Hårddisk på fem terabyte om två år

Permalänk
Medlem

that is alot of porn...

Visa signatur

MSI X48C PLATINUM | Q9450 @ 2,66 | HD 4870 512 DDR 5 | 320gig HHD | 4 gig 1333mhz DDR3 | Corsair 650w | Antec Nine Hundred

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Begagnad? Vart?" Ge mig svaret

http://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=1tb

Permalänk
Medlem

Människohjärnans kapacitet

Människohjärnans lagringskapacitet är i princip oändligt. Den har uppskattats till åtminstone en miljard gånger högre än vad en människa kan uppleva under ett normalt människoliv.

Jag har lite svårt att tro att denne Yoshihiro Shiroishi verkligen är så okunnig. Men och andra sidan kanske han är.

Hare/PeSi

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Begagnad? Vart?" Ge mig svaret

säljs inte längre till det priset.

komponentcenter hade det priset innan de höjjde igen.

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Medlem

Ang. hjärnans kapacitet så lite på ämnet om hjärnan i datortermer:
http://www.ualberta.ca/~chrisw/howfast.html

Rätt gammal artikel (av hans datorjämförelser att döma) och den stämmer inte överens med vad "jag hört" på någon föreläsning, nämligen att hjärnan använder nätverk för sina minnen och att man i teoretiskt skulle klara av att namnge varenda atom i universum...

Artikeln ovan hävdar dock att vi inte vet exakt hur det går till och det är väl troligt, hursomhelst känns 10 TB som en rejäl underdrift jämfört med vad många andra "kommigt fram till". Är väl svårt att gissa sig till när man inte vet hur det fungerar.

Men det är ju ganska stor skillnad på hur man kommer åt information i en hårddisk vs. hjärna och hur det lagras (tvivlar på många förenklar om att hjärnar lagrar i bitar) så är ju en rätt udda jämförelse - om än intressant

Ang. om en 5 TB disk om 2 år så var det nästan på tiden. 1 TB diskarna har ju funnits bra länge, samtidigt lite trisst. Är ju rätt trevligt att man idag nästan får 1 TB för 1000 kr och det är den största disken på marknaden (en av mina deathstar diskar på 46 GB kostade 3500 kr och då fanns det diskar som var 72 GB så det var ju inte direkt top-of-the-line). Om vi har 5 TB diskar om 2 år kommer det finnas betydligt större utrymme för att ta ut mycket högre priser på dessa (marknaden måste ju mättas på 2 TB, 3 TB, 4 TB diskar också). Naturligt förstås men i dagsläget är det enkelt, vill man ha så mycket lagring som möjlgit per disk så får man det för en liten peng

Permalänk

Vilken trevlig nyhet! då kanske vi har kommit fram till "patterned media", vilket intresserar mig!

Nanoimprint for the win!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyarlathotep
Jag skulle hellre se att man avskaffade hårdisken och ersatte den med supersnabb nätlagring. Man kommer åt den överallt där man har internet och det finns ingen risk att den går sönder. Disken måste iofs finnas kvar som alternativ, men ovan med en supersnabb ssd vore mitt val förutsatt att hastigheten på bredband ökat rejält tills dess.

Stora diskar är mest till för lätt fanatiska samlare, har många sådana vänner. Jag tar rätt mycket 8mb raw bilder men att spara 30 000 bilder varje år som tidigare fotograf låter lite galet. Hur bläddrar man i det fotoalbumet?

Vad skulle det lagras på då?

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Vad skulle det lagras på då?

mm det måste ju ändå vara på hårddisk . men han menar väll att man ska ha en gemensam lagrings lokal full med servrar , som man sedan kan logga in med ett privat konto eller nått i den stilen .

föredrar nog att ha hårddisken inom räckhåll för hammaren dock

Visa signatur

| HAF932 | Ryzen 3700X @ 4,3 GHz | Gigabyte X570 Aorus Ultra | 32 GB G.Skill @ 3600 MHz | RTX 2070 @ 2 GHz | O2 + ODAC | MP600 1TB + 2x 2TB RAID 1 + 2x 2TB RAID 1 | Win10 Pro 64-bit |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DUNXIII
Kul om fem terabyte data bara krashar... Totalt "onödigt" om man inte kör minst raid 1 skulle jag säga. Men det är ju jag det...

