Man tager vad man haver, och vips har man ett par högtalare!

EDIT: För mitt personliga tillvägagångssätt i hur man EQ:ar i Windows, bl.a. för att slippa ett passivt högpassfilter till midbasen, se kommentar i forumtråden.

---------------------

Drog ihop ett riktigt slaskprojekt, med minimal tidsåtgång... mest var det väntan på att färg ska torka i kylan.

Ja, just ja, på schemat stod ett par högtalare i form av ett par 5,25" Rockford Fosgate Power blablabla som legat still efter ett felköp för ett bra tag sen.

Till detta inköptes en kina-stärkare på Amazon med den enkla uppgiften att via RCA förstärka ljud ifrån datorn i det nya, och än så länge väldigt kala, lekrummet. Ett av många lekrum... Det blev i.a.f. en AIYIMA A08Pro, enbart för att jag tyckte den såg trevlig ut och för att den hade EQ-rattar för bas och diskant. Något som ALLTID behövs till egenbyggda, slutna lådor till billiga högtalare.

Högtalarna byggdes av en blandning av 16 mm och 19 (?) mm MDF. Ett material jag absolut avråder folk ifrån att använda till någonting som är tänkt att bli fint. Jag hade det över ifrån ett bilbasbygge och därmed fick det bli det. Hopplöst material att arbeta med. Plywood vore att föredra, men ja... inte denna gång.

På MDF:en lades ett lager snickargrund. Efter det fick jag ambitionen att spackla skiten av någon outgrundlig anledning. Det blev ett lager sen ledsnade jag på att slipa så tror det ser sämre ut efter spacklingen än det gjorde innan. Tålamodet var inte på topp i detta projekt!

Som färg så tog jag ett år gamla sprayburkar ifrån bilfarg.se. Började bli orolig att färgen skulle bli för gammal så först 1K grundfärg. Sen som den huvudsakliga kulören blev det "gubben i lådan"... köpte ett parti överskottsfärg ifrån dem för ett år sen för typ 50 kr burken. Stod inte ens på burkarna vad det var för färg, men visste såklart att det var någon form av 2K-färg. Visade sig att högtalarna blev orangea. Perfekt!

Kan ju spoila att resultatet blev en stark 3:a av 10. MDF-fiber reste sig lite när jag lackade och jag hade definitivt behövt spackla en gång till och slipat i några timmar för att det skulle bli snyggt på riktigt. Det är inte så jag rullar dock.