Permalänk
Medlem

Datorn fastnar plötsligt

Jag har en dator där jag bytt alla orginalfläktar för att få ner tystnaden och bättre temperaturer. Kör senaste drivrutinerna för mitt grafikkort men trots detta så fastnar datorn helt plötsligt, ungefär 1 gång varje dag. När den fastnar så hackar den på ett visst ställe om man nu kan säga så. det är inte så att datorn fryser och att det är helt dött. Utan det loopas en halvsekunds ljud och om och om igen.
En omstart sen är det bra igen.
Jag formaterade partition C och la in ett nytt windows xp pro. Trodde detta skulle hjälpa men samma problem finns kvar. Vet inte, kan nog blivit värre. För om jag minns saken rätt så hända detta inte varje dag innan vilket det varit den senaste dagarna.

Vad kan detta bero på?

Tack på förhand!

/ Jacob

Permalänk
Hjälpsam

Hur är det med moderkort, ljudkort, nätverkskort drivrutinerna samt färskt BIOS?

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

Drivrutinerna för nätverkskortet är de senaste. Laddade hem någon automatisk från Reltek som kollade upp kort och installerade rätt. Så där måste det vara OK. Inte hittat några senare versioner av drivrutiner för ljudkortet än den jag har installerat.
Vad det gäller moderkortet och BIOS är jag dock mer osäker. Jag har ett msi k8n neo2 ms-7025. Och det står i Everest att biostypen är Award och är ifrån 09/07/05. Men detta, moderkortets BIOS är väl samma som det du syftar på i slutet av din mening "...färskt BIOS" eller?

Vad tror ni om det?
/ Jacob

Edit: Har nu uppdaterat BIOS till det senaste. Får se om det hjälper.

Edit2: Nu såg jag att video BIOS är 11/05/04. Är detta för gammalt? Vart hittar jag senaste BIOS och hur installerar jag isåfall? Har ett Geforce 6600 Golden sample AGP.

edit3: Datorn har inte fastnat på rätt många dagar nu. STORT tack för er hjälp!