Inlägg

Inlägg som johanruda har skrivit i forumet
Av johanruda

Hur var det nu igen med nätneutraliteten?

Av johanruda

Håll alla addons uppdaterade med Twitch-programmet. Om inte det hjälper, inaktivera allihop och slå igång en åt gången (ta de som du känner är viktigast för dig först) tills du får samma fel.

Av johanruda

Den blir riktigt varm på ytan, men det är ingen fara. Du kan vara lugn. Den säger ifrån om temperaturen stiger för mycket.

Av johanruda
Skrivet av Rickykling:

Jajamensan, det är en andriod tv.
Hur funkar det. Måste han själv navigera till "teamviewer" för att jag ska komma åt hans tv varje gång?

Jag tror det går att köra det som en bakgrundstjänst, men är osäker.

Annars var ju förslaget om Harmony-hubben bra!

Av johanruda

Android-TV visst? Teamviewer skulle kanske funka?

Av johanruda

Oj vad jag känner igen detta... Måste fundera! Återkommer!

Av johanruda

Men då är det löst alltså? Bra felsökt!

Av johanruda

Om det inte funkar i BIOS heller och du testat med två olika grafikkort med samma resultat tror jag fortfarande på att det är kabeln som strular, även fast du testat med två olika där också. Maximal otur, men det kan ju hända. Har du möjlighet att köpa en helt ny kabel och försöka med den? Du kan ju alltid lämna tillbaka den om det fortfarande strular.

Av johanruda
Skrivet av Klimpen2:

@mrgaffe: Är det någon specifik del i BIOS du tänker på?

Han tänker nog att om det funkar med HDMI i BIOS så är det mjukvara som spökar.

När blir det svart? Efter inloggningskärmen i Windows eller före?

Av johanruda
Skrivet av HC-8315:

@johanruda: I de här fallet så är de ändå fel då ett GTX 1060 skall boosta i CS:GO. För dom flesta som spelar de och har de grafikkortet så boostar kortet. Så något är fel när grafikkortet inte gör som de skall göra.

Om så är fallet tvivlar jag ändå på att det är grafikkortet som strular. Det beror i så fall på att det inte får tillräckligt med data att jobba med, alltså att CPU inte levererar.

Av johanruda
Skrivet av HC-8315:

@johanruda: Jag antar att du menar minnet, för grafikkortet skall köra Turbo.

Om ett grafikkort ligger och arbetar på 20% kommer det inte gå upp i turbofrekvenser. Det behövs helt enkelt inte och stannar därför kvar på lägre nivåer för att spara ström.

Av johanruda
Skrivet av FlashTec:

Vet faktiskt inte för även om man säger dom svarta delarna som kan vara över och under en film får tendensen och där borde det ju vara svart vilket i sin tur borde generera nersläckta pixlar åtminstone i min hjärna. Ska kolla klart på Pacific rim 2 ikväll på Blu-ray så får se om det är då också.

Edit: nu är det kväll och har kollat klart på PR2, ingen banding så långt ögat nådde. Måste ju då innebära att en hel del menyer i tv-spel och annat kanske inte genrerar en helt svart pixel så att den stänger av eller vad beror egentligen bandning på?

Banding beror oftast på att det inte finns tillräcklig färginformation. Källan kan t.ex. vara för komprimerad och har då förlorat den information som måste finnas där för att du ska få en jämn övergång.
Ett problem är att man måste komma upp i ganska hög bitrate för att inte få banding vilket medför stora filer och där hjälper 10-bit och x.265 till. x.264 är vanligtvis 8-bit vilket är mer känsligt.

Det är bland annat därför du inte får några problem när skärmsläckaren är igång, det är ju inte en komprimerad videofil.

Av johanruda
Skrivet av HC-8315:

Att ditt nya minne inte ökade prestandan låter konstigt. Men sen skriver du detta och de är också väldigt skumt. Ditt grafikkort skall sparka igång sin Turbo och bör ju kunna nå över 1900MHz vid spelande. Om du nu har msi Afterburner eller liknande så välj att köra kortet i "OC Mode" och se vad som händer.

Beror helt på om det behövs. CS:GO är ju knappast krävande.

Av johanruda
Skrivet av FlashTec:

Köpte en LG oled 4k curved och allt annat som låter bra för typ tre år sen tror jag det är. Med sjukskriven flickvän som gillar Diablo 3 på ps4 så har det blivit många många många timmar med statisk hud och har ingen inbränning efter den. Det mest negativa med det hela är vertical banding eller vad det heter som syns ganska bra när bilden blir mörk/svart dock bara på uppspelat material, skärmsläckaren visar inget av det.

Hur är det med nya oled är det fortfarande banding som är problemet?

Låter som att det mer beror på materialet än panelen, annars hade väl skärmsläckaren sett likadan ut?

Av johanruda

Angående DLSS.

Av johanruda

1080 ti.

Billigare och presterar bättre/lika.

Av johanruda
Skrivet av Chris_Kadaver:

@slatten: Inet och komplett låg också på ca 1600:-
Tycker det är märkligt att samtliga höjer priserna till exakt samma, exakt samtidigt över en natt?

Inte så konstigt egentligen. Exempel:

En butik sänker tillfälligt priset, andra butiker följer efter för att konkurrera.
Butiken har slut på sin kampanj och höjer igen priset. Butikerna som följde efter höjer igen priset då de inte längre behöver ligga kvar på den lägre nivån.

Av johanruda

Dustin, Power och Komplett har senaste två dagarna ökat priset till 1799:- från att ha sänkt till 1599:- i början av september, resten oförändrade. Antagligen hade de någon tillfällig kampanj.

Annars har priset i stort legat på 1799:- sedan 1 augusti, innan det ännu högre.

Av johanruda
Skrivet av mrschioll:

Temperatur Max GPU 74
Powers max 98.88%
Clocks Graphics 1045mhz Memory 2797mhz
Utilization GPU 98% Memory 24% Framme Buffer 42% Video 0% Bus Interface 34%

Det är när CS är igång precis innan det fryser. Är det kortet som är rökt? 😂

Och CPU?

Av johanruda

Temperaturer ok?