Mmm, bättreo m alla sitter med 1 gigs diskar...

Permalänk

Haha gäller att backupa. Tänk en krasch på en hårddisk fylld med 5TB material. MYS !

Visa signatur

Core i7 8700K | 32GB RAM | MSI GTX 1080 Twin Frozr | Asus Xonar Essence STX | Fractal Design Define R6 |

Permalänk
Medlem

Angående risk för krash, förstår jag inte riktigt problemet. 5st 1TB ger ju 5ggr så stor risk för krash, då av en femtedel av datan från en 5TB. Samma risk, ser jag det som.

Stor fördel med större diskar är att man inte behöver ha så många. Min dator var knäpptyst när jag hade endast en 160GB, men i takt med att man slänger in fler, blir det bullrigare. Jag tror också att 1st 5TB drar mindre ström (och utvecklar mindre värme) än 5st 1TB. Och så till sist, utrymmet i chassit och antal SATA-anslutningar på moderkortet; inte minst en fördel i en HTPC, där folk ofta föredrar ett litet chassi men ändå vill ha en fin samling HD-filmer. Ganska många fördelar tycker jag.

Att man aldrig kan få för mycket HDD-utrymme lärde jag mig med min första dator, som hade 270MB HDD, vilket jag trodde skulle räcka för evigt. Dröjde någon vecka tills jag förstod att jag hade fel. Snabbare internetanslutning, större andel HD-material -> större hårddiskar. Enkelt. Även sjunkande priser på stora monitorer bidrar till att man vill ha högre upplösning på film och foto. Dessutom kommer kanske nya generationens optiska media att leta sig in i datorn, som DVD gjorde. DVD fanns ju först som fristående spelare att ansluta till teven, sedan kom brännare till datorn och blev snabbt billiga. Bigger, better, faster, more.

Att det finns folk som tror att utvecklingen och behovet av just hårddiskutrymme kommer att eller har stagnerat?

Visa signatur

MSI B650 Tomahawk Wifi, 7800X3D, Noctua D15, 64GB Kingston Fury Beast, Sapphire Pulse 7900XT, Corsair RM750X V2, Samsung 990 Pro 4TB + MP510 960GB + PNY CS3030 2TB, Define R6, Win 11.
Sig uppdaterad 2023-12-28. Inlägg där bilar jämförs med datorer beaktas inte.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Mmm, bättreo m alla sitter med 1 gigs diskar...

Fast nu sa jag faktiskt övertydligt att det va min helt personliga åsikt. Vad andra vill göra med sina pengar är helt upp till dem. Jag vet bara att den dagen min 750GB krashade och jag inte hade backup på sakerna så blev man rätt sur. 5TB data känns... på något sett för riskabelt. Igentligen har jag svårt att lita på något lagrings medium idag men man får helt enkelt göra backuper så ofta man kan på det absolut viktigaste.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Undrar vilka knäppisar som svarade i det minsta laget, typ varje serie på HPB får ju fan plats

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fowler
Svarsalternativet var ju så ironiskt så man var tvungen att ta det.

Har en 500 GB extern hårddisk som är knökfylld med... skit men man kan inte ta bort något. Kanske kommer till användning någon dag

Till alla er som säger att det är för mycket, så säger jag bara:

Jag valde det alternativt och var helt seriös. Jag räknade på antal terabyte jag skulle vilja ha och kom fram till att tera är ett för lågt prefix för mina behöv. Jag längtar till dess det kommer peta diskar.

