Copyswede vill ha kopieringsavgift för mobiltelefoner

Permalänk
Medlem

Fan man ska ju rösta ut de där Copysweden.. protestera mot deras skit.. Vi har tillräckligt med skatter i vårt lilla snikna land!! Hur ska man kunna leva när man bara betala skatter till herrarna med slipsar som ändå inte gör något vårt land!

Ner med Copysweden!!!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av plutoachilleus:

Kan vi inte lägga en avgift på allas datatrafik, det kan ju användas för att laddaner massa olagliga "grejer" typ 50 öre per mb.

Och när man ändå är i farten väskor för de kan användas för att stjäla i butiker lika så skor, jackor, tröjor för att inte tala om hur mycket olagligheter man kan trycka in i en bil eller hus. copyswede kommer bli asrika!

Skulle du betala 50 öre per mb så skulle du bli fattig bara kolla din mail!

Permalänk
Medlem
Skrivet av cable_guy6:

Hur många underskrifter behövs det för att tvinga riksdagen att ta upp frågan om att ändra i upphovsrättslagen? Om någon slänger upp en sida där man registrerar namn och telefonnummer tror jag inte det är några problem att komma upp i 100 000 underskrifter.

Jag tvivlar på att det ens är möjligt, i Sverige fungerar det inte på så vis att medborgare kan ställa krav på riksdagen, det är bara riksdagen som kan ställa krav på medborgarna. Får du ihop 1 miljon underskrifter så ska du teoretiskt kunna få upp frågan i europaparlamentet, men allt tyder på att det i praktiken kan dribblas bort utan problem.

Visa signatur

"A good discussion is like a miniskirt; Short enough to pertain interest and long enough to cover the subject"
何回やっても何回やってもエロゲが終わらない

Permalänk
Medlem

tänk om inte alla varit så svenska och klagat i sin ensamhet för att sedan acceptera det och gå vidare.. svenska folket kommer _ALDRIG_ (på många år iallafall) säga nej till staten som dom gjorde i t.ex. frankrike.. tråkigt men sant.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Kanske är dags att börja tänka lite på revolution här ochså. Sveriges lag system är ett himla stort joke.
copyswede är ju mafia som många andra sagt. Helt klart att pengarna dom får som dom säger ska gå till upphovsrättsinnehavare inte kommer att göra det. dom har ju ingen möjlighet i praktiken att veta vem som verkligen ska ha pengarna endå. Plus att det bara uppmuntrar till nerladdning, som dom samtidigt inte vill att folk ska göra. går sånt här igenom är det ju katastrof.

konstigt att det är ok att sitta och suga ur pengar av hela landet samtidigt. för INGENTING: dom behöver ju inte ens jobba. det är bara sitta och få in massa pengar. ingen kontroll kommer ju göras på vad pengarna används till eller vilka chefer som får miljard bonusar.
konstigt att det går att ta pengar från dom som inte har det endå. samtidigt som dom låter riktigt criminella som slår sönder egendom och människor. rapists och annat går fria.

jag blir så arg. folket ska ha all rätt att säga till om hur deras land ska styras. och så här ska det inte styras. vårt himla riksdag är lite mer än ett folkvalt kungafamilj. tycker många politiker bara löjlar sig.

Visa signatur

i5 3570K, Corsair H100, 16Gig Corsair Vengence, Gigabyte GTX 470, WD Caviar Black

Permalänk
Medlem

Hela idén med ersättning för privatkopiering borde varit överspelad sedan långt tillbaka. När det myntades så var det möjligen mer befogat, då kopieringen var närmare knuten till faktiskt inkomstbortfall för artisten. Dagens privatkopiering och kulturen runt omkring, med digitala lagringsmedier och möjligheten att inte lagra alls (spotify, streaming, webradio) är en helt annan verklighet. Ta bort och tänk om.

Permalänk

Vänta nu, om jag köper en telefon som jag kommer använda till att ringa med och ta foton ska jag också betala avgift?

Haha, kanske dags att skaffa mig en egen 3G nät och ta avgift från alla medborgare för att de kanske surfar på mitt nät ;P

Ska tamefan ta och ägga riksdagshuset ifall detta går igenom.

