Hur bete sig på ett internetforum?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janeway
Det sweclockers forum behöver är mer kvinnor! Det är inte nyttigt och bra att så många pojkar och män samlas på ett ställe, det är det som växer omognad och otrevligheter. Vi måste få mer kvinnnor intresserade av datorer.

Låter som en bra lösning för att få en trevligare stämning.

Angående enstaka felstavningar, grammatikfel och oläsliga inlägg så är det förståeligt för det mesta. Finns människor med dyslexi och andra svårigheter. Något som stör mig däremot är folk som inte "orkar" läsa igenom det dom har skrivit en extra gång och inte ens försöker rätta till dom eventuella fel som finns.

En annan grej som stör mig enormt är alla som sysslar med "posthoreri", sånna skriver i alla trådar dom kommer över, med uteslutande inlägg som inte bidrar. Det gör att det blir svårare att hitta vettig information och dom inläggen som verkligen är informativa.

Enkel tumregel:
1.Bidrar det jag tänker skriva till diskussionen?
Om svaret är ja; skriv inlägget.
Om svaret är nej; skriv inte.

Edit: I övrigt så tror jag att det är nyttigt att rätta andra när dom har skrivit fel; hur ska man annars kunna lära sig vad som är rätt?

Permalänk

Det skulle också hjälpa med ett "Spam" forum, finns många forum som har det. De gånger jag känner att jag har sjukt ont om tid eller känner att jag måste veta något fort kan det bli lite dåligt skrivet.

Men som killen som tjatar om vilket jobb man får högst lön på och undrar över gymnasier, och folk som i panik frågar hur högt de kan klocka och vilka volt det kan ha osv de kan ju få hänga på spam forumet och så kan man kolla där lite då och då och hjälpa de nyare klockarna (inte för att jag är så gammal, 17).

så kan till exempel "kylning och överklockning" handla om lappning och kompressorer

Men en avgift skulle funka, men att ha ett spam forum som är gratis, så betalar man symboliskt 100kr/år för att få skriva i hela forumet.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem

Väldigt bra skrivet, fick mig en tankeställare efter det, kommer ihåg hur jag var i början, omogen liten kaxig typ som gjorde allt annat än att hjälpa, men nu så försöker jag hjälpa personer med vad dem behöver så mycket som möjligt och sånt som inte sträcker sig ovan min kunskap.

MVH

Visa signatur

| Intel Core i5-4690k | Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | Corsair XMS3 DDR3 8GB| Asus Geforce 750Ti OC 2GB | Corsair CX V2 600W |

Permalänk
Medlem

Jag tror att sweclockers har blivit en "comjunity" på gott och ont. Fler likasinnade möts vilket är bra och kul. Men jag får intrycket av att de flesta vill säga sin mening, få uppmärksamhet etc snarare än att diskutera ämnet i fråga. Titta bara på galleriet. (det faktum att jag skapar tråden kanske är ett svar på min egen fråga?) Men som sagt, jag kanske börjar bli gammal och inte fattar tugget längre

Tack alla som skrivit i tråden, det har varit mycket intressant att läsa! Tack!

Visa signatur

Lenovo Thinkpad T14 gen 2 - i7 1165G7 - 32Gb ram - 512Gb OPAL2 ssd - 300 nit 1080p

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Det skulle också hjälpa med ett "Spam" forum

Bästa idén på länge.

Visa signatur

Generalpucko av högsta kaliber (verifierat utav 118100's sms tjänst)

Permalänk
Medlem

Ge och ta
Personligen ser jag på ett forum att om du ska presentera en tanke eller idé, oavsett vad det handlar, om så bör du iallafall ta dig en stund att tänka igenom hur du presenterar ditt budskap.
Om du gör detta så kommer du antagligen få ett bättre mottagande, fler personer som förstår dig och därmed större chans till en tråd som ger dig själv något.

Om man frågar något, så berätta mer än bara frågan, ge personen en inblick i din situation. Hjälp läsaren att hjälpa dig.