På 5tb får jag fan inte ens plats med två timmar okomprimerad video i 4K och jo jag har behovet, http://www.red.com/

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DraXula
Roligt att du uttalar dig när du inte vet vad Ray tracing är^^ Skillnaden mellan HL och dagens spel är att dagens spels modeller använder fler polygoner för att bli så detaljrika och högupplösta som möjligt. Det gick inte med HL för att datorerna på den tiden kunde inte rita upp så mycket men nu börjar vi kunna rita upp full HD bild utan problem (GTX 280 i Tri-SLI typ men ändå ) Med Ray tracing så simuleras ljus i realtid istället för gamla lightmaps. Det är väl nästa steg inom datorgrafik?

Så du menar på alvar att antalet polygoner eller på annat sätt, detaljrikedomen kommer att stagnera p.g.a. ray tarcing? Ljud, texturer, objek etc, det mesta går att göra bättre, göra mer av etc.
Självklart är ray tracing ett led i utvecklingen men inte kommer allt att stagnera p.g.a. det, det är snarare så att spelen kommer att behöva tunga HDRI bilder och dylikt, texturer i 32bit och en ny drös av kod. Därtill så ökar den generella lagringskapaciten i vanliga datorer samt förhoppningsvis spridningen av Blue-Ray vilket möjliggör större spel och den möjligheten kommer med största säkerhet att utnyttjas så som de som likt mig, i dag fyller diskar på en TB utan problem när de trodde att en disk på (i mitt fall) 6gb var omöjlig att fylla.

Slutligen så är det ett djävla snackande om HD hit och dit, ge fan i att använda uttrycket om ni inte vet vad det innebär. HD är ingen nyhet och det är en upplösning som vilken annan som helst, högre än VGA men lägre än 4K.
Upplysningsvis körde jag Quake 2 i 2048x1536 (vilket motsvarar full HD men då i 4:3 eftersom 16:9 inte var på modet ännu) på en polares farsas cad dator när det begav sig och det funkade utmärkt trots att det var nu mer än tio år sedan, ja även Quake 1 körde vi i rejält hög upplösning och med Glide stöd med lite trixande. Självklart hade vi inte kunnat köra Crysis på den datorn, inte ens i 320x240, så förslagsvis är det inte ”HD” som är the shit, det är bara en upplösning som är tyngre än en lägre sådan.

Visa signatur

För länge sedan hade jag tydligen: Mac Book Pro 13" & Athlon 64 X2 4200+, Asus A8N32-SLI Deluxe, Corsair 3GB TwinX DDR 400, 2x Raid 0 Seagate Barracuda 160GB:s SATA, GeCube Radeon x1900xt , Nec ND-3500, Audigy2 Platinum, Cooler Master ATC-201 m.m.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DUNXIII
Fast nu sa jag faktiskt övertydligt att det va min helt personliga åsikt. Vad andra vill göra med sina pengar är helt upp till dem. Jag vet bara att den dagen min 750GB krashade och jag inte hade backup på sakerna så blev man rätt sur. 5TB data känns... på något sett för riskabelt. Igentligen har jag svårt att lita på något lagrings medium idag men man får helt enkelt göra backuper så ofta man kan på det absolut viktigaste.

6st sådanna i raid6 och du är rätt safe...

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Medlem

Köper man en HDD på 5TB som privat person så är det knappast till lagligt material (i dom flesta fallen) så att påstå att det är riskabelt är en defenitions fråga över hur mycket man värderar skräp från piratebay (symboliskt sagt) ..man kan alltid tanka om skiten.

Givetvis sparar du väl viktigare saker på separat HDD som är pålitligare?

OK...

Andra tankar

Byta bort HDD mot supersnabb LAN och lagra utomstående servrar i framtiden?

NjaaooMjoouuunnäää Visst låt säga när majoriteten i länet sitter på Gbit lina eller fetare så kan jag tänka mig en viss extern lagrings volym där man kanske betalar /TByten ? Men då ska det röra sig om närligande stationer kanske i samma byggnad/höghus källare? där man har en kontakt person med nyckel ifall något strular... Först senare då man vant sig vid tanken så kan man kanske välja en "billigare" server i ett annat land på en bekostnad av överförings hastighet såklart. En gissning 7-9 år fram i tiden till vi ser sånt (Gbit + Locala servrar) ?

