Inlägg

Inlägg som Chop'ya har skrivit i forumet
Av Chop'ya

HoHo!

Själv har man också gjort en massa idiotsaker, när jag var 11 och hade köpt ett sprillans nytt Geforce 2 till min feta 300mhzare, öppnade upp datorn fint och försiktigt, tittade i manualen var kortet skulle in någonstans, tryckte som bara fan och sen bröts någonting av och det lät "crack", tog bort kortet och såg att grafikkortet hade spruckit längst ned och moderkortet hade en fetespricka precis bredvid sockeln, det fina var att jag hade en PCI socket och grafikkortet var AGP, Morsan kunde inte skriva fler dagböcker på den datorn igen om man säger så...och Jag fick ett playstation istället..

Vad jag lärde mig där var att jag skulle vara så jädra försiktig som man bara kan, smyga sig på kontakterna och titta riiiiiiktigt noga så att allt passar sen när man ska börja pressa in allt..

Köpte ett nytt Geforce 8800 GTX för inte så länge sen, skulle ta bort mitt gamla grafikkort, ett Geforce 7800~, Började skruva bort skruven som håller fast kortet i plåten.. tog ett tag.. kollade lite, då hade skruven brutits av i mitten och det fanns inte en chans att få bort den, började svettas som en åsna och fick panik, jag ville inte ha något jäkla B-grafikkort i min dator så jag fick ett mongoryck och köpte nytt chassi, ny platt skärm (hade cp CRT innan), nya minnen, nytt moderkort, ny processor, ny dvdbrännare och 2 nya hårddiskar och sen sålde jag mitt gamla fanskap.. ja det blev galet!

Konstigt nog har jag aldrig fått en stöt när jag har pillat i mina datorer genom åren, har aldrig väntat i flera timmar heller om datorn nyss varit igång. Men en gång fick jag en stöt när jag skulle plocka ner något från ett skåp och frysen stod precis under, ingen aning vad som hände men jag kom åt någon kabel och flög nog tammefan 435mil bak och krossade allt i min väg (kändes så iallafall)

Nu får vi se vad nästa har att säga!

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Det var ju tur att du berättade detta för mig, så