Effective & Cool Office!

Hejsan! Följ med mig på en tokig entusiasts äventyr!

Ett problem för många entusiaster är att deras utrustning drar mycket ström och därför värmer upp utrymmet dom befinner sig i, samtidigt som kylare och fläktar tenderar att låta mycket. Både datorchassi och rummet man spelar eller arbetar i kan bli väldigt varmt, speciellt under sommarhalvåret!

Öppet fönster eller AC har varit ett sätt att tackla problemet. Andra har försökt minska sin förbrukning till bekostnad av lägre prestanda.

Jag har sedan tidigare experimenterat med en extern vattenkyld lösning där en enorm husradiator stått i fokus. Där uppnådde jag otroligt låga vattentemperaturer och helt passivt kyld loop utan några fläktar. För att se hur detta vansinne började se här.

Husradiatorbygge till prestanda PC

Lian-Li PC-O7s med extern vattenkylning

Jag har länge velat göra en makeover på mitt kontor och nu passade jag på att förverkliga min tanke om ett effektivt, tyst och kallt rum.

Jag hade redan löst problemen med ljud och datortemperaturer med den stora radiatorn. Tyvärr befann sig radiatorn i samma rum så all värme fördes ändå in i atmosfären där jag befann mig.

Pga mitt nya kontors placering i mitt hus kunde jag montera radiator i ett annat rum.
Det kom att bli groventrén eftersom den skymmande radiatorn inte är så vacker och tar upp rätt mycket plats. Samt är luften något kallare i den delen av huset och lätt kunde dra nytta av den extra värmen.

För att kunna skapa det nya utrymmet till kontoret så blev jag tvungen att dela av ett tidigare rum och skapa en hall till groventrén. Passade på att montera en skjutdörr då en svängdörr tar upp mer utrymme efter som dörren måste kunna svänga ut i hallen eller in i rummet.