Inlägg

Inlägg som apanabel har skrivit i forumet
Av apanabel

Um, nej? Hatar kontorsstolar, fyfan så osköna. Då måste man ha en bra som går på nåra tusen, vilket jag inte riktigt har ._.

Av apanabel

Men om man sitter i tex en poäng-stol från ikea och inte har kontorsstol, då sitter man nedanför skärmen hur rakt man än sitter i ryggen

Och tycker inte att man ska behöva sitta på något "perfekt" sätt för att använda skärmen bra..

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dwn
skillnaden mellan TN och S-IPS är främst betraktningsvinkeln.

Nja, visst suger betraktningsvinkeln på TN jämfört med ips/mva m.m. men en annan väldigt viktig sak är väl att en TN bara har 6-bitars färg per kanal, istället för 8.

Sen så visst, alla sitter väl framför datorn, men själv tycker jag att betraktningsvinklarna på en TN-skärm stör ändå. Hade en Hp 2207w hemma några dagar, och man kunde inte sjunka ner i stolen utan att de övre delarna blev mörka och förlorade detaljer. Jag upplevde det som svårt att sitta "rätt" för att se bilden som den var (kändes tom fel när man satt så rakt som bara gick ibland).

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kicken
Hmm sry guys ifall jag tar upp grejor som redan har diskuterats..
Har sålt min dator i inväntan på den nya, så det blir att jag läser lite flytigt och frågar, då jag inte riktigt har tid att plöja igenom ett 30-50tal sidor om olika skärmar. Vill gärna få hem min nya skärm, vilken det nu blir samtidigt som datorn så ;).

Tack för svaren.. Vart lite osäker om VGA, då det inte framgått av det lilla jag läst..

POMAH: Du har fått ett PM, du kan ju skippa de frågar jag redan har fått besvarade.. och återigen ursäkta att jag kanske frågar samma frågor igen.. :/

EDIT3: Kan meddela att det blir den här Philipsen :D, vill tacka för alla tålmodiga människor.. mkt värdefull info och hjälp har de blivit. Men då gäller det vars man köper, vars köper man billigast, vars får man studenrabbat, vilken ÅF är bäst att ha och göra med när det gäller support/garantiärenden etc.?

EDIT4: Har skärmen en DVI-I ingång eller bara DVI-D? Tänkte som någon annan här ev. ansluta två källor. Blir det ngn kvalitets skillnad om man använder en konverter? Vore kanon om den hade DVI-I :). Hoppas bara 8ms funkar bra, är dt verkligen så stor skillnad mot 5ms?

EDIT5: Jo kom att tänka på hur är Philips vad det gäller pixel garanti, döda/lysande? Blacklight bleeding etc.?

VH/Kicken

Billigast vad jag vet är på misco.se (vilka även ska ha studentrabatt tydligen, vilket jag missade när jag köpte). Tyckte inte det var några problem med dem, snabb leverans. Nu funkade ju skärmen perfa, vet inte hur de är med returärenden etc, men de var helt ok när jag snackade med kundtjänst innan köp.

Den har dvi-d. Ingen aning om konverters etc. Jag försökte jämföra delay i monitortest mot en hp 2207w, märkte inte av att denna skulle vara värre i delay etc.

Garantier angående pixels vet jag ej. Tror inte denna skärm lider av backlight bleed alls dock, min hade iaf ingen (försökte se i ett mörkt rum med svart skärm, såg inget). Hade jag haft döda pixlar hade jag nog använd ångerrätten helt enkelt.

Av apanabel

Varför inte ett p35-moderkort? Och behöver du verkligen SLI? Vad jag har hört är det värdare att lägga mer pengar på graffekortet än att köra SLI.

Måste du verkligen ha optisk utgång eller är det bara att den har en digital som är viktigt, om det är så finns det moderkort med det. Tex gigabyte p35 ds4.

Av apanabel

Getskägg,

Men hur blir levlingen? Allt i SI scalar ?

