Inlägg

Inlägg som Chop'ya har skrivit i forumet
Av Chop'ya

Ni kan inte köra med en 400W codegen till det där systemet, så det är bara att köpa ett starkare, 600W iallafall!

Av Chop'ya

Har du kopplat in 2st strömkontakter till grafikkortet..? Annars kan det vara PSUn som är för svag~ Skulle nog rekommendera 600w åtminstone!

Av Chop'ya

Jag har haft liknande problem på liknande moderkort, kolla om LAN lampan till din dator på modemet/routern lyser svagt eller blinkar sketa snabbt (den ska vara helt still och lysa starkt), om det är så att det lyser svagt och/eller blinkar väldigt snabbt så har nätverkskontakten blivit defekt, bara att byta ut moderkortet om du vill kunna använda det, annars kan du köpa ett billigt 10/100 PCI kort för bara någon hundring som funkar minst lika bra. Om du har 2st ethernet uttag på kortet så testa det andra istället.

Av Chop'ya

Ah okey! Om du vet märket och modellen på den stickan så köp en likadan, just nu kör du single channel, kör du sen med 1gb till och i dual channel så lär du nog allt få en ordentligt märkbar prestanda "boost"

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maktkatt
Kan bero på att manualen är till för både 8800gts/gtx eftersom på ett gtx sitter det 2 kontakter på långsidan.

Japp det har du rätt i, dem använder samma installationsmanualer till alla 8800 kort, lite slappt men så är det faktiskt

Av Chop'ya

Jag tycker inte att du ska köpa något av dem där alls, Köp ett Zalman ZM600-HP (600w) kostar ca 980:- men det fungerar helt perfekt, långa kablar och allt du kan önska dig. Jag skulle inte rekommendera ett nätagg under 600w till din dator för förr eller senare så kommer du behöva köpa ett starkare och då kanske det är lika bra att ta Zalmans 600w nu istället(?) bättre att ha för mycket än för lite

Av Chop'ya

Allt beror på ert moderkort, Asus har crashfree bios och allt vad det heter så datorn varnar om det är något fel och sedan är det bara att starta om igen så funkar det som vanligt, eller så trycker man bara på F1 så ändras iställningar automatiskt till default.

Av Chop'ya

Mer minne ger en snabbare dator, har du över 1gb redan så blir det inte mycket skillnad i vanliga program, du märker mest av det i photoshop och liknande som kräver MAAASSOR av minne. Sen ska du inte köra med 3 stickor för då kan du inte köra dem i dual-channel och då förlorar du rätt så bra med prestanda. Köp 2st 1gb stickor av samma märke och modell så blir det bäst, minnena är så pass billiga idag också så det är lika bra att köra på innan det vänder igen.

Av Chop'ya

Jag var rädd för liknande när jag gick över till TFT för några månader sedan, men min samsung 17" TFT är bättre än någon CRT jag någonsin ägt, aldrig märkt av några problem alls, det var nog mest med dem första TFT-skärmarna som hade sådana problem!

Av Chop'ya

jo, du tar det x2

Av Chop'ya

Det är bäst att smeta ut ett tunt jämnt lager, 1 - 1,5mm ungefär. Silver 5 håller länge som fasiken, det tar ca 200 timmar innan det funkar som bäst (inbränt ordentligt), borde räcka med att byta 1 gång om året eller när du ser att tempen börjat stiga lite väl mycket (5 grader mer eller så)

Av Chop'ya

XMS2 DDR2 800 är både CL4 och 5 (om det står SLI ready på paketet), det beror på om du har Nvidia Nforce moderkort eller inte. Du behöver bara kolla på memory fliken i CPU-z för att se vad din CL ligger på (CAS Latency), minnena körs i samma CL automatiskt, har du ett på CL4 och ett på CL5 så körs båda i 5, det går inte att köra 5 cl på det ena kortet och 4 på det andra, det måste vara samma på båda.

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Chop'ya din skojare.. sluta ljug, du visste ingenting om att dem hade presskonferens eller att det skulle vara ett grafikkort..

Stannade du uppe länge inatt? Antar att du var trött som fan imorse, *ROFL*

Av Chop'ya

Ja, men då får du köra dem nya på 5 (tror det ändrar sig automatiskt)

Av Chop'ya

"Alltså borde inte det vara tvärtom? När jag höjer FSB så höjs hastigheten på minnena? Hastigheten ska väl inte sänkas när jag höjer FSBn? Tycker detta verkar vara riktigt skumt."

Antagligen så är inställningarna för minnet fortfarande 1:1 i BIOS, Ändra den till 3:5 så borde det gå bättre. Jag kommer inte ihåg vad det heter exakt men det brukar vara på samma ställe som du ändrar volt och andra minnesinställningar, du kan inte missa det. Kom också ihåg att FSB och HTT multipliern måste ligga på ca 1000mhz tillsammans, (t.ex FSB: 200 och HTT x5 = 1000 (mhz)) annars får du problem, Så kör du med 250 i FSB så ändrar du HTT multipliern till 4x (den ska helst inte gå under 1000 och ALDRIG över). Minneshastigheten beror sen på din processorhastighet, säg att du klockar den till 2500mhz, FSB 250, Multipliern 10x, HTT 4x och minnet på 3:5 (DDR2 533) så borde du komma ganska nära DDR2 800 (391mhz om jag har räknat rätt nu).

Lycka till!

Av Chop'ya

@Rekl3M
Haha, det beror på hur nyfiken du är Annars får du ju reda på det imorgon iallafall

Av Chop'ya

AMD håller presskonferanser nu med journalister och press, informationen kommer ut snart, men hur snart beror på journalisterna. AMD kommer -antagligen- inte skriva något förräns efter presskonferanserna och då finns allt nog redan ute på nyhetssidorna.

Av Chop'ya

Nej, klockan är strax 13:00 här i Cali, AMD har öppnat för pressen nu så ge det allt mellan 15 - 60 minuter innan informationen är ute på nätet, Trust me guys, you won't be disappointed

Av Chop'ya

7 - 12 minuter kvar nu,

Av Chop'ya

ca 20 minuter kvar, tick - tack - tick - tack