinne 16, kan du vara lite mer specifik..?
vad ska det ge föresten?

som du säger så verkar de ju vara lika bra att ja ska avaktivera bildskärm 2 varje gång jag ska sätta på tvn men det är ju int ba liiiiiiiiiite jobbigt!

Visa signatur

Been leveling up since 1983

Permalänk
Medlem

Tänkte beställa en ny laptop men den har ett Intel® 855GME integrated 3D AGP graphics featuring Intel® Extreme Graphics 2 technology and up to 64 MB VRAM. Skulle det funka? Får ju pröjsa 2000kr för en liknande dator med radeon.

Permalänk
Medlem

Nu har jag fått bra bild... Det enda som är kvar är problemet med overscan. Såg en 42" plasma i datorbutiken som de använde som dataskärm... Den har ju VGA ingång och kvalitén som jag fick i mina menyer var lika som de hade på den tv:n.
Har läst runt lite i tråden och ser att för att få bra widescreenbild ska man ha en upplösning på 1024x576
Jag hittar inte den i custom display modes i rage 3d... Hur får jag in den?

Permalänk
Medlem

NiQ: Att brygga ihop dessa pinnar leder till att man kan stänga av blanking-spänningen från datorn. Det måste ju vara den som du har problem med. Din tv verkar lite problematiskt, så jag skulle nog rekommendera att du sätter en strömbrytare på blanking-ledaren. Du kan testa innan genom att sätta lite tejp på pinne 16, och se om tv:n går igång då.

tobe83: Använd Powerstrip och använd "Add custom resolution". Observera att du måste göra "Add..." för både den primära och sekundära skärmen för att det ska funka.

Visa signatur

...

Permalänk

varför krånga när de finns färdiga VGA- TV me perfekt bild !!!

desutom me fjärkontroll om man vill lyxa till det,,,,

o här finns en lista på en massa sånna produkter
http://www.kelkoo.se/b/a/ss_vga_till_tv.html

pris 500-700 kr

ska själv ha en nu när ja inte får igång mitt tv-ut på 9700pro kortet de var mycket bättre bild sa de!!! eftersom man tar de från vga anslutningen,,,

Permalänk
Medlem

Om du inte har eller provat en själv varför påstå att den ger en perfekt bild? Det spelar ingen roll om man kopplar in dessa på VGAn eftersom signalen konverteras ner till s-video eller komposit som är samma som vanliga tv-outen ger. Varför ha fjärr till den när det enda man gör med den är att ställa in den som man skall behöva göra en gång?

Den här VGA->RGB-scartkabel skickar en signal som ger en betydligt högre bildkvalitet men det beror väl på hur kräsen man är, vissa verkar ju tycka att en vanlig kass kompositsignal duger.

Visa signatur

Fractal Design Node 304, Asus Z170I Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Be-Quiet Pure Rock, Kingston HyperX Savage DDR4 300MHz, Gigabyte GeForce GTX1060 WF OC 3GB, 3st SSD + 1st 2TB WD Green, Corsair RM650x 650W

Permalänk
Medlem

core commander: Lyssna på Wizard.
De produkter du länkar till är för de som inte har tv-ut på sin dator. De konverterar VGA RGB -> S-video, vilket gör bilden lika dålig som vanlig tv-ut.

Köp inte någon av de där grejerna, då kommer bara ångra dig. Dyra var de också, och sladd ser det ut som man får skaffa själv.
Du som har ett Radeon-kort kan ju löda ihop en sån här kabel som diskuteras här, och få dubbelt så bra bild till halva priset! Och jag ljuger inte som vissa försäljare:

Citat:

de var mycket bättre bild sa de!!!

Lita på oss i den här tråden istället...

Visa signatur

...

Permalänk

tänker inte argumentera så mycket om detta men denna har ju även RGB out + de 2 andra som inte är så bra som ni säger kolla in skissen längst ner på sidan http://www.grand.com.tw/en/product_form.asp?lwk_series=45&lwk...