Permalänk
Medlem

Avgiften kommer å införas på USB-minnen, och jag som använder dessa för program/dokument.
Samt extern hdd, där den används för backup syften.
Man kan faktiskt undra vars dom fått sin statistik ifrån?

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk

Nu när man ändå ska behöva betala extra för all lagring PGA att man KAN ha piratkopierat material på dom så kanske man ska se till att sluta betala för musik och film totalt då man redan betalar för det med de här idiotiska avgifterna.

Det Coppyswede håller på med är ren stöld, man tvingar konsumenter betala en straffavgift för något de kanske kommer göra, för att sedan dela ut pengarna till en grupp utvalda personer som man uppskattar förlorar pengar på det som konsumenterna KANSKE gör. Fullkomlig idioti

Permalänk
Medlem

Snart kommer CopySwede nog begära en avgift på alla fickor också.
Jag menar, om du delar med dig av privatkopierat material så har du ju med minnet i fickan.

Permalänk

Vad kan vi göra för att motsätta oss detta annat än protestera?
Vad har dom för lagstöd bakom sig?

Varför inte ta ut kopieringsavgift på min stekpanna också när vi endå håller på. Kan ju "kopiera" massvis med köttbullar på den!

Visa signatur

~Mental åt min signatur :( (Sedan 2002)
Uppdaterad signatur 9 år senare:
|Asus P8P67 Pro| Intel I7 2600K@4,6 Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz 8-8-8-24 | Corsair H70 | OCZ 1250W 80+ Gold | 2x VTX3D Radeon HD7950 3Gb @930, VRM @1250 | Corsair Force 120GB + x antal satadiskar |

Permalänk
Medlem

Redovisar CopySwede sina utbetalningar?

^Skulle ju inte ligga sömnlös om någon fick för sig att göra det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stw78:

Skulle du betala 50 öre per mb så skulle du bli fattig bara kolla din mail!

no shit sherlock!

Permalänk

Skapade en protest lista här på Sweclockers för alla som vill skriva på:) Räcker bara med för och efternamn.
#10917124

Diskussioner kan vi ta i denna tråd så håller vi den andra ren med bara namn

Permalänk
Medlem
Skrivet av Babianen:

Redovisar CopySwede sina utbetalningar?

^Skulle ju inte ligga sömnlös om någon fick för sig att göra det.

Just den frågan är mycket intressant.
Hur bestäms det vilken upphovsrättsinnehavare som har förlorat på att jag lagrat dokument och fotografier jag själv har upphovsrätten till och hur stort ska ersättningsbeloppet vara ?
Hur deras utbetalningar går till kan pga sådana absurda frågeställningar inte bygga på annat än godtyckligt nonsens. Det finns därmed garanterat oegentligheter i det hela.

Frågan är dock om de ens gör några utbetalningar eller bara tar allt i "administrationsavgifter"...

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FANTEN:

Vilket dumt inlägg. Läs på vad som är höger och vänster. Det kvittar vad du tycker.

Notera att detta är ett DISKUSSIONSFORUM, där man får tycka vad och hur man vill. Att komma med sådana nedlåtande inlägga gagnar ingen på detta forum. Dessutom so citerade du mig på ett svar till ett annat inlägg. Jag respekterar att du tycker att min inlägg var dumt, men håller absolut inte med. Snäpp upp dig och kom in i gamet!

Permalänk
Hedersmedlem

Säkert redan postat, men forumdiskussionen verkar fortgå opåverkad:

http://www.idg.se/2.1085/1.377115/branschorganisationen-bryte...

"Det blir inga fler förhandlingar mellan Mobiltelebranschen, MTB, och Copyswedes om privatkopieringsavgifter på mobiltelefoner, säger MTBs vd Mats Holme. Nu får troligen en domstol ta ställning till Copyswedes krav på mobilavgifter.

– Vår bedömning efter att ha analyserat förarbetena till upphovsrättslagen är att mobiltelefoner definitivt inte omfattas av privatkoperingsavgifter. Vi känner oss väldigt trygga över att en oberende juridisk prövning kommer att landa i samma slutsats, säger Mats Holme."

