4K Vardagsrum för framtida spelande

Hej!

Här kommer lite bilder på min setup i nya huset. Tänkte dela med mig ifall någon annan vill ha inspiration inför ett framtida bygge själv.
OBS! Har inte dragit klart kablar och så i skåpet, ser förjävligt ut jag vet, men prio har bara varit att få allt fungerande tekniskt just nu. Småbarnsföräldrar har inte så mycket egentid... >_<

Är riktigt nöjd med att ha haft möjlighet att kunna dra alla rör och kablar innan väggar sattes upp och målades. Mitt mål är att slippa ha synliga kablar och kontakter på väggar, detta för att det är estetiskt snyggt samt att jag har två vilda smågrabbar som inte ska kunna pilla på något.

All teknik sitter i ett datorfläkt-ventilerat skåp i groventrén två rum bort från vardagsrummet.
Anledningen är att jag vill slippa ha saker surrandes i samma rum som jag sitter i.
Om det är tyst i film/serie/tv/spel så ska det vara tyst i vardagsrummet.

Har dragit högtalarkablar till ett 5.1 surround system som sitter uppe i taket i alla hörn.
Jag vet, 7.1 eller mer hade varit toppen, men budgeten var begränsad tyvärr.
Min Yamaha reciever har sedan ställt in nivåer automatiskt via en mikrofon.
Har dragit en HDMI kabel från recievern till TV:n, samt även en aktiv USB-kabel mellan skåpet och vardagsrummet. Mer om anledningen till den sen.
Har även dragit en IR-förlängare genom samma rör som är uppsatt på de apparater som kommunicerar via IR. Fick lov att förlänga sladden med en nätverkskabel, den var typ bara 1,5m lång. Alla andra fungerar perfekt trådlöst ut till skåpet.

Min tanke är att lite längre fram skaffa en Node605 till att göra en speldator av som jag ska sätta in i skåpet, måste bara göra mer plats eller öppna upp till skåpet bredvid för att utöka utrymme.
Den kommer att kopplas in i recivern, sedan kommer jag införskaffa en Corsair Lapdog att sitta med i soffan. Den kopplas in i USB-kabeln jag har dragit nu, så har jag tgb/mus/headset (ifall jag inte ska väcka barnen) lätt tillgängligt, samt lätt att packa undan.

Men var fri och ställ frågor så ska jag svara på dem så gott jag kan.

/Klantkent

Uppdatering: Har nu flyttat saker i tvättstugan för att kunna ta kort på inspektionsluckorna på väggen bakom TV:n.
Har även tagit bild på rören som går från teknikskåpet samt hur jag har isolerat runt ström samt nätverk. Så att luftflödet blir rätt genom hela skåpet.

Uppdatering 2: Har dragit igång en session av Diablo 3 på min NUC så man kan se lite hur det ser ut. Men som ni även kan se så är grafiken inte direkt i klass med 4K...
Men vad gör man inte för att komma upp i runt 30 fps...

Uppdatering 3: Har nu äntligen en riktig speldator! Har inte hunnit ta någon bild ännu på Diablo3 och vad jag kan köra med för upplösning. Men jag kan meddela att jag kan ha 4K med allt på max och har då runt 120fps!