Inlägg

Inlägg som froken har skrivit i forumet
Av froken
Skrivet av SirGadden:

Emil B skrev svaret bara några poster ovanför din egen post

Ingen som prövat hdmi? Tycker kontakten (på sladden) flexar väldigt mycket när man sätter in en hdmi-sladd å vickar på den...
Dessutom tappar den kontakten med TV:n som ja kopplat via hdmi, händer ibland en gång per halvtimme eller ibland 2 gånger per minut, helt random alltså...
Logiskt sett borde de väl vara glappkontakt men problemet går inte att forcera fram genom att rycka å dra i hdmi-kontakten...
Frågan är om de kan vara drivrutinerna som kan ställa till det..?
(Sladden är testad ok)

Jag såg att han hade skrivit en lösning, får se om jag kan få tag på de drivrutiner också. Förhoppningsvis är de lika bra som de jag har nu. Har iofs inte lidit av dålig batteritid, men det är alltid bättre med mer; vet aldrig när man behöver det

Har du UX31 eller 32? Antar det tidigare och då kan jag inte hjälpa dig, förutom att jag vet att andra haft problem med HDMI på den. Tror inte någon hittade en lösning utan fick skicka in den. Kolla här (inklusive länken jag postar) så får du kanske lite mer info. Har du 32an så har jag inte haft några som helst problem med HDMI, men den har ju en riktig kontakt och ingen adapter som 31an.

Av froken

Ja, du behöver en supertunn – i bemärkelsen 7 mm hög – om det inte är så att du vill modda den du köpt. Kolla runt 8 minuter här så trixar de med en för stor SSD: http://www.youtube.com/watch?v=Xw-2wdZ0MdU

Av froken
Skrivet av Jeddan:

Får verkligen inte upp de 2 sista skruvarna hur jag än gör

Om det är två skruvar precis varandra kan det vara en idé att skruva i några andra skruvar här och där för att jämna ut trycket. Hamnar det snett kan det bli väldigt svårt att få ut vissa skruvar. Värt ett försök om du inte redan prövat det.

Av froken
Skrivet av Jeddan:

Tack! Ska man orka sätta sig i bilen igen?

Skickades från m.sweclockers.com

Beror väl på hur sugen du är att öppna datorn just i dag Har du en ssd och mer minne att sätta i är det klart att det är värt det, förutsatt att du har tid att faktiskt pilla med det i kväll. Av erfarenhet är det alltid bra att räkna med lite extratid innan man är klar ifall något går snett (eller på annat sätt än man förväntar sig). Inte alltid det går så smidigt som man önskar med installationer etc.

Av froken
Skrivet av Jeddan:

Vad använde du gör verktyg att öppna datorn? Hittar inget som passar.

Skickades från m.sweclockers.com

Torxnycklar, tror det är en Torx5 (eller 6?). Jag köpte mina på Claes Ohlson.

Såg för övrigt att min dator också envisas med att byta energiinställningar, men vad jag kan se så gör den det bara för Battery saving-profilen och inte för Performance. På den senare kan jag välja 5% som minsta processorkraft och det står kvar, på den förra växlar den upp till 100%. Det var ju mindre lustigt.

Av froken
Skrivet av At The Gates:

Det var ju exakt så jag gjorde också. Vilket jag också skrev.

Nästan, för om jag förstod dig rätt använde du windowsskivan, vilket jag inte gjorde. Det räckte med att göra det från OS:et. Men det är väl strunt samma, tycks ju gå bra båda två.

Av froken

Är det någon mer som har testat både W7 och 8? Jag tycker den i allmänhet verkar gå lite varmare i åttan än i sjuan, är det någon annan som har märkt samma sak?

Upptäckte i dag att den fått en ganska rejäl smäll på ena sidan, men kan verkligen inte komma på när det kan ha hänt. Har blivit en buckla där, nästan så jag vill öppna upp och bända ut, men vågar jag det? Lyssnar man noga så låter det lite annorlunda från fläkten på den sidan jämfört med den andra, så hoppas inte den går emot någonting som slits sönder om en månad... Tips på vad man kan göra?

Av froken
Skrivet av PaE:

Jag upplever exakt samma sak på min UX31:a. I W7 funkade den klockrent (!?) men nu i W8 är den precis som du säger; oprecis, trög och allmänt irriterande att hantera under en längre tid. Antar att det är drivrutiner som behöver finslipas.

