Säljes: iPhone 6 64B olåst, Macbook Pro 15 sent 2011

Säljes Mobiltelefoner Publicerad 2016-09-24

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av jimmyjohansson84
Annonsör
jimmyjohansson84 (dolt)
Medlem sedan
Aug 2013
Foruminlägg
96
Annonser
7
Marknadsbetyg
-
Pris:  1 882 kr
32
Värmland, Karlstad
-

Igår anlände min iPhone 7, så nu funderar jag på att göra mig av med min iPhone 6.

Den är Space Grey och har 64GB minne. Den är även olåst, eller blir det om köparen inte har 3 som operatör (upplåsningen utförs med ett SIM-kort från en annan operatör, vilket jag inte har tillgängligt).

Skicket är bra men inte perfekt. Jag har alltid haft någon slags skal på den, men jag antar att lite bös kommit in under och gjort några svarta märken här och var. Skärmen har några riktigt tunna repor som enbart syns i ljusa reflexer i "rätt" vinkel samt ett märke på ca en mm som kan ses ibland vid användning. Jag kan försöka ordna lite fler bilder, men det är svårt att lyckas få reporna att synas!
Förpackning, laddare och laddkabel finns, laddkabeln har några bitmärken från katt men fungerar som den ska. Hörlurarna bör ligga någonstans, de är enbart testade då mina öron inte gillar Apples hårda hörlurar... Kan försöka leta upp om köparen faktiskt gillar dem.

Bud börjar på 1882 kr plus eventuell frakt vilket är en krona mer än jag skulle få om jag lämnade in den i en 3Butik.

Jag funderar även på att sälja min Macbook Pro 15, sent 2011 då jag tänkt byta lag och skaffa en Microsoft Surface Pro 3/4 istället.

Skicket på den här är "använd", men fungerar precis som den ska med undantaget batteriet som är nere på 4507 mAh. Skärmen är i perfekt skick, tangentbord och musplatta fungerar precis som de ska. Lockets utsida har en buckla och några repor, undersidan är väldigt repig och saknar en plastfot. Chassit har även fått sig en törn i ett hörn vilket gör att plattan under inte sitter i helt perfekt. Dessa skavanker är märkbara, men påverkar inte funktionen alls. Laddaren är inte vacker som syns på bild. Sladden gick av förra året i sidan mot transformatorn så jag fick löda ihop den. För att det inte skulle ske igen valde jag att montera en förstärkning runt sladden (en bit tryckluftsslang) som är fult fasttejpad. Förra veckan noterade jag att det började bli en smärre böjningsskada i andra änden vid magsafe-kontakten, så jag satte dit lite vit eltejp för att förstärka. Oerhört fult, men fullt fungerande.

Batteriet är lätt att byta ut på denna tidiga Unibody-modell, och ett nytt batteri kostar från runt 500kr på ebay till strax under tusenlappen original. Jag kan tänka mig att installera ett nytt batteri åt en köpare om du betalar för batteriet som handpenning. Laddaren går att göra snygg igen på lite olika sätt för den som orkar, ifixit har bra guider för hur den är konstruerad och hur man kan byta ut kabeln.

Den här modellen har både integrerad och dedikerad grafik (Radeon HD 6750M) och har ett allvarligt, känt problem med grafikkretsen som förstör hela datorn. Jag råkade ut för det här problemet i början av förra året och fick då hela logikbrädan utbytt på garanti (har kvitto från Macforum på detta). Med andra ord är de viktigaste delarna i datorn bara ett och ett halvt år gamla.

Specifikationerna är som följer:
• Intel Core i7 2,2 GHz
• 10 GB DDR3 (hade köpt två stickor 4GB Kingston som började strula efter några år, fick en 8GB-sticka på garanti och kör den samt en original 2GB-sticka i nu)
• 128GB SSD (Apple original)
• 15” Glossy skärm med uppgraderad upplösning: 1680x1050
Datorn levereras självklart fullständigt återställd med senaste macOS Sierra installerat. Komplett förpackning i riktigt bra skick finns kvar och jag kan inte tänka mig att det skulle saknas något originaltillbehör, men är det något specifikt du undrar så får du gärna fråga.
Kvitto finns för dator, garanti hos Macforum och RMA från Kingston. Kvittot för ramminnet låg inte bland resten, men ska finnas digitalt om inte som papper.

Jag säljer enbart datorn om jag får tillräckligt för att köpa mig en Microsoft Surface Pro 3 eller 4 i bra konfiguration och kan därmed även tänka mig att byta mot detta! Vid byte föredrar jag att det görs öga mot öga i Karlstadsområdet, men jag kan tänka mig att skicka. Om byte ska ske över posten kräver jag dock att du skickar först. Jag kan eventuellt tänka mig att byta både dator och telefon mot en SP4 om specifikationerna är bra nog. Om du har något att byta mot hör av dig, penna och type cover är viktigt, dockningsstation är ett skoj plus. Budgivning gäller annars för datorn.

Budgivning sker i kommentarerna nedan. Budgivning via PM kommer annonseras i kommentarerna för att alla ska veta vad som gäller. Diskussion om byte kan med fördel ske via PM. Jag väljer självklart vem jag säljer till och om jag vill sälja alls. Hur länge budgivning pågår beror lite på intresset.

// Jimmy