Obs!!!!
ni måste nog scrolla neråt på skärmen det funka inte att bara scrolla på skärmlisten !!!! konstigt

annars så är detta direktlänk till skissen http://www.grand.com.tw/en/products/PC2TV/XP-pro/SETUP.jpg

Permalänk
Medlem

Kan denna kabeln och en laptop ersätta en vanlig dvdspelare för 2000kr?
Nu menar jag inte bara bildkvaliteten utan även ljud och användarvänlighet.

Permalänk
Medlem

Ville bara berätta en sak som ni kanske inte visste. Om ni kör Omegas drivrutiner så får ni med program som klarar att lägga till 720x576 och så vidare utan nåt Rage 3D Tweak.

För killen själv bakom omega säger själv att det inte är en bra ide att ha flera tweakprogram samtidigt som hans drivrutiner speciellt inte Rage 3D Tweak. Går utmärkt att göra allt som vanligt men strunta i att installera rage och ändå få alla upplösningar. Själv gjort det åtskilliga gånger.

Ju mindre program desto bättre vettni

Permalänk

MrJonas

(en kort fråga längst ner)

Tack för den förträffliga instruktionen och alla dina svar i denna tråd.

När vi gjorde i ordning vår lägenhet så förberedda jag med att lägga rör i väggarna. För att t.ex. kunna koppla samman PC med stereon.

Efter att ha läst denna tråd tog jag tag i projektet att koppla samman PC med stereon/TV och projektorn.

Inhandlade WinTV 250 och ett grafikkort Sapphire Radeon 9600 (spelar inte spel så jag tog ett billigt kort).

Lödde ihop kabeln dock med ett litet tillägg att jag använde grön/vit och blå/vit kabel till att fixa IR, jag har sedan tidigare en X-antech modul för att styra samtliga IR utrustningar (har DVD och förstärkare i skåp och PC i ett annat rum, HK/Microsoft multi IR kontroll)

DVD är sedan länge kopplad till en projektor med component kablar, jag drog nu även en VGA kabel från PC till Projektorn (samma VGA utgång som till TV, ska fixa en switch). Drog även en coxial (S/P-DIF, 75 ohm) för digitalt ljud från PC till stereon. Bilden på TV blev perfekt: Här är mina PowerStrip inställningar:

PHILIPS 36 PW 9525 (Widescreen TV från år 2000)

Inställningar för 720x576

PowerStrip timing parameters:
720x576=720,34,48,126,576,11,3,45,14732,312

Generic timing details for 720x576:
HFP=34 HSW=48 HBP=126 kHz=16 VFP=11 VSW=3 VBP=45 Hz=25

Linux modeline parameters:
"720x576" 14,732 720 754 802 928 576 587 590 635 interlace +hsync +vsync

-------------------------------------------------------------------
Inställningar för 1024x576 (widescreen)

Se sid 23 i denna tråd hur man fixar med att lägga till 1024x576 (Stort Tack även till Pucco)

PowerStrip timing parameters:
1024x576=1024,69,56,115,576,3,3,43,19750,312

Generic timing details for 1024x576:
HFP=69 HSW=56 HBP=115 kHz=16 VFP=3 VSW=3 VBP=43 Hz=25

Linux modeline parameters:
"1024x576" 19.750 1024 1093 1149 1264 576 579 582 625 interlace +hsync +vsync

OBS!!!
Kabeln måste anslutas till Scart 1 enl. manualen så ska både Scart 1 och 2 kunna ta emot RGB. Men när jag ansluter kabeln till Scart 2 så flimrar övriga kanaler...
---------------------------------------------------------------------

Nu till min fråga:
Det enda som jag provade i PowerStrip var att flytta bilden upp/ner resp. vänster/höger. När jag kör windows på TV så ser hur fönster förskjuts in resp. ut på TV när jag ändrar upp/ner resp. vänster/höger.