Visa signatur

Intel 9700 i7@4.7GHz | LG55G920V | Silverstone Raven RV02 | Thermaltake MAX | Asus TUF 3080 OC | g-string 32GB RAM 1833mhz | Hyper 880W Gold | Intel 9700 Pro mNVME 1TB |
Intel 2700K@4.7GHz | VIEWSONIC 4K PROJ | SILVERSTONE HTPC | Zalman 9900CCMAX | MSI GTX970 4096Mb SLi | Kingston 16Gb DDR3 1866Mhz | Windows 8 64 Bit | Hyper 880W Gold | LG BH10LS30 | Asus P8P67 Maximus IV Extreme| Samsung 840 Pro 256GB SSD | Acer

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
jag skulle tro att om man skulle kunna lagra , t.ex konsten att cykla och sådana grejjer skulle det nog ta ganska mycket plats.

Varför då?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
vet inte hur man ska kunna gämföra hjärnans sätt att lagra ( inte särskilt insatt i det för att vara ärligt ) med 1or och 0or på en hårddisk.

Det är inte speciellt svårt att göra en sådan jämförelse när man bestämt sig vilken "upplösning" som är nog för att ha sparat det essentiella.
Många av de bedömningar som görs angående hjärnans lagringskapacitet och beräkningskapacitet brukar vara orealistiskt generösa just för att vi inte ska underskatta det.
Hjärnan är suverän på att filtrera bort saker som för oss är onödigt, men i rå lagringskapacitet är den inte lika imponerande. Det är inte vad den är "gjord för".

Tar man ögat som ett exempel på hur vår kognition fungerar så är det rätt uppenbart.
Vi har ca 100 miljoner receptorer i ögat, men bara ca 1 miljon i den optiska nerven. Någonstans på vägen måste ca 99% av informationen ha "försvunnit". (om man förutsätter en 1 till 1 relation mellan informationskapacitet)
Det du inte var uppmärksam på hittar inte ens in i hjärnan.

Det är klart att ni alla känner igen era föräldrar... men kan ni berätta vad de har för födelsemärken i ansiktet?
Trots att jag säkert sett mina hälften av de dagar jag levt tror jag inte att jag skulle kunna komma ihåg mer än ett enda. (trots att de säkert har åtminståne 30 st... som jag somsagt sett såpass många gånger)
Ett digitalt fotografi av era föräldrar kan detta och så mycket mer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
En av de vanligaste teorierna säger att vi kommer ihåg allt som vi någonsitt sett/hört/luktat/upplevt etc.

Nej. Vad har du fått den konstiga idén ifrån?
Skulle all stimuli sparas så skulle vår hjärna vara full på långt under en timme.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
Tillbaka till ämnet så har öget en rätt hyfsad upplösning, lägg till en ljudkvalité långt bortom det vanliga och för att inte tala om alla logiska samband och språkliga kunskaper. Med detta i tanken så får han nog äta upp det ganska hårt.

Det är inte riktigt rättvist att tala om upplösning och ljudkvalité angående våra sinnen.
Mer eller mindre direkt efter våra sinnen sker en brutal avskalning av informationen. Denna information är information vi inte ens har en möjlighet att förnimma oss om.

Vi tycker att vi hör allt i en låt, vill vi höra trummorna så hör vi trummorna, vill vi höra stråkarna hör vi stråkarna... men detta är ju bara för att delen av hjärnan som sköter avskalningen får information om vad vi för tillfället fäster vår uppmärksamhet på.
Bara för att vi kan höra en jäkla massa olika detaljer betyder inte det att vi får alla dessa detaljer hela tiden utan snarare att vi kan välja vilka detaljer som inte ska försvinna i avskalningen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Rätt gammal artikel (av hans datorjämförelser att döma) och den stämmer inte överens med vad "jag hört" på någon föreläsning, nämligen att hjärnan använder nätverk för sina minnen och att man i teoretiskt skulle klara av att namnge varenda atom i universum...