Jag upplever det precis tvärtom, min blev mycket bättre när jag installerade W8. Vilka drivrutiner använder ni? Jag tog hem de senaste Asus Smart Gesture från Asus hemsida under Windows 8-drivrutiner för UX32VD.

Av froken
Skrivet av NorteX:

Det alternativet finns inte på 8an Kanske finns att ändra i någon annan meny.

Tryck på den lilla uppåtpilen längst till vänster i det fältet, sen "Anpassa", sen "Aktivera och inaktivera systemikoner" som du hittar under rutan med alla olika program. Du får nu upp en ny lista med program och där kan du välja "Indataindikator", ställ in den som "Av" så ska det försvinna.

Av froken
Skrivet av Arie:

jo, det är standard inställning. WEP är avaktiverat i Comhems firmware. Förövrigt har jag bara haft positiva erfarenheter med Intel nätverkskort.

Det är nog bara modemet som inte vill vara med och leka. Kanske dags att skaffa ny router och koppla mellan.
Vilka hastigheter kommer ni upp i med laptopen och vad har ni för router?

Jag får ut 7-8 både ned och upp på 10/10 fiber. Det är samma som jag fick med min gamla dator och samma som min flickvän får på sin. Så det verkar vara ganska standard på den här linan. När jag sitter på universitetet har jag fått 140/110 (bättre ibland, sämre ibland), men då vet jag inte vad som är maxhastigheten och där delar många på linan också.

Av froken
Skrivet av Arie:

Är det någon som kör med Comhem och deras Netgear 3100 router? Vad får ni för hastighet på nätet isåntfall med laptopen?
Hur jag än vrider och vänder på alla inställningar i router / näteverkskortet så får jag inte mer än 54Mbps ! 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin G connection !

Testa att ändra till WPA2-PSK [AES] om du inte redan har det. Det löste segt internet för mig iaf. Se här: http://forum.notebookreview.com/asus/678302-asus-ux32vd-wifi-...

Av froken

Jag installerade Windows 8 på en helt tom SSD genom att skapa bootmedia i uppgraderingsassistenten, detta på en annan dator. Jag la den på en usb-sticka. Om jag minns rätt fick jag skriva in produktnyckeln i början av installationen, men när jag kom in i Windows var det ändå inte aktiverat. Det jag gjorde då var att göra en återställning genom inställningarna i Windows 8, när det var klart var Windows aktiverat och fungerar precis som det ska.

Av froken
Skrivet av emilakered:

Att installera Windows 8 på SSD var också ett äventyr, vilket andra redan märkt. Fick tillslut tag på en ISO av svenska x64-varianten, vilket verkar vara enda som garanterat går in. Efter det var det smooth sailing, inga problem med drivrutiner eller liknande.

Nu hänger jag inte riktigt med, vad är det som är ett äventyr med det? Jag har missat de som sagt något om det. Jag tror aldrig jag har varit med om en så pass enkel installation förut. I och för sig fick jag min iso-fil genom Windows 8-uppdateraren, kanske var därför det var lätt?

Skrivet av Buio:

Aha, tack. Den stänger alltså av "Ambient Light Sensor" så man får sköta skärmens ljusstyrka och tangentbordsbelysningen själv. Letade i manualen men kopplade inte det innan.

Ja precis. Tycker dock inte att det gör någon skillnad, jag har ställt in att skärmen ska vara på svagaste när den går på batteriet och starkare (kommer inte ihåg hur starkt) när den går på nätadapter. Det räcker för mig. Har bara varit i behov av att använda bakgrundsbelysningen på tangentbordet en enda gång sen jag köpte datorn (några månader sen) ändå.

Av froken
Skrivet av Buio:

Går det att spara inställningen för bakgrundsbelysningen på tangentbordet? Jag vill ha min helt av, och måste göra det manuellt varje gång jag loggat in i Windows.

För mig var det att trycka fn+a. VId uppstart lyser de tills att man loggat in, sen slocknar de och håller sig släckta.

Angående allt det övriga som sagts. Jag vet inte vad ni har för drivrutiner, men touchpaden i Windows 8 är ett riktigt lyft jämfört med hur den var i W7, i alla fall för mig. Datorn känns verkligen rappare med en SSD, så där håller jag med, även om jag inte tycker att den var så långsam med cachelösningen (då hade jag dock suttit på enbart 5400-rpm på min gamla dator).

Fläktarna lever sitt eget liv, vilket inte är störande när man har lite annat ljud i rummet, värst är det om man ska läsa nyheter till morgonkaffet... Då får jag spel och vill slänga ut den genom fönstret. Att fläktarna går upp i 100% har jag dock bara fått två gånger och absolut inte varje gång den återgår från sleep.