Jag ställde in TV i 4:3 läge och satte en tejpbit på SVT loggan. Drog igång WinTV 2000 på min sekundära skärm i ”TV mode” dvs maximerat läge. Jag började sedan att hoppa mellan ”vanlig” TV och TV via PC. Bildmässigt kunde jag inte se någon skillnad, dvs en mycket bra bild från PC (OBS ca 1 sek fördröjning från PC, antaligen pga av WinTV encodern som sparar "LiveTV" på min HD innan decodern visar bilden).
När jag flyttade bilden med powerstrip för att få SVT loggan på samma ställe så upptäckte jag att bilden inte var lika breda, bilden på TV är något bredare, jag hade tänkt att ha TV bilden som ”facit” för mina inställningar i Powerstrip men som det verkar så tror jag bilden från PC är en mer korrekt än TV bilden (lite för bred...). Jag gjorde nu justering på upp/ner tills jag fick en ”rak överkant”.

Vad ställer man in med Powerstrip efter att man fått bilden är stabil? Vad är korrekt värden på upp/ner resp vänster/höger (front porch vertikalt resp. horisentalt)?
Vad är facit?

Avslutar med en väldigt dum fråga

Finns det någon som helst anledning till att ha kvar 720x576 inställningarna (har dom resp. 1024x576 som alt. display profiles i Powerstrip)?

Jag följde instruktionen "slaviskt" och skapade därför först 720x576, men efter att ha läst puccos inlägg så skapade jag även 1024x576. Gör man på detta sätt är väl installation av "Rage 3D Tweak" onödig (det verkar inte finnas någon 1024x576 i Rage 3D)?. Lite förvirrande var att du i "manualen" har värden/skärm dumpar för din primära skärm.

Återigen Stort Tack!

Visa signatur

Robert Smith

Permalänk
Medlem

Jag har också gjort en sån där kabel, har gjort precis som det står i guider, men får ingen bild, det bara snurrar på otydliga saker. ja har ett radeon 8500 och windows 2000, operativsystemet ska väl inte spela ngn roll? och jag har provat flera inställningar, det måste va kabeln det är fel på va? om jordningen inte funkar, får man bild i tvn endå?

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem

MrJonas: I din guide så anger du att man ställer in upplösningen 720x576 men du har anget timings för 1152x864. Det måste vara ett fel.

Visa signatur

2 datorer, 1 skärm, 2 möss, 2 tangentbord, 2 högtalare, 1 skrivare

Permalänk
Medlem

Gee: Tack för påpekandet, det är förstås fel.

Ni som försökt PM:a mig kan försöka igen nu, jag har rensat inboxen...

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Kan man få ut motsvarande PAL60 med denna kabel, dvs ändra till 60Hz på TV:n med Powerstrip?

Visa signatur

Dude! Word!

Permalänk
Medlem

är det någon som försökt spela spel med denna kabel? använt program som ultramon etc? hur mycket slöar det ner? hur mycket cpu kraft tar det?
går det att spela? vore grymt att spela Cod UO på widescreen med sourround.:)

Permalänk
Medlem

Robert Smith: Förlåt att jag inte hunnit svara på dina PM än, de var lite långa.
Som du märkt är inte allt i guiden 100% korrekt, jag ska fixa den där skärmdumpen när jag kommer åt FTP:n igen.
Och du har helt rätt i att Rage3D egentligen är helt onödigt om man bara vill använda det för att få till upplösningen 720x576, man kan lika gärna använda Powerstrip till det, det var bara det att jag förut inte hade full koll på hur man skulle göra (dvs. lägga till upplösningen på både skärm 1 och 2) för att det skulle funka. Uppdatering kommer i framtiden!
Du behöver alltså inte ha kvar 720x576 heller som upplösning.
Till slut, det finns inga "korrekta" värden på front och back porch, de varierar helt och hållet från tv till tv. Som du ser så är det dessa som ändras när du använder pilarna för att ändra storlek och position på bilden.
För att få korrekta proportioner på bilden så rekommenderar jag dig att först låta datorn visa en perfekt kvadrat på tv:n, och sen mäta att alla sidor är lika långa. Det är ju det enda sättet att veta exakt vad som gäller...

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Datateknik på Kungliga Tekniska Högskolan.

Permalänk
Medlem

Japp, hade samma problem. Se mitt inlägg på sid 33 så kanske det går att fixa.

Visa signatur

2 datorer, 1 skärm, 2 möss, 2 tangentbord, 2 högtalare, 1 skrivare

Permalänk
Medlem

Som sagt kan man ändra Hz:en på TV:n med denna sladd? Kan man köra i 60Hz på en PAL TV? Nån som har lust att prova?

