Permalänk
Medlem

E-book läsare

Så senare tid har jag börjat köpa e-böcker istället för print. Och nu skulle jag behöva tips på det bästa sättet att läsa dessa på tunnelbanan. Har funderat på 3 alternativ:

E-book reader: På senare tid har flera olika tillverkare och modeller dykt upp på den svenska marknaden. Dock är dom i mina ögon väldigt dyra, runt 2500-3000kr. Någon som har erfarenhet av dessa, något ni skulle rekomendera?

Netbook: För samma pris som en e-book läsare får man en komplett dator som man dessutom kan använda till annat. Dock är ju halva poängen att det skall gå snabbt att stoppa ner den i väskan och plocka upp den igen och fortsätta läsa mellan bytena i lokaltrafiken. Och att hålla i en netbook om man står upp känns även det lite otympligt.

Smart phone: Jag är en av dem som fortfarande inte skaffat en smart phone (telefoner har aldrig riktigt intresserat mig då jag ringer extremt lite och dessutom inte fastnat för de modeller som finns). Men nu när det finns ett riktigt linux alternativ i form av N900 blir man lite sugen på att skaffa en sådan. Men fungerar det alls att läsa böcker på en så liten skärm?

Så nu är det bara att komma med input! Vad är eran erfarenhet av att läsa böcker på bärbara enheter?

Permalänk
Medlem

Jag köpte just en Cybook Opus och det ar en trevlig liten läsare med 5"+skärm. Hyfsat snabb och med mycket olika inställningsmöjligheter. Egentligen skulle jag nog vilja ha en 6" skärm eller större men då blir också vikten på läsaren ett problem. Man vill ju kunna få ner den i fickan dessutom.

Tyvärr kostar Cybooken alldeles för mycket i Sverige för att det skall vara kul. Köpte min i USA för dryga 149$ och det är vad den borde kosta här också. Sonys prs-300 är också ett alternativ i samma prisklass men med lite äldre hårdvara.

Har läst ganska mycket på min Iphone med hjälp av en Stanza, en mycket bra e-boks-läsare, men skärmen är för liten för att ge en riktigt bra känsla. Det är helt ok att läsa från den men jag tycker att en riktigt e-ink skärm är betydligt mer lättläst, speciellt i starkt ljus.