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Copyswede har inget existensberättigande.

Denna straffskatt borde specificeras på kvittona. På så vis skulle allmänheten (och inte bara teknikintresserade) vakna upp.

Kvittot:
Pris x kr
Varav moms y kr
Och Privatkopieringsavgift 199 kr

Först då skulle Svenssons reagera. Som det är nu så vet folk i allmänhet inte om att man betalar en straffskatt till mediabolagen för att man köper diverse orelaterade produkter.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Medlem

Jag skrattar/gråter så jag kissar på mig. Skaffade zune och har lyssnat på mer musik senaste månaden än vad jag gjort på 10 år om man räknar bort radion. Lagt ut mer pengar än vad jag gjort på 15 år. Så får man se detta. Skulle vilja ha en kommentar om huruvida de tycker det är rätt att införa avgifter på en apparat som förmodligen är den största källan till inkomster 2010? Hur många köper en skiva 2011? Hur många hade inte suttit kvar på gratisversionen av spotify om den kunnat användas på telefonerna?

Sen är det så härligt att se att de redan 2011 kopplar att folk trycker in mp3 i sina telefoner. Jag ser verkligen framför mig ett par feta direktörer sitta och brainstorma hur de skall få in mer klirr i kassan... Hahahahahahahaha. Good luck. Det sjuka är att de har en viss chans att lyckas då vi lever i det land/den värld vi gör. Men vi får hopppas att det sunda förnuftet vinner nån djäkla gång.

Skulle vara väldigt underhållande att se dem slaktade av Sverker.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Skrivet av Dyll:

Copyswede har inget existensberättigande.

Denna straffskatt borde specificeras på kvittona. På så vis skulle allmänheten (och inte bara teknikintresserade) vakna upp.

Kvittot:
Pris x kr
Varav moms y kr
Och Privatkopieringsavgift 199 kr

Först då skulle Svenssons reagera. Som det är nu så vet folk i allmänhet inte om att man betalar en straffskatt till mediabolagen för att man köper diverse orelaterade produkter.

Exakt! som när vissa försöker ta extra avgift när man ska betala med kort och summan är liten då reagerar svenssons, men skulle avgiften vara inbakad i varan så bryr sig ingen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Just den frågan är mycket intressant.
Hur bestäms det vilken upphovsrättsinnehavare som har förlorat på att jag lagrat dokument och fotografier jag själv har upphovsrätten till och hur stort ska ersättningsbeloppet vara ?
Hur deras utbetalningar går till kan pga sådana absurda frågeställningar inte bygga på annat än godtyckligt nonsens. Det finns därmed garanterat oegentligheter i det hela.

Frågan är dock om de ens gör några utbetalningar eller bara tar allt i "administrationsavgifter"...

Skummade igenom deras årsredovisning för 2009 och det verkar som att ungefär 5-10% av alla intäkter går till kostnader (Varierar mellan olika segment som t.ex. Kabel-Tv, Stationär media-enheter, inspelningsbart media osv.)

Google hjälper dig om du vill ta reda på mer.

Visa signatur

SweClockers Dark Pearl tema: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1484891
(Rek. Stylus)

Permalänk
Medlem

Då ska de betala mig för att de får finnas.... idioter.

Visa signatur

^^^
@¿@
o

Permalänk
Medlem
Skrivet av treffin:

Dråp/mord leder till straffrätslig påföljd enl BrB. Privatkopiering är tillåten enl upphovsrättslagen.
Dålig metafor.

Jag tror min metafor rörde piratkopiering... :-<

Visa signatur

||Corsair Crystal 570X RRG, MSI X370 AM4 ATX, AMD Ryzen 7 1800X CPU - 3,6 GHz - AMD AM4, Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 2xHDMI 2xDP 4GB, Corsair Vengeance LPX Red 32GB (4x8GB) / 2666MHz, Corsair HXi 750W, GigaWorks S750 7.1, Windows 10/Ubuntu 14, Philips Brilliance 272C4, Benq W750||

Permalänk

Hittade två motioner angående Privatkopieringsersättningen.