Jag vill inte vara otrevlig, men du har lyssnat på någon riktigt tokig föreläsare.
Hjärnan är ju en del av universum... en del av univerum kan ju inte innehålla mer information än hela universum.
Om man med namnge bara menar att man kan rabbla upp de kemiska namnen på alla grundämnen som finns naturligt i universum så visst, det är ju inte ens 200.

Permalänk
Medlem

last message o_O 03:40

snacka om att sitta länge och fin formulera sig

Visa signatur

Intel 9700 i7@4.7GHz | LG55G920V | Silverstone Raven RV02 | Thermaltake MAX | Asus TUF 3080 OC | g-string 32GB RAM 1833mhz | Hyper 880W Gold | Intel 9700 Pro mNVME 1TB |
Intel 2700K@4.7GHz | VIEWSONIC 4K PROJ | SILVERSTONE HTPC | Zalman 9900CCMAX | MSI GTX970 4096Mb SLi | Kingston 16Gb DDR3 1866Mhz | Windows 8 64 Bit | Hyper 880W Gold | LG BH10LS30 | Asus P8P67 Maximus IV Extreme| Samsung 840 Pro 256GB SSD | Acer

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dealerovski
last message o_O 03:40

snacka om att sitta länge och fin formulera sig

Jag drack för mycket grönt té för sent på kvällen. Tror dock att jag måste lägga mig nu om jag ska lyckas ta mig ut imorgon kväll.

Permalänk
Medlem

Jag instämer,specielt redbull för mig, ska även jobba imorgon ( packa om köttfärs på ica LOL)

Visa signatur

Intel 9700 i7@4.7GHz | LG55G920V | Silverstone Raven RV02 | Thermaltake MAX | Asus TUF 3080 OC | g-string 32GB RAM 1833mhz | Hyper 880W Gold | Intel 9700 Pro mNVME 1TB |
Intel 2700K@4.7GHz | VIEWSONIC 4K PROJ | SILVERSTONE HTPC | Zalman 9900CCMAX | MSI GTX970 4096Mb SLi | Kingston 16Gb DDR3 1866Mhz | Windows 8 64 Bit | Hyper 880W Gold | LG BH10LS30 | Asus P8P67 Maximus IV Extreme| Samsung 840 Pro 256GB SSD | Acer

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
jag skulle tro att om man skulle kunna lagra , t.ex konsten att cykla och sådana grejjer skulle det nog ta ganska mycket plats.

vet inte hur man ska kunna gämföra hjärnans sätt att lagra ( inte särskilt insatt i det för att vara ärligt ) med 1or och 0or på en hårddisk.

men ja kan tänka mig att vissa kompicerade saker som vi människor kan göra skulle motsvara ganska mycket utrymme.

Att cykla krävs ingen hjärna till. Du måste skilja på färdigheter och kunskap, kunskap lagras, färdigheter kräver ingen tankeverksamhet.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
jag skulle tro att om man skulle kunna lagra , t.ex konsten att cykla och sådana grejjer skulle det nog ta ganska mycket plats.

För att cykla krävs stor rörlighet och bra balanssinne, något som vi redan hade innan ens cykeln var uppfunnen.
Detta med balanssinnet är inget som kräver stor lagringsutrymme, däremot en bra reglerprocess och motorik som omfördelar kroppsvikten vid behov utan att självsvängning uppstår. Såkallad självsvängning kan inträffa då man balanserar på en bräda, -att man gungar fram och tillbaka och viftar med armarna.

Haricots: Intressant text, jag själv är fascinerad över hur vår hjärna fungerar och hur vi kan använda denna kunskap till att bl.a. göra enkla och effektiva industrirobotar. Så det finns många skäl till att ta reda på hur vi människor fungerar.

