Inlägg

Inlägg som apanabel har skrivit i forumet
Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seeco
Företaget i fråga är ClickOK, som var det företag som hade det lägsta priset när jag beställde. Jag tyckte att de verkade ha fått goda omdömen på prisjakt så därför kändes det rätt säkert. Deras regler för ångerrätt är minst sagt tvetydiga, såhär skriver de om ångerrätt: "Detta är förutsatt att produkten och produktförpackningen är ej öppen, ej förstörd eller skadad (Det betyder att varan måste vara helt utan skador som t.ex. repor eller egna markeringar)". Alltså, produktförpackningen får ej ens ha öppnats, och det är detta de menar att de kan "se" på den jag skickade tillbaka. Grejen är att kartongmodellen för den här skärmen inte förstörs vid uppackning, det är ju en sån där kartongflärp (?) som håller locket stängt och som kan återanvändas. Över denna "flärp" hade ClickOK satt en tejpbit som jag tog bort vid öppning. Jag ersatte denna tejp med en egen på ett prydligt sätt när jag packade ihop, och det måste jag säga: ingen hade kunnat avgöra om den har varit öppnad eller ej utifrån detta. Hursomhelst, det är dessa extremt oresonliga regler för ångerrätt som får mig att tro att det inte går att driva igenom. Som sagt, jag köper aldrig mer från något annat än de stora butikerna... Både Dustin och Misco har jag för övrigt själv positiva erfarenheter av när det gäller ångerrätt, jag har returnerat laptops med kassa skärmar till dem flera gånger utan problem.

Förresten, du gav ju exempel på vad Dustin hade frågat om den skärm som du ville returnera, typ "inte skadad och i oförändrat skick", det här är formuleringen från ClickOK som jag fick via mail:

"Är förpackningen bryten?"

Och när jag mailade och frågade vad de menade skrev de (exakt citat):

"Hej igen, Vi menade att förpackningen bruten eller inte. Det är jätte viktig."

Seriöst?

I distans- och hemförsäljningslagen står ju följande:

"12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som
han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat
skick. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller
förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för
att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte
kan hänföras till konsumenten."

Och följande fråga med svar hitta jag på konsumentverkets hemsida:
"Kan ett företag komma runt distansavtalslagen genom att, till exempel på sin hemsida, ange att kunden inte har någon ångerrätt eller bytesrätt?

Nej. Distansavtalslagens regler kan inte avtalas bort. Konsumenter har en lagstadgad ångerrätt."

Detta låter ju rimligt, varken privatpersoner eller företag kan ju ingå i avtal som åtsidosätter lagen. Är då ClickOK:s modifiering av ångerrättsreglerna överhuvud taget giltig?

Med tanke på svaret "Hej igen, Vi menade att förpackningen bruten eller inte. Det är jätte viktig." så är det ju svårt att ta dem seriöst, när de inte ens kan skriva korrekt svenska. Precis som du skriver så är ju "förpackningen" inte direkt någonting som kan brytas på denna skärmen (min låg i lite plast i en "frigolitbur"), så hur kan de ens avgöra huruvida förpackningen är bruten eller ej? Det som borde vara viktigt är att varan är oförändrad och oskadad. Tycker inte nått annat låter rimligt.

Enligt lagcitatet som du skrev så måste det väl ändå kunna tydas så att man får packa upp och kolla på varan?

Jag tycker du ska stå på dig, acceptera inte att du inte skulle få utnyttja ångerrätten när du nu vill det.

Av apanabel

600/900 gick utmärkt för mig... Load-tempen maxade på 67 grader under 3dmark06 (körde med 70% fläkt).