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&typ=mot&rm=2010/11&b... (2010-11)

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&typ=mot&rm=2009/10&b... (2009-10)

Dock avslogs båda.

Visa signatur

:: i5 2500K @ 4.5GHz 1.34V :: Asus P8P67 Pro :: 4x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL8 :: Asus GTX 670 :: XFX Core 650W ::

Permalänk
Medlem

Har för mig att det ingår i priset ,rätten att göra privatkopierning när du köper tex en cd skiva så har du / hade rätt att göra 3 kopior för eget bruk ,var det inte så med radioheads skiva som inte gick att göra kopia på ,att om den gick sönder så var skivbolaget tvungen att skicka en ny (enligt lag) tills 3 kopior finnes?

Visa signatur

Arne Berg

Permalänk

Varför inte ta avgift på allt annat man gör också? Snart kommer man få betala avgift om man spelar musik högre än ett antal decibel för då kanske någon annan hör musiken du spelar och börja nunna till låten efter ett tag och det räknas ju som kopiering! i alla fall om man lever i Copyswede värld.

Permalänk

Jag har ett förslag till alla här!

Nästa gång ni köper en DVD/CD/mp3-spelare (man kan använda mp3 till att lagra filer, ), så säg till återförsäljaren att: "denna/dessa produkter skal endast användas till backup för filer som jag har på min dator" iom det så har copyswede inte rätt att ta ut avgiften på den produkten:

"Konsumenter använder lagringsmedier för privatkopiering i olika grad - en del sparar mycket film, tv och musik, medan andra kanske mest använder lagringsmedia till backup av egna fotografier och dokument. Det är emellertid inte praktiskt möjligt - eller önskvärt - att de ersättningsskyldiga företagen inför system för att ta reda på exakt vilken typ av kopiering varje enskild försåld produkt kommer att användas för av konsumenten.
De ersättningsskyldiga företagen betalar därför en schabloniserad ersättning för den totala privatkopiering som sker genom alla försålda produkter, oavsett det individuella användandet. Företagen har istället rätt att förhandla om nedsättning av den schabloniserade ersättningsnivån på grund av annan användning än privatkopiering."

Så om vi alla som köper lagrings medium för privat fil lagring, så har inte copyswede rätt att ta betalt från företaget och då har företaget ingen anledning till att ta betalt från oss! Så man kan motgå copyswede:s argument med att vara öppen om vad man använder mediumet till, det är klart att de inte vill att alla som köper DVD/CD/mp3´or ska säga vad de ska använda produkten till iom att ingen skulle svara privatkopiering, och summa summarum: göra deras lag helt onödig och överflödig då ingen kommer kunna, med laglig rätt, se vad ni lagrar på ert medium!

Visa signatur

CPU: i7 950 @ 3,27 RAM: 6Gb Corsair xms 1600Mhz GPU: Gigabyte AMD Radeon 6970 Mobo: ASUS sabertooth 58X PSU: Corsair TX 850 SSD: Corsair Nova 64gb HDD: WD Caviar green 1TB Kylning: Noctua NH-U12P

Permalänk
Medlem
Skrivet av MultiMan:

Säkert redan postat, men forumdiskussionen verkar fortgå opåverkad:

http://www.idg.se/2.1085/1.377115/branschorganisationen-bryte...

"Det blir inga fler förhandlingar mellan Mobiltelebranschen, MTB, och Copyswedes om privatkopieringsavgifter på mobiltelefoner, säger MTBs vd Mats Holme. Nu får troligen en domstol ta ställning till Copyswedes krav på mobilavgifter.

– Vår bedömning efter att ha analyserat förarbetena till upphovsrättslagen är att mobiltelefoner definitivt inte omfattas av privatkoperingsavgifter. Vi känner oss väldigt trygga över att en oberende juridisk prövning kommer att landa i samma slutsats, säger Mats Holme."

YES! , sug på den copyswede as...