Är verkligen 5TB om 2år något speciellt, eller är det bara det förväntade hårddisk-storleken om man följer den mekaniska hårddiskens utvecklingskurva?
Och ja 5TB kommer inte vara några problem att fylla, men jag tror snarare att folk kommer ha mer information om olika saker lagrad än bättre detaljerad information. För många privatpersoner idag räcker mp3 (192 kbit/s sample rate) och lågupplösta förlustkomprimerade bilder en bra tid framöver, även om de har lagringsutrymme så tar det större bandbredd att skicka dem. Likaså mer datorkraft om bilderna är högupplösta. Detsamma är det ingen mening att hela tiden göra kamerna mer högupplösta om utvecklingen av linserna inte går framåt, detsamma gäller gäller såklart vid ljud. Sitter folk med dåliga & billiga högtalare, så finns det ingen mening för att hela tiden skaffa bättre detaljerade ljudfiler. -Inte sagt att mp3 (192 kbit/s sample rate) kommer vara för alltid, däremot tror att jag inte att filstorleken kommer öka så mycket varje år om inte folk samtidigt skaffar en bättre ljudanläggning.

Dock dröjer det nog inte länge innan folk överger filmer med stor förlustkomprimering. Det kommer bli som med mod-ljudfiler, nästan alla hade en stor samling som idag i stort sett är helt värdelös. För vem lyssnar till modar idag då mp3 finns? Likaså vem om några år ser på en 2h 650MB divx film?

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

5TB hade väl inte suttit fel. Dock hade jag inte vågat köra en sån disk utan någon form av RAID gärna 4 diskar i RAID5. Men vad ska jag med 15TB till ? ;]

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killbom
Undrar hur stora hjärnans "drivrutiner" för att se är

Om jag säger så här det tar ungefär en bebis 9 månader att födas, och det tar tio minuter att installera alla drivisar till datorn...

Fast som sagt ovan om det skulle gå att RAIDa hjärnan, det skulle behövas för hjärnhalvorna arbetar väldigt ihop då det gäller att synka sig med varandra.

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
6st sådanna i raid6 och du är rätt safe...

Mumma det, men plånboken säger nog inte det samma. haha

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KejsarenAfSodom
Förklara gärna varför?

Desto större hårddiskar desto större enheter som lagras kort o gott.

(kanske nån har skrivit det redan men nu tar vi det i en portion orkar inte läsa alla sidor)

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baagheera
Ganska intressant att utvecklingen går mot att producera saker med större lagringskapacitet istället för att försöka få det vi använder till att utnyttja mindre utrymme.

MP3, OGG, WMA och alla olika film komprimerings metoder etc.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andre_H
Undrar hur de som röstat onödigt tänker.

Jag har en 74Gb disk och har fyllt den ~60%. 5TB är ~68ggr så mycket. Vad skall jag med så mycket till?

Permalänk
Avstängd

Oavsett om man har nytta av 5TB eller ej så är det en effektivisering och det kommer förmodligen även innebära mycket snabbare hårddiskar.

Bring it on!

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

som nån sa att bygga en hjärna!! går inte och dessutom är hjärnan alltid bättre än den man bygger!! Men 5 tb skärpning när skall de sluta med såna grejor och fixa mer cache minne istället.
Och mindre kraschbenägen sådan vore super ju.
Och en egen liten elaggregat inbyggd vore nåt också men nog så kommer nog en sån också säkert!?

Visa signatur

McFreedy är en som finner saker andra inte finner!! Och går där ingen annan har gått!!

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cookie jar
som nån sa att bygga en hjärna!! går inte och dessutom är hjärnan alltid bättre än den man bygger!! Men 5 tb skärpning när skall de sluta med såna grejor och fixa mer cache minne istället.

Mera cache ökar inte prestandan nämnvärt, så det är ingen större mening.
http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/perf/spec...

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200