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

OK.
Installerade du w8 genom att uppgradera från w7 eller via en w8-iso? Jag har haft svårt att hitta nån iso-fil för w8.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag köpte det genom erbjudandet om uppgradering för 279 kronor. Jag laddade ned det genom uppgraderingsprogrammet men i stället för att installera det valde jag att göra bootbar media, sen la jag det på ett usb-minne. Sen körde jag det på en ny hdd, det behövdes alltså ingen W7-kopia på disken för att formatera disken. Sen när jag kommit in i W8 ville den att jag skulle skriva in min nyckel igen (som jag fick i ett mail), men jag hade råkat skriva fel när jag döpte datorn och jag gjorde direkt en återställning genom kontrollpanelen. När jag sedan kom in i W8 igen så var det aktiverat. Så nu fungerar det som det ska.

Om du köpt det och har nyckel i ett mail så ska det finnas en länk där man kan ladda ned en iso. Annars tror jag att jag har sett en länk till det i någon av trådarna i forumdelen om W8 här på Sweclockers.

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

Ok! Kul att höra.
Jo det skulle vara schysst om du berättade angående batteritid.
Måste bara höra. Hade du satt in mer minne och en ssd eller endast mer minne?

Som det ser ut nu när jag håller musen över batteriet har jag 8 1/2 timme om jag sitter och läser en pdf, sen går det ner till kanske 4 1/2 (med 80% av laddningen kvar) när jag nu sitter och skriver här. Jag tycker inte det verkar vara någon större skillnad jämfört med 7an, men kan inte säga säkert. Återkommer när jag testat mer.

Tidigare hade jag bara satt i mer minne (10gb totalt), men jag satte i en ssd (Samsung 830) i går och installerade Windows 8.

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

Är det någon som installerat w8 på sin ux32vd? Hur är batteritiden i så fall för er jämfört med w7?

Jag gjorde det i går, inte hunnit testa den tillräckligt på batteriet för att uttala mig om batteritiden. Jag har dock hört att den ska bli bättre, kan återkomma när jag hunnit kolla hur den är.

Kan dock säga att uppstart och avstängning går bra mycket fortare. En ordentlig skillnad!

Av froken
Av froken
Skrivet av kyhlertz:

Hej!

Har en ASUS UX31 som är utrustad med mini-HDMI och mini-DVI portar.
För att göra det enkelt skaffade jag en miniHDMI till HDMI så att den externa skärmen kan anslutas.
Kopplade in allting och startade datorn. Sen började "mecket"...får det inte att lira. Har provat alla alternativ som finns för att ansluta till extern bildskärm.
Startat om datorn, kört olika lägen på datorn, säkerhetsställd att alla drivrutiner drar igång vid uppstart. Sen fungerade det, bilden visade på den externa skärmen och då hoppas även en ikon fram mitt på skärmen, fantastiskt.

Nu är jag på kontoret igen och skulle bara plugga in och dra igång, händer ingenting, ingen respons, får ej ut bilden på den externa skärmen.
Ringde supporten, de frågade typ om den externa skärmen fungerade och om jag startat om datorn. Ja på båda.
Deras svar blev hårdvarufel.

Nu kör jag med adapter miniDVI till fullstor VGA och det fungerar, men hade gärna sluppit adapter och bara användt HDMI kabeln.

Någon som har en susing om vad problemet kan vara? Är det hårdvarufel? Även kollat BIOS om man kunder styra portarna, fanns inget alternativ.
Datorn är inköpt mars/april i år.

Är det något jag missat att nämna?

Oerhört tacksam för hjälp! (Köpt en dyr HDMI kabel med företagskortet och nu gör den ingen nytta, så känner lite panik).

Här är det fler som har problem med samma sak: http://forum.notebookreview.com/asus/582672-asus-ux31-ultrabo...

Kolla om du hittar någon lösning eller om det bara är att skicka in den som gäller.

Av froken
Skrivet av Za7e:

Köpte mej en ux32vd r4002h igår och märkte direkt att skärmen flimrar som tusan, är det nån mer som haft detta problem? Har testat att uppdatera till senaste nvidia drivern men det löste ingenting. Det skumma är att det inte flimrar nånting i BIOS.

Jag har r4002v och kan inte säga att jag känner igen det. Jag har varken haft det själv eller hört om någon med samma problem. Om inte drivrutiner hjälper kanske enda lösningen är ett byte tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com