Dyslexi
Dyslektiker är självklart välkomna och ett undantag för ovan. Jag ser gärna att personen som har dyslexi nämner det i sin signatur t.ex. Då läser jag gärna igenom det personen har tagit sig tid till att skriva.

Sweclockers
Tycker faktiskt att det går upp och ned och inte alls är någon fara, eller på väg utför. Faktiskt ett forum som håller god kvalitét. Sedan finns det ju rötägg överallt

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk

Påhopp och personliga "attacker" känns väldigt onödigt i alla sammanhang. Sånt får mig att tappa intresset totalt för vad en människa har att "säga". Det händer, för mig, att jag skriver mer som jag talar när det kommer till forum-inlägg än riktigt korrekt skriven svenska.

I slutändan har vi det klassiska och enligt mig väldigt korrekta påståendet:

"På Internet kommunicerar vi mestadels med text. Om du således skriver som en idiot får du finna dig i att bli betraktad som en sådan."

/Cheese

Visa signatur

/Anders

Permalänk
Avstängd

Min åsikt: Överlag är kunskapsnivån ganska låg här, om vi pratar om datakunskap. Jag har själv skapat ett stort antal trådar som det aldrig blir några svar i. Har därför skapat trådarna på andra forum där kunskapen är högre och därför också fått svaren jag sökt. Kan tänka mig att många sitter lite i samma sits och när man då ser tusende tråden om Nvidias senaste tillskott som i praktiken inte tillför något alls så tröttnar man och så kommer det garanterat ut något som någon inte förtjänar. Och eftersom jag hoppas att vi har ett rätt så högt i tak i den här tråden så tänker jag också skriva följande: Några av mina kvarvarande datorinsatta vänner är ganska socialt okunniga. De jag kände tidigare och lämnat är än värre. Tror avsaknaden av socialiserande gör att man sakta ändras och då räknas det inte att chatta via Skype medan man spelar WoW.

Permalänk
Medlem

Ni borde läsa lite journaler som berör "computer-mediated communication" så får ni kanske en större förståelse eller en insyn på just detta ämnet med diskussionforum, e-mail och liknande och ett försök till att förklara varför människor skriver och beter sig som de gör.

Permalänk

Ja hur man skall bete sig på ett forum varierar väl lite på vilken sorts forum det är och vilken målgrupp man riktar sig till.

Men rent generellt så vill jag iaf se att folk försöker anstränga sig både när dom skapar trådar men även svarar på trådar i första hand tänker jag på stavning, menings uppbyggnad och annat. Ju mer energi man lägger på detta desto enklare att få hjälp samt att andra förstår precis vad du menar.

Självklart behöver man inte vara värsta svenska proffset men man behöver ju inte medvetet skriva som en idiot samt att det finns mängder av rättstavnings funktioner i datorn samt på nätet. Varför inte nyttja dessa tjänster och försöka rätta till sitt inlägg innan man skickar det?

Sen tycker jag det är lite tråkigt med att folk är jätte otrevliga när någon startar en ny tråd som kanske redan finns men dom inte hittat den. Inte alltid lätt att hitta det man söker och visst har man inte lagt tid på att försöka hitta det man vill fråga om så kan man ju få lite hints om vad man skall söka efter eller kanske en länk till tråden som behandlar ämnet. Inte behöver en miljard andra användare skriva "SÖK!" som inlägg i tråden för det är inte precis något som direkt hjälper.

Sen alla onödiga påhopp som alltid förekommer och folk som börjar gnälla och ha sig är totalt förbannat onödigt. Liksom orka bry sig att en människa som sitter på andra sidan skärmen inte gillar vad du säger? Folk som tar vid sig av att helt anonyma människor vräcker ur sig saker och beter sig som idioter känns lite överkänsliga om man säger så. Hur många gånger har man inte sett folk som gråter ut i någon tidning om att dom blivit trakasserade vi nätet? Liksom vafan hur svårt är det att blockera folk och enbart läsa det man känner för?

Folk behöver ta lite lättare på allt samt inte bry sig riktigt så mycket dom gör samt själva försöka lägga lite mer energi på att tänka hur dom själva beter sig.

Mvh,
Viper@God