Visa signatur

Dude! Word!

Permalänk
Medlem

erc: Nu kom jag åt dina bilder...och ser att Gee har svarat. Kan jag använda din bild i guiden förresten? Tänkte göra en liten FAQ...

Ritz: Jag testade nyss, och på min tv fungerade det inte. Men om man har en tv som klarar av PAL 60 så ser jag ingen anledning till att det inte skulle fungera.

Visa signatur

...

Permalänk

MrJonas,

Jag har sammanställt lite inf. från sidan. Om du vill kan jag lägga ut lite text att använda i t.ex. FAQ?

Jag börjar gilla PowerStrip mer o mer Det är t.ex. väldigt enkelt att stänga av och på sekundär monitor (options - Enable/disable multiple monitors, ett alt till att ladda hem Ultramon). Man slipper att muspekarn försvinner ut till sek. skärm...

Är det någon som har en länk till lämplig sida för "hjälp" hur man blir av med "Tip of the day" vid upstart... Jag kör 3.53 Build 460, såg att det nu finns build 463, så "hjälpen" ska helst fixa uppdateringar...

Visa signatur

Robert Smith

Permalänk
Medlem

Du kör väl en demoversion av PS så det är väl därför du får upp Tip of the day rutan.

Visa signatur

Fractal Design Node 304, Asus Z170I Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Be-Quiet Pure Rock, Kingston HyperX Savage DDR4 300MHz, Gigabyte GeForce GTX1060 WF OC 3GB, 3st SSD + 1st 2TB WD Green, Corsair RM650x 650W

Permalänk
Medlem

hej jag har ett Geforce fx 5900 XT jag har hört att man kan uppgradera de med nya bios drivrutiner stämmer det?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrJonas
erc: Nu kom jag åt dina bilder...och ser att Gee har svarat. Kan jag använda din bild i guiden förresten? Tänkte göra en liten FAQ...

Ritz: Jag testade nyss, och på min tv fungerade det inte. Men om man har en tv som klarar av PAL 60 så ser jag ingen anledning till att det inte skulle fungera.

Hur gammal är din TV?

Visa signatur

Dude! Word!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bit
Kan denna kabeln och en laptop ersätta en vanlig dvdspelare för 2000kr?
Nu menar jag inte bara bildkvaliteten utan även ljud och användarvänlighet.

Jag skulle vilja säga att bilden blir bättre med en sån här kabel, i alla fall när jag jämför med min Pioneer (som just kostade lite under 2000 kr). För mig blir bilden skarpare och får lite klarare färger när jag kör genom datorn.
Ljudet hör jag ingen skillnad på, eftersom jag kör det digitalt till receivern. Analogt har jag inte testat.
Användarvänligheten är på topp om man kör genom datorn, eftersom man kan ställa in allt precis som man vill ha det. Man är ju inte bunden till den stationära DVD-spelarens mjukvara, utan kan byta avkodare och filter när man vill. Just detta gör att det blir krångligare att konfigurera allt, det blir inte lika "Plug & Play".
Möjligheten att spela upp DIVX och andra filformat gör det inte precis sämre...

Ritz: Min tv är ca 5 år gammal, men den var billig...kanske därför det inte fungerade.
NTSC 60Hz går att köra förstås.

Visa signatur

...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wizard
Du kör väl en demoversion av PS så det är väl därför du får upp Tip of the day rutan.

Wizard, fullversionen är identisk med demoversion så min fråga var om någon känner till lämplig patsh för att fixa "tip of the day" rutan...

Visa signatur

Robert Smith

Permalänk
Medlem

hmm..jag har precis testat denna kabel..en firma lödde den..ser ut att stämma med ritningarna.. har precis fått hem min 52" thomson med 2 st rgb scart..men det blir antingen myrornas krig eller svart och vitt med ett stort kors i mitten typ..nån som har nån idé va de kan vara ? tacksam för svar

har testat med powerstrip o grejjer oxo.. kör med 720*576 som man ska..har testat interlace på och av.. har testat det mesta i powerstrip :/