Av apanabel

Varför är det bara shooters som har sån här fet graffe?

Av apanabel

Själv så tyckte jag oblivion började bli så trist i original-form (var bara lv12), men med OOO vart det bra mycket roligare. Var så jevla less på scaling tidigare, kändes meningslöst att levla.

Nån som vet om OOO fungerar med shivering isles, och om man kan patcha oblivion utan problem med OOO installerat?

Av apanabel

Rekommenderar också corsair hx 520w. Har du nån chassifläkt? I så fall kommer du inte höra det agget.

Av apanabel

Nej, det hade den inte.

En LG L2000C kostar runt 4k-5k. LG L2000CN däremot kostar ca 3k och har TN-panel. LG L2000CE har också TN-panel.

Av apanabel

Läs tråden, geez

Av apanabel

Bara för att klargöra så har ingen av dessa skärmar en PVA-panel. Det är P-MVA den kan ha. Så de där uppgifterna lär vara helt fel...

Annars håller jag helt med POMAH, kolla på skärmen.

Av apanabel

Icke TN på den skärmen...läs lite

Av apanabel

Söker mod till oblivion

Tjo, sitter och försöker hitta en mod för oblivion som fungerar ungefär som wardrobe-moddarna till WoW... dvs. att man kan assigna olika hotkeys för olika armor-sets. Tex "0" väljer heavy armor-grejjerna och "9" sneak-gearen.

Kan dock inte hitta nån som verkar funka... försökte med en som heter "quick wardrobe" men då måste man ha en annan script extender som inte fungerar med denna versionen jag har av oblivion.

Måste isf uppdatera, och då vet jag inte hur bra det kommer fungera med OOC som jag redan har installerat...

Finns det nån mod som gör det jag vill utan att den kräver att man har andra mods?

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blossa
Kylpastan på stockkylaren är skräp. Stockkylaren är skräp. Snäppfästen på CPU-kylaren är skräp.

Räcker det så?

Jag har hört att när man är i BIOS på ABIT-kort så finns det typ inget 'idle'. Även om man inte gör något så ligger prollen och kollar och grejar hela tiden. EIST och sånt är tydligen inte heller igång så länge man är i BIOS och grejar. Den kylaren jag kör med nu är jag rejält missnöjd med, ändå ligger jag runt 45 grader i 3.4GHz i idle i Windows. Mätt med uguru visserligen, men ändå.

TAT är ett bra program för att jämföra tempar med, dock tycker jag inte att det är realistiskt till hur en dator normalt används. En värdemätare är det dock fortfarande.

Well har ~35C idle på mina cores, klockat till 3,6ghz med stockkylare. HELT värdelös är den inte, men såklart, man vill ju helst ha bättre...

Av apanabel

Re: CPUfläkten går på 100%

Citat:

Ursprungligen inskrivet av opleq
startskärm

Så ja.

Kopplat i alla sladdar rätt?:)

Av apanabel

3,2V !!! Säker att det inte var 1,32V? >_>

Av apanabel

Rika merchants i oblivion?

Hej, sitter och lirar oblivion som vart roligt igen med Obscures oblivion overhaul! Men när jag nu hittat lite item som är vära mellan 5000-25000, vart är bästa stället att sälja? Har hittat en merchant i imperial city som har 3000~ i maxpengar att köpa för, finns det rikare? I så fall var är den rikaste?:)

Av apanabel

Hehe ja, ärligt talat, så skitsamma om man köper denna, dellen eller NECen... Du kommer att få en bra skärm. Det jag (och jag tror även POMAH) ville få fram var helt enkelt att detta är en bra skärm till ett bra pris.

Vill nån hellre ha nått annat, så hey, what's stopping you?

Av apanabel

Dellen kostar då fan inte 150 spänn mer heller. 4768,25:- @ http://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=se&...

Kanske går den på rea ibland, men då ska man vänta på det med...