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seeco
apanabel: Ja jag hoppas att jag kan säga något till mitt försvar i frågan, det var min flickvän som tog samtalet när företaget ringde i fredags så jag har inte pratat med dem än. Då verkade de vara ganska oresonliga, typ "jag ser ju att ni har packat upp!!!!" vilket är löjligt, eftersom jag var extremt noggrann i packandet och allt var komplett och oskadat. Jag ska ringa deras kundtjänst på måndag och prata med dem, men jag har en ond föraning om att de inte kommer att ge med sig (mindre företag med blandade omdömen på prisjakt). Jag fattar inte hur jag kunde få för mig att beställa från ett sånt företag, tänker aldrig mer gå någon annanstans än till de stora jättarna hädanefter. Felet på skärmen är ju inte så extremt framträdande, så om jag lämnar in den igen som ett garantiärende är jag rädd att någon helt avtrubbad person ska titta på den och inte kunna konstatera felet (eller anse att det inte är stort nog). Då återstår väl att sälja den med ett rejält prisavdrag och informera om felet i annonsen. Det skulle jag antagligen kunna tänka mig att göra bara för att få ett perfekt exemplar, även om jag skulle förlora en hel del på det.

Vilka beställde du från? När jag beställde min Philips från misco snackade jag först med deras kundtjänst angående returvillkoren. Då frågade jag dem vad som gällde för retur och sa specifikt att "man måste väl få packa upp och kolla på skärmen iaf?". Fick då svaret att ja, det fick man. Man fick dock inte använda den under en längre period (alltså inte använda den 1-2 veckor och sen returnera), samt att den var tvungen att vara i _helt_ oförändrat skick.

Dustin tex kör med samma regler som misco. Och där var det som sagt inget problem med mig att ringa dem, säga att "ja, jag vill utnyttja ångerrätten på X", få postsedel och skicka tillbaka.

Tycker inte att du ens borde göra det till en diskussion. Säg att du vill utnyttja ångerrätten, då frågar de antagligen så att varan är i oförändrat skick och inte skadad (sån fråga fick jag från dustin iaf), och det kan du ju ärligt svara nej på. Sen borde det ju vara lugnt så att säga.

Av apanabel

Synd att de inte testade wide-versionen av Philipsen Men det är väl antagligen samma skärm som icke-wide teknologiskt sett, skojj att se att den fick bra betyg.

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seeco
Jahapp, det verkar som om att jag inte får utnyttja min ångerrätt på grund av lite förbannad tejp. Återstår alltså att antingen reklamera den, sälja den billigare till någon som inte bryr sig lika mycket eller att leva med mitt problem. Vete tusan vad jag ska hitta på nu. Tror någon att detta skulle kunna bli ett garantiärende?

Varför får du inte utnyttja ångerrätten? Vad menar du med lite tejp?

Jag beställde en skärm förut från dustin, det var lugnt att packa uppd en och kolla på den och sen utnyttja ångerrätten bara man packade den ordentligt... Bara du fortfarande är inom de 14 dagarna får du säkert använda ångerrätten. Stå på dig!

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fuer_frei
Tycker Core temp är överskattat, TAT, everest mäter näst intill exakt samma temps på min processor.

Ja..eftersom du inte har e6x50-prolle...

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GreeM
Jag vet inte va ja ska tro längre?

Har kollat i bios,tat, core temp och everest.

Alla säger att den idlar runt 19-21 grader. Vad ska ja göra för o se riktiga temp?

Ladda hem nyaste coretemp. Som det redan skrivits i denna tråden.

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Under 95-100c är ju att rekommendera at ligga under vid max belastning.

Så jäkla högt alltså? ._O Då borde jag nog kunna klocka mitt lite till om jag vill...67 grader kändes plötsligt inte som sån farlig load.

Av apanabel

Jag är verkligen ny inom gfx-klockandet.. Men vilka grader skall man akta sig vid egentligen, för att inte pajja kortet eller förkorta livslängden alltför mycket?

Av apanabel

Philips är wide ja. Och native är 1680x1050. Det finns en hel tråd om den här på forumet. Har en själv och är mycket nöjd.

Skulle rekommendera att du köper antingen Sonyn, philipsen eller tex en NEC med bra panel med din budget. Köp inte en TN när du har råd med bättre liksom.

Av apanabel

10028 med systemet i sign, förutom att jag kör cpun ocklockad just nu. Mitt 8800 körs dock på 600/900

Av apanabel

Sparkle 8800 GTS 640MB
Kärnan: 600 Mhz
Minnena: 900 Mhz
Idle: ~57 C
Load: 67 C (högsta värdet under 3dmark06)
Kylning: Stock

Kör fläkt på 70%, låter inte så farligt då tycker jag.

