Inlägg

Inlägg som apanabel har skrivit i forumet
Av apanabel

Laddade precis demot och tänkte testa. Men den kommer inte längre än till loadingscreenen där det hänger sig... nån som haft det problemet? Man ser liksom knappt load-screenen, den är helt fadad och mörk, och laddar inte.

Edit: Stängde av tablet-pc i vista, fixade biffen.

Av apanabel

Jag spelar wc3 på 1680x1050 (går att ställa in i registret). Blev snyggare så tycker jag än att köra högsta som gick att ställa in i spelet. Det är ju uttänjt, men man vänjer sig...

Av apanabel

pyton installera nya coretemp och posta ny screen please...

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seeco
Betraktningsvinklarna är definitivt OK, på alla TN-paneler jag har sett har det sett bra mycket värre ut. Skälet till att jag blev så pass uppmärksam på det var att jag satt lite vid sidan av - kanske 30 grader - och försökte bedöma exponeringen på några bilder. Jag bedömde då flera bilder som överexponerade, vilket de inte framstod som när jag flyttade mig närmare centrumlinjen. De mörka partierna är alltid på samma ställe, har testat att byta DVI-utgång på grafikkortet (har två utgångar), byta till VGA och justera ljusstyrka, men resultatet blir detsamma.

Absolut. Men när man sitter och bedömer exponeringar är det nog vist att sitta framför skärmen Kontrasten minskar ju som sagt och skevar bilden något när man sitter på sidan. På den TN-panelsskärmen jag testade (hp 2207w) så förvrängdes färger och ljus bara man rörde skallen nån decimeter åt sidorna från mitten. Men perfekt är det ju förstås inte på den här skärmen heller, bara bättre.

Ska man se perfekt snett från sidan är det nog CRT eller någon nyare teknologi än TFT man behöver (SED?), men det kan man ju se sig i stjärnorna efter ,)

Av apanabel

Hmm, Såna mörja partier är ingenting som jag sett/kan se på min skärm iaf. Kan ju vara nått tjafs med just den du fick, om det inte är nått glapp på sladden eller så... Jag kör iofs vista, men det borde ju inte vara anledningen.

Problemet ligger alltid på samma del på skärmen?

Angående betraktningsvinklarna, visst får bilden lägre kontrast när man kollar på den från sidan (antagligen det som gör att det ser ljusare ut). Med de angivna (178) gradernas vinkel menas att kontrasten är över ett visst värde (kommer inte ihåg vilket), och inte alltså att bilden är oförändrad.

Av apanabel

Testa DVI också kicken, tror det blir ännu bättre:)

Av apanabel

Blir riktigt sugen på en sån själv nu:) Stockkylarn känns inte som det hetaste i burken... (no pun intended)

Av apanabel

Oj jäklar, det visste jag inte.

Av apanabel

Glöm bildhantering om du absolut vill ha 22". Detta pga att alla 22" TFT som finns har TN-panel som inte visar färger korrekt (6 bitar per kanal istället för 8).

Det finns bättre skärmar som är större men då drar priset iväg.. mitt råd är att köpa en 20" med ips/mva/pva-panel, som är funka helt okej för dig. Rekommenderar den i min sign som kostar precis under 3k på misco.se (finns även en hel tråd om den här på forumet om du kollar).

Jag är ingen inbiten fps-gamer så kan inte tala om hur bra den är där, men det jag har spelat så har den funkat bra (typ oblivion/lite stalker/supreme commander/CoH/). Betraktningsvinklarna är grymma, färger och kontrast tycker jag mycket om. För det priset du satt så tror jag inte du kan få en bättre skärm iaf.

Av apanabel

Jag tycker inte alls min låter mycket, och jag har antec 900 som ändå är ett ganska öppet chassi...

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alopex
Såg precis "The Island" på skärmen och nog fan blöder det - speciellt runt text. Det är väl nått som de stora företagen hittat på för att tvinga konsumenterna att köpa en separat tv och en separat skärm. Min CRT-skärm hade faktiskt inte samma problem. Det är möjligt att det gäller alla LCD-skärmar som inte har 1680x1050 i upplösning

Varför har du inte 1680x1050?

