[BLUE] Watercooled Fractal

Tjenare!

För att litet tag sedan så blev jag sugen på Haswell. Då satt jag på Socket 2011. Skillnaden mellan dem i prestanda var ju knappast något som var värt att lägga ner mycket pengar på, så gick inte back så mycket på att byta socket.

Efter att allt var installerat och klart, så kom det till klockningen. Det tog stopp på 4.4Ghz, vilket ska vara ganska normalt efter att ha läst ett flertal trådar om Haswell klockning.

Temperaturerna gick upp till en 78c, vilket var lite för varmt för att jag ska kunna slappna av, så tänkte att jag köper vattenkylning (vilket jag inte hållt på med på några år, så var roligt att komma tillbaka till det) för att se om jag kunde få ner temperaturerna lite. Icke.

Temperaturerna gick ner ett fåtal grader, inget som gjorde skillnad mot min D14. Jag antog att det var delid som var det enda som kunde hjälpa något, men var inte sugen på att bryta garantin. Det var nog dags att gå tillbaka till Socket 2011.

Efter att ha fått sålt min Haswell platform så hittade jag ett bra deal av en kille här på SweC där jag fick ett Asus Rampage IV Gene och en i7 3820 för 3000kr, så slog till.

Nu med vattenkylning och ett bra moderkort, samt en processor som håller till September så kan jag slappna av, då jag vet att vattenkylningen nu kan göra sitt jobb.

Nu till själva bygget!

Komponenterna:
Asus Rampage IV Gene
i7 3820 @ 4.7Ghz
16GB Crucial Ballistix Tactical Tracer
Intel 520 120GB SSD
3TB WD Red
Corsair TX850M
Fractal Design R4

Vattenkylningen:
EK Supremacy Copper Acetal
Phoyba G-Changer 240
D5 Pump
EK-D5 X-TOP CSQ - Acetal
Reservoar EK-RES X3 150
EK Blue Coolant

Temperaturer Load: 72-68-69-73