Visa signatur

| HAF932 | Ryzen 3700X @ 4,3 GHz | Gigabyte X570 Aorus Ultra | 32 GB G.Skill @ 3600 MHz | RTX 2070 @ 2 GHz | O2 + ODAC | MP600 1TB + 2x 2TB RAID 1 + 2x 2TB RAID 1 | Win10 Pro 64-bit |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alfons_183:

Jag har ett förslag till alla här!

Nästa gång ni köper en DVD/CD/mp3-spelare (man kan använda mp3 till att lagra filer, ), så säg till återförsäljaren att: "denna/dessa produkter skal endast användas till backup för filer som jag har på min dator" iom det så har copyswede inte rätt att ta ut avgiften på den produkten:

"Konsumenter använder lagringsmedier för privatkopiering i olika grad - en del sparar mycket film, tv och musik, medan andra kanske mest använder lagringsmedia till backup av egna fotografier och dokument. Det är emellertid inte praktiskt möjligt - eller önskvärt - att de ersättningsskyldiga företagen inför system för att ta reda på exakt vilken typ av kopiering varje enskild försåld produkt kommer att användas för av konsumenten.
De ersättningsskyldiga företagen betalar därför en schabloniserad ersättning för den totala privatkopiering som sker genom alla försålda produkter, oavsett det individuella användandet. Företagen har istället rätt att förhandla om nedsättning av den schabloniserade ersättningsnivån på grund av annan användning än privatkopiering."

Så om vi alla som köper lagrings medium för privat fil lagring, så har inte copyswede rätt att ta betalt från företaget och då har företaget ingen anledning till att ta betalt från oss! Så man kan motgå copyswede:s argument med att vara öppen om vad man använder mediumet till, det är klart att de inte vill att alla som köper DVD/CD/mp3´or ska säga vad de ska använda produkten till iom att ingen skulle svara privatkopiering, och summa summarum: göra deras lag helt onödig och överflödig då ingen kommer kunna, med laglig rätt, se vad ni lagrar på ert medium!

Som jag förstått saken måste man dels ha ett företag och dessutom kunna hävda att man använder lagringsmediet i tjänsten innan man kan skicka in en ansökan till copyswede att slippa betala in avgifter för den lagringsmedia man köper in. Finns exempelvis de som driver videoproduktion i mindre skala och bränner ut sina egna skapade videofilmer på DVD-skivor till sina kunder. De kan ansöka om att slippa avgiften på skivorna de köper in.

Går inte att ansöka om det som privatperson tyvärr...

Permalänk
Skrivet av ronnylov:

Som jag förstått saken måste man dels ha ett företag och dessutom kunna hävda att man använder lagringsmediet i tjänsten innan man kan skicka in en ansökan till copyswede att slippa betala in avgifter för den lagringsmedia man köper in. Finns exempelvis de som driver videoproduktion i mindre skala och bränner ut sina egna skapade videofilmer på DVD-skivor till sina kunder. De kan ansöka om att slippa avgiften på skivorna de köper in.

Går inte att ansöka om det som privatperson tyvärr...

Nu menar jag inte att man ska ansöka till copyswede, utan att man ska berätta för den återförsäljare som säljer varorna till en att man ska använda dem för annat än privatkopiering. Och som sagt så har då inte FÖRETAGET någon anledning till att betala copyswede en avgift. de ansöker om att inte betala, där av så kan man rundgå lagen på det viset, dvs om företaget söker om att inte betala avgiften för de produkter de säljer till dej. Vet att detta är något som antagligen inte kommer fungera i början men om tillräckligt många säger till företaget i fråga att de inte ska använda produkten ifråga till privatkopiering, så kommer antagligen copyswede få en VÄLDANS massa ansökningar från företag om att de inte vill betala för just denna försäljning. Det är en fråga om konsumenters krav på de som levererar deras varor.

Finns viljan finns möjligheten!

Visa signatur

CPU: i7 950 @ 3,27 RAM: 6Gb Corsair xms 1600Mhz GPU: Gigabyte AMD Radeon 6970 Mobo: ASUS sabertooth 58X PSU: Corsair TX 850 SSD: Corsair Nova 64gb HDD: WD Caviar green 1TB Kylning: Noctua NH-U12P