Av apanabel

Bättre att sitta i ett rum som bara är dovt belyst med små ikea-lampor:) Sitter med skärmen bredvid ett fönster (har gardiner som ändå släpper igenom en del ljus), och eftersom jag jämför med min gamla CRT så är det sjukt mycket skönare på den fronten.

Är dock fortfarande störd av ljus som reflekteras på skärmen (men det är ju inget som beror på att det är nått fel på just denna modellen), därför ska jag nu snart sätta upp mörkläggningsrullgardinen så man kan slippa det under ljustimmarna, när man vill se skärmen riktigt bra alltså.

Av apanabel

Min HP2207w hade rätt så märkbar backlight bleed. Ingen säger du? Hade du väldig tur isf. Förvrängda färger och ljus när man flyttade huvudet en decimeter upp-ner-höger-vänster.

Kan man leva med det är det säkert en jättebra skärm.

Av apanabel

Hm idlar på 44 grader, är det att vänta med e6850 på stockkylare på originalklock?

Av apanabel

Inte för liten för mig iaf. Flimrar inte eller blöder.

Av apanabel

Alopex kolla vad POMAH sa, Heter den 200WP eller 200WB?

Jag försöker och försöker, men kan inte märka några av felen ni säger.. flimrar absolut inte (glappar sladden?), och inga färger blöder...

Av apanabel

Du måste ha gått till en sällsynd affär där expediten faktiskt _visste_ vad TN, IPS, MVA etc ens är... Överallt där jag varit har det bara varit en tom blick. Kommer ihåg när jag ringde dustins kundtjänst:

- "Jag skulle vilja veta vilken typ av LCD-teknik som sitter i den här skärmen? Ja, alltså, vilken sorts panel den har?"

- "Men... Det är ju inte LCD, det är TFT!"

Av apanabel

Oj det var verkligen låga värden:) Men det beror ju på rummet man sitter i och även lite från skärm till skärm tror jag..

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Då hade du tur och fick en bra panel för min är skit punkt slut! och inga inställningar hjälper mot det.

Ångerrätten gäller endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Varan får ej vara använd.

Så nej det går inte ångra köpet!

Vilken originalförpackning? Den ligger ju fan bara i en plastpåse med lite frigolit runt. Enligt miscos kundtjänst var det helt ok att ta upp skärmen och testa den och sen ändå kunna utnyttja ångerrätt. Man får ju inte typ använda den ett par veckor konstant kanske, men det säger väl sig självt? Men visst, behåll nått du är totalt missnöjd med du...

Såg dedär bilderna på NEC:en, verkade ju som det var nått fel på den skärmen? Har absolut inte märkt nått likande på denna skärm.. När den är svart är den svart, inte en regnbåge. Ett bra program att se sånt är tex Monitortest där du kan lägga upp heltäckande olika färger på skärmen.

Svärtan har jag inte märkt några problem med. Vet inte om jag tycker att det blir just gulaktigt från sidorna, tycker mera att det ser ut som att kontrasten minskar (kan väl inte vänta sig total perfektion av nån lcd när man tittar i extrema vinklar).

Fick även jag ta ner ljusnivå och kontrast, var rätt påfrestande på ögonen annars (just nu har jag 57 på båda).

Av apanabel

Uh är det nått fel på din skärm? För jag har ingen aning om vilken "grå hinna" du snackar om...

På min skärm "fångas" det inte nått ljus ovanför bilden. Jag fattar att du är missnöjd av någon anledning, men skärmen är enligt mig toppenbra. Testat ställa in ljus/kontrast/whatever?

Och seriöst, inte skarp? Rökt nått? Jag tyckte nästan det var jobbigt att kolla på bilder ett tag för att den kändes _för_ skarp.

Om du nu är så väldigt missnöjd så lämna tillbaka den? Du har väl inte haft den 2 veckor heller?

"Så än en gång till": Bilda er en egen uppfattning och gör vad ni tycker är bäst!