Permalänk
Medlem

Behöver hjälp att toka en guide för I7

Hej!

Sitter å klockar efter denna guide;

http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/22106-core-i7-ove...

Jag skulle verkligen behöva hjälp med RAM inställningarna, då jag känner mig lite osäker på följande instruktion;

"Next, the DRAM Timings.

You only need to change the top Four settings, these are your main memory timings and it is important that you set these values to whatever it says on the label on the heat spreaders of your modules - The DRAM voltage is equally as important too, see further down for that:"

Jag kan inte se sambandet mellan hans inställningar (som står under screenen) och vad som står på ettiketen? Jag har 1300mhz 3x2gb minnen, kan ni kanske säga vilka inställningar som passar då?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Nej kan vi inte, men om du talar om vad du har för minne så kan vi det

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

9-9-9-24

1333mhz

2048mb

1.50v ver8.1

TR3X6G1333C9

www.corsair.com/products/go.aspx?pn=TR3X6G1333C9

Permalänk
Medlem

Ok, efter att ha suttit och lekt hela natten nu, och äntlgen börjat greppa det mesta har jag ett par sista frågetecken. Jag kör nu multiplayer 21x, och bclk på 205, stabilt alltså på 4.2. Jag förstår att man ökar frekvensen på minnena i och med att man ökar bclk. Innebär det för mig, som har 1333 att jag säker kan öka bclkn tills frekvensen på minnena går upp till ca 1300? Givetvis måste jag ge tillräckligt med ström för att det ska gå stabilt, men så länge tempen håller sig under 70-75 grader i full load kan jag väll kräma på hur mkt V som helst?

Alltså, kan jag pressa hur mycket V som helst så länge temperaturen är bra, och kan jag säkert öka bclk till att minnena klockar 1300 med 10 10 10 30?

Permalänk

enligt det du skrev ovan så ska du ju använda timings 9-9-9-24 och inte 10-10-10-30.

Inte säker på hur högt du kan pressa Vcore men jag skulle inte gå över 1.5 i 24/7 i alla fall.

Ökar du bclk ökar du även frekvensen på din cpu, så om du fortsätter att öka bclk så kommer du för varje steg du tar öka frekvensen på din cpu med 21mhz, eftersom att din multiplier ligger på 21.

Är mycket tveksam till att du kan pressa din cpu mer eftersom att du redan ligger på 4.2 men testa du.

Det är ofta detta som är det svåra i slutändan; att hitta en passande bclk frekvens som stämmer överens med dina minnen.

I mitt fall till exempel som kör 1600mhz minnen, om vill jag hitta nästa lämpliga steg för att köra mina minnen i 1600mhz måste jag öka min bclk från 200 till 250 och det pallar aldrig QPI-linken av med varken vatten eller luftkylning eftersom att jag då får en frekvens på 4500mhz på den.

Kan hända att du får klocka ner cpun och qpi-linken lite för att få dina minnen att gå rätt-

Du kan INTE pressa bclk utan att påverka qpi-linken, däremot kan du kompensera ökning i cpu frekvens genom att sänka multipliern.

Visa signatur

Arch Linux

Permalänk

en till sak att tillägga, kör du din cpu i 21x205 så har den en frekvens på 4305mhz vilket jag är mycket skeptisk till, visa gärna bilder osv.

Visa signatur

Arch Linux

Permalänk
Medlem

205 var mycket ostabilt, så nu kör jag 21x200. Kika gärna bilderna och säg om något ser knasigt ut, men allt verkar gå stabilt nu, gör 1m super pi på 9sek och packar upp en 4.3gb isofil på ganska precis en minut, så jag är nöjd om detta håller sig stabilt:)

[/URL]

Permalänk

te en bild från cpu-z istället så ser jag lite bättre.

Visa signatur

Arch Linux

Permalänk
Medlem

CPU-Z är ju där, med både minnes och cup fliken framme? Längst till höger på bilden:)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vbal
Alltså, kan jag pressa hur mycket V som helst så länge temperaturen är bra, [/B]

Nej om du har tillräckligt bra kylning så kan du döda proppen med för hög spänning även om inte tempen sticker.

Sen vad som är max kan skilja från cpu till cpu.. Nu vet jag inte vad som är max 24/7 på en i7 men bara för någon säger att de kört sin i ett år på t.ex 1,6V så betyder det inte att din klarar det om max anses ligga på t.ex 1,5V.