Permalänk

Skärmar med pivotfunktion, 22-24"

Jag har i nuläget en Samsung 220HD "Rose Black" 22" TFT inköpt för cirka 1,5 år sedan. Den är bra när det gäller bildkvalité och spel, men inte så mycket mer. Ergonomiskt är den en katastrof. Går knappt att vrida åt något håll, och on/off-knappen är ingen fysisk knapp, utan en touch-knapp som lyser rött och är omöjlig att hitta.

Men det största problemet är utrymmet. Jag behöver större arbetsyta! Jag tänkte därför köra med två skärmar, men eftersom denna inte har pivotfunktion och har ovannämnda problem tänkte jag satsa på en helt ny skärm, då i två exemplar. Skärmen jag har nu har knappt gått ner i pris, och eftersom den är i gott skick utan döda pixlar kan jag nog få en slant för den (kanske rentav en hel ny skärm!).

Jag har kikat en del på skärmar, och det verkar vara en ganska långsam marknad. Årsgamla skärmar ligger fortfarande i topp. Mina krav är:

- Pivotfunktion. Skärmen ska gå att vrida till vertikalt läge för optimalt läs- och skrivläge (detta är som sagt viktigast).

- Dual screen. Den ska vara lämplig för att ha två stycken bredvid varandra.

- 22-24 tum stor. Den jag har nu är 22", och jag skulle nöja mig med det (betraktningsavstånd cirka en halvmeter). Men om det finns en mer prisvärd 24-tummare kan jag tänka mig gå upp lite i pris.

- Högsta pris (per skärm) cirka 2500 kronor. Jag ska ju köpa två, vilket begränsar budgeten lite.

Bra färgåtergivning, responstid och övrigt (låg ghosting och backligh bleeding) är givet. De krav jag ställde upp ovan är bara för att sålla. Jag har läst några trådar här och de skärmar jag tittat på är:

Dell UltraSharp 2209WA - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar

LG W2220P - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar

LG W2442PA - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar

Samsung SyncMaster 2343BW - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar (Framförallt för den höga, men något udda, upplösningen).

Just nu lutar det åt LG W2220P. Det verkar vara en något bättre Dell, och 500 kronor billigare just nu. Priset kanske inte är så relevant att titta på, jag tror inte det blir något köp förrän midsommar. Och mycket kan hända prismässigt innan dess.

Tittade lite på den här tråden

http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...

Och de verkar ju vara likvärdiga. Men jag tyckte jag skulle utöka valmöjligheterna och lägga till ett krav, nämligen pivotfunktion. Omröstningsalternativen är bara exempel, om någon har andra förslag är jag såklart öppen för det.

En skärm med e-IPS panel vore ju nice, men det verkar inte vara så stor skillnad gentemot TN förutom betraktningsavståndet, så jag förstår inte riktigt meningen.

Mycket beror om jag kan få ett bra pris för skärmen jag har nu. Det känns egentligen inte rimligt att köpa ny skärm efter 1,5 år om denna inte pajat, i alla fall inte i den här prisklassen.

Tack på förhand för alla svar!

Permalänk
Medlem

Har själv en 2209wa. Tycker den är otroligt bra, speciellt när det kommer till justering av fysiska skärmen (vrida osv). Om LGn är billigare, och kan göra samma saker - samt presterar lika så ser jag ingen anledning till varför du skulle lägga ut en femhundring extra för Dellen.

De andra skärmarna är TN paneler, så dom kan du enligt mig strunta i.

Permalänk
Skrivet av Huddit:

De andra skärmarna är TN paneler, så dom kan du enligt mig strunta i.

Tack för svaret!

Det är just det. Vad är det som gör TN-paneler så fantastiska, förutom ökad betraktningsvinkel? En kompis har en Dell 2209, och jag ser ingen större skillnad mot min Samsung.

Permalänk
Medlem

Du menar IPS? TN ger dåliga vinklar.

Allmänt bättre färger, bättre betraktingsvinklar. Det är väl det. Min förra skärm blev inverterad så fort man kom en dm från något håll.