3dmark06-scoren höjdes till 10028 från mellan 8,5-9k oklockad. (kör nu även originalklock på cpun i väntan på redig kylning...)

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av arvidb
Jag har precis fått hem min Philips 200WP7E(S) efter att ha läst en hel del om den här och tänkte dela med mig av mina erfarenheter och be om lite råd.

Jag kör via DVI och det här är min första TFT-skärm - jag har suttit med en Trinitron CRT från Dell hittills.

För det första är skärpan på Philipsen helt otrolig. För det andra var det lite meckande med inställningar innan jag blev vän med bilden - den stod på 6500 K färgtemp, brightness 100 (max) och contrast 50 (av 100) från fabrik. Nu kör jag kontrast 15, brighness 90 och färgtemp "Original color", vad nu det innebär (verkar vara nånstans mellan de fasta inställningarna 6500 K och 9300 K). Med dessa inställningar blir bilden lite "mjukare" och mer lik min CRT än den var från början, vilket känns bättre framför allt när jag kollar på film.

Det som jag inte är nöjd med är svärtan och backlight bleedthrough i kombination med betraktningsvinkeln. Att backlighten lyser igenom rejält bara man sitter framför ena kanten på skärmen känns inte så kul (se fotona nedan). Detta är som sagt min första TFT - kan man inte räkna med bättre på en 4000-kronors TFT-skärm? D.v.s. ska jag acceptera bristerna eller är det värt att lämna in den och försöka hitta något bättre? Brist på svärta och att backlighten blöder igenom är faktiskt störande. Att betraktningsvinkeln inte är bättre än att man inte kan luta sig ut till kanterna på skärmen utan att färgerna ändras en hel del är inte heller acceptabelt, tycker jag. Det är faktiskt så pass illa att om man sitter mitt framför skärmen så har vitt en något annan nyans i mitten av skärmen än på sidorna. (Fast skärmen är ändå bättre än en TN-skärm.)

Min skärm känns jämn i belysningen, jag ser inget av de mörka banden som Seeco har, och jag har inte hittat några döda pixlar.

Edit: Vi har förresten Dell 2001FP-skärmar från jobbet och jag har försökt jämföra med dem. De ser ut att ha mycket bättre svärta, men det är nästan omöjligt att jämföra eftersom det är full lysrörsbelysning på jobbet och bara någon enstaka "myslampa" hemma.

Jag har försökt fota så att det ser ut ungefär som det gör i verkligheten, med kameran på samma plats som man har ögonen, och jag jag väl lyckats någotsånär bra. Alla bilder är tagna med samma slutartid och bländare:

Bleedthrough, svart skärm:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Bleedthrough, med bild:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Bleedthrough, taget med kameran i linje med kanten av skärmen:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Igen men från höger:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Svärta jämfört med min CRT-skärm:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Gnome desktop:
http://www.student.nada.kth.se/~d97-abr/philips200wp7e/090400...

Arvid

Jag kan inte se nån backbleed alls på min skärm, kommer bara ihåg hur min hp såg ut, och det var liknande som dina bilder, fast mycket starkare. Helt säker på att det inte är nån lampa som reflekteras där på skärmen (tyckte nästan det såg lite så ut)?

Jag förstår inte hur du kan tycka att färgerna ändras "en hel del" när man sitter framför kanterna på skärmen förstår jag absolut inte, antingen har du en defekt skärm eller en helt annan slags syn än mig. Jag kan inte se skillnad på färgerna när jag står på en ganska bra vinkel mot skärmen, det som syns är att kontrasten minskar (skärmen allmänt "gråare").

Av apanabel

Är du student? Isf fraktfritt från dustin.

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aliquis

Gällande att Eizo kör med PVA och så, uppenbarligen kan de ju vara bra de med, men de säljs ju för grafiker medans flertalet av skärmköparna här är gamers eller någon kombination, och då är det väl inte optimalt med en skärm med hög inputlag, om nu Eizos skärmar har det.

