Problem med HD 4850 och TV

Permalänk

Problem med HD 4850 och TV

Jag har ett http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=365213 och är i överlag nöjd med hur kortet presterar i spel, men jag har ett jätteproblem. Kortet är otroligt instabilt när jag har min Panasonic PX80 kopplad till kortet med en DVI-HDMI-kabel. Ibland fungerar det bra, jag kan köra skrivbordet klonat och se film men ofta får datorn totalt släpp och jag får en grön skärm med ränder direkt windows startar, eller bara vid valfritt tillfälle. Även i idle.

Jag har försökt lösa varför detta sker och min enda idé är att det har med TV:n att göra. Om jag kopplar ifrån den får jag inga grönskärmar. Jag har försökt med massa olika drivrutiner men ingen fungerar. Provade den allra nyaste igår, men fick grönskärm direkt windows laddat klart.

Jag såg att det finns några som anmärkt detta i omdömena på komplett.se men har inte hittat någon lösning. Är detta ett mjukvaruproblem eller är det hårdvaran det är fel på? Har tänkt skicka kortet till komplett men känner att om det är fel på mjukvaran kan de mycket möjligt skicka tillbaka kortet och ta betalt för felsökningen eftersom det inte är något fel på kortet i sig. Finns det något man kan göra själv?

Permalänk

Prova med en anna sladd jag hadde gröna ränder på min Tv med en sladd jag köpt. Provade en annan och då var det perfekt och blev direkt dåligt när jag tog den dåliga sladden.

Visa signatur

[ASUS Formula Gene] [i53770K] [G-Skill trident 2400mhz 2x4gb] [Radeon HD5870 1GB] [Corsair 550D] [Corsair 650w] [Corsair H100] [Windows 8 x64] [Totalt 3TB HD] [Boxee box] [New iPad] [Xbox 360 Slim JTAG]

Permalänk
Medlem

Jag kör precis det där kortet till min LCD tv med en dvi-hdmi utan problem. Jag kör senaste ATI 9.2 Catalyst drivrutinerna.

Blir inte för varmt eller så?

Visa signatur

Citera för snabbare svar.

Permalänk

Det blir inte varmare än 82 grader under load. Har inte överklockat kortet heller. Kabeln borde inte vara ett problem, den kommer från padawan cables och känns helt okej. Det är inte så att det blir dålig bildkvalitet, utan kortet hänger sig, hela skärmen blir grön med ränder och VPU recover startar om kortet (ibland i alla fall, oftast måste jag starta om datorn helt och hållet).

Permalänk

ta bort alla driv och börja om! sätt allt på default förutom extend för plasman, sätt 1280x720p, ta en riktig hdmi kabel o testa! funkar det inte så ändra upplösningen till 1920x1080.
hör av dig hur det gick

Visa signatur

AMD Phenom II X4 940//XFX Radeon HD 5850 1GB//OCZ Vertex Series SATA II SSD 60GB
//Ultra-120 Extreme//Antec Nine Hundred//Gigabyte GA-MA790GP-DS4H// 4 GB Corsair Dominator PC8500//Corsair CMPSU-520HXEU 520W//

Permalänk

Drivrutinerna har jag redan tagit bort och installerat om flera gånger utan förbättringar. Menar du att jag borde testa att använda TV:n som skärm (alltså bara ha den inkopplad för att kolla)? Det kan vara värt ett försök. Men kortet har ingen HDMI ut utan bara två dvi och en s-video. 1280x720p? Menar du den inställningen på TV:n då också? Det har jag alltid haft.

Permalänk

ok, pröva full hd då!

Visa signatur

AMD Phenom II X4 940//XFX Radeon HD 5850 1GB//OCZ Vertex Series SATA II SSD 60GB
//Ultra-120 Extreme//Antec Nine Hundred//Gigabyte GA-MA790GP-DS4H// 4 GB Corsair Dominator PC8500//Corsair CMPSU-520HXEU 520W//

Permalänk

Alltså det måste vara fel på mitt grafikkort. Jag har dragit ur kontakten på TV:n och ändå hänger sig GPU:n ibland. Det kan hända kanske var 5:e timma eller så. Idag hände det två gånger på tre timmar medan jag bara surfade. Jag had visserligen F@H igång, men det ska ju kortet klara. Har t.o.m ställt ner foldingen så det inte använder hela kapaciteten, utan ca 90%. Visst måste detta vara ett problem för reklamation?