Vad jag menade angående att Eizo kör PVA, är just det att många skriver att ips är _det bästa_ vad gäller färgåtergivning, punkt slut. Eftersom nu eizo riktar sig till grafiker och ändå kör PVA, så talar det väl för att så kanske inte alltid är fallet? Det är ju inte direkt för att hålla ner priset iaf känns det som

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smokerdave
Tänkte lira lite Oblivion nu när jag fått en bra dator igen. Vad installerar ni för att höja spelupplevelsen till max? Expansionerna på väg men jag tänkte i moddväg

OOO- obscures oblivion overhaul. Mycket gott. Ändrar tex scaling-systemet så det känns värt att levla i detta spelet.

Av apanabel

Bäst jag sluter mig till "hojta ett nätagg"-trenden:

Corsair 520w!

Och, ja, byt agget innan det totalkraschar. Hade ett (HUGA) q-tec - agg som typ exploderade i min gamla låda förut. Ja alltså, det hade bucklats ut totalt och "inälvorna" trillade nästan ut. Det drog med sig ena hårddisken och minnena. Tur att man numera är mer insatt i vilka märken man skall hålla sig borta från...

Av apanabel

Doja: Alltså, man behöver ju som sagt inte punga ut med nåra 9 tusen för att få en bra skärm som inte är TN. Eizo i all ära men vi är ju inte alla krävande digitala artister. För övrigt är det ganska intressant att eizo kör med pva så ofta, visar ju att ips kanske inte alltid är the shittest shit s.a.s. Har man nu en budget på 5 tusen så kan man få en bra 20" med mva/pva/ips och spara 1-2 tusen att lägga på annat.

Jag rekommenderar iaf Philips 200WP som jag kör med. Tror faktiskt att den är i samma klass som necen och tex Dell 2007w (heter den va?).

Man får helt enkelt tänka sig att ha en 20" om man vill ha bättre bildkvalitet, istället för 22" (för ett överkomligt pris menar jag då, har man mer pengar finns det ju även fina 30" ^_^)

Av apanabel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nighthog
Jag sitter med en över 10 år gammal 16" crt (trodde det var 17" men icke så var det 16" när jag mätte), har haft tankar på att bytta till LCD länge men inte haft pengar, nu börjar jag få in lite och börjar få råd, Jag har en bärbar den är nu 4 år gammal. Skärmen helt enkelt suger så bra som det bara går. Betraktningsvinklarna är så dåliga att det inte finns nått optimallt läge där den visar färger korrekt eller skärmen kommer inte ens i närheten att visa några färger korrket jämnförbart med ändå med min 10! år över gammal 16" crt. Det har stört mig en del. Fast som några påpekar, de gör inget om man bara sitter och skriver document och slö surfar med datorn och lysnar med musik ibland. Spel har inte varit värt att spela på den så mycket, ghostar och allt man kan räkna in. (användes endast till skolarbeten och surf i slutändan, men står nu ofta oanvänd när jag gick ut gymnasiet och armén gjord, vilket efter skärmen började glappa och visar bild om den är vinklad 80 grader eller mindre, vilket ännu mer motiverar dess dammande)

Nu har jag läst och sett recensioner och bilder och allt möjligt om olika lcd skärmar och vilka olika paneler tekniker osv de kan ha. Jag är föga imponerad av TN-tekniken just nu, fastän jag jag vart positivt, eller snarare ögon glimmande när jag först såg HP 2207W och samsung 226BW osv när jag först läste och såg recensioner om dem samt läst positiv input från flera köpare, samt inkluderat deras popularitet, trodde de skulle vara skärmen som man köper sedan. Men då viste jag inget än om de olika panel teknikerna, färgåtergivning, contrast aspect inputlag eller respons och vad de betyde i praktisk mening, titta endast på tillverkarens specs på pappret vilka såg helt fina ut. Sedan kom det up med hur korrekt olika skärmar visar alla färger. De billiga TN skärmarna ser fortfarande helt ok val ut. Men sen läser man fler recensioner och tester lär sig mer om allt om 6bitars med 2bitar dithering och riktig 8bitar färger hur de ser ut tittandes på film spel och vanligt kontorsarbete.
Jag sitter och gör allt möjligt med min dator, spelar spel, skriver arbeten, tittar på filmer som bara den, till och med sitter och ritar och skapar bilder i datorn till vad som kan behövas. Sista saken avgjorde att jag inte ville ha en TN-panel skärm, jag stör mig så jävla mycket på om skärmen inte kan visa så korrekta färger som möjligt. Erfarentheten från min bärbara. Bildkvalitén var så sunkig i den så jag vill verkligen inte kompromissa med det. Skärmarna kostar ändå några tusenlappar, varför ska man då ändå inte få korrekt färgåtergivning eller kunna se på skärmen i vilken vinkel den nu ligger i. En skärm är ju en långvarig investering oftast som man inte byter ofta. Jag har ju suttit med en 16" crt i 10år nu som man fick med första datorn i huset. Man ska ju inte då sätta sig med sämre för att man vill spara lite pengar för tillfället, samtidigt som man kanske får något som är sämre än vad man redan har, lika bra att hehålla det gammlare och bulkigare men annars nästan bättre. Men nu är saken att man vill ha något mindre, crt:n får just plats på skrivbordet och man vill ha mer utrymme.

Så lcd får det bli, ingen TN, får bli en ISP eller mva/pva med bättre färgåtergivning, jag kommer ju ha skärmen för lång tid framåt så varför ska jag då lida alla dessa framkommande år med att ej ha korrekta färger.
Jag kanske får vänta lite till och spara up mer pengar så jag har råd med den lite dyrare men kommer nog vara mera nöjd i slutändan. Samt när man ser lite framåt så skulle det vara av mycket större behov att ha en skärm med lite mer korrekta färger än mindre. Samtidigt mer arbetsområde lite i sidan, 16" är inte mycket att hyrra för tillfället.

Låter väldigt mycket som mina tankebanor inna jag köpte ny burk & skärm nu nyligen. Jag var så osäker på hur stor del av "TN SUGER"-hypen som hade substans eller ej, så jag beställde faktiskt hem både en hp 2207w och den som jag använder nu, philips 200WP. På så sätt kunde jag ändå göra en vettig jämförelse mellan TN (HP) och s-ips eller p-mva (Philips, jag vet, lite dåligt att de gör samma modell med 2 olika paneler).

Jag skickade tillbaka HPn. Inte för att jag tycker att det var en "skitskärm", tyckte färger såg rätt snygga ut på den och sen var den ju väldigt snygg i designen med förstås. Betraktningsvinklarna var heller inte helt värdelösa, om man inte bryr sig så mycket om färgerna (och inte sjunker ner i stolen som jag brukar). För man kunde ju tex se allt på bilden även fast man stog ganska långt åt sidan om den, dock med en del förvrängda färger och minskad kontrast.

Men toe-to-toe mot philipsen stog den sig bara inte. Backbleeden som fanns på HPn (uppe och nere) är totalt 0 på denna. Färgerna kändes på nått sätt mer "konstlade" på HPn, i vissa fall kanske snyggare men mer overkliga och inkorrekta om du förstår...

Jag kan inte säga direkt om en fps-gamer skall ha denna skärmen eller inte. Det jag spelar fungerar bra tycker jag, och eftersom min prioritet var att få en skärm som duger för att redigera foton, så blev valet rätt lätt.

Summa sumarum tycker jag inte man ska säga "BLA BLA KÖP INTE TN". Utan kolla över vad ni ska ha skärmen till, vad ni prioriterar. Finns nog många där ute som aldrig märker skillnad i det de använder datorn till, så varför ska de punga ut med några tusen extra för att få några andra bokstäver i specifikationen?

Av apanabel

Det är väl lite varmt kanske? Men när har du 100% load utom just i superpi/3dmark? Vid ditt vanliga spelande/användande kommer du nog aldrig upp i den tempen, så det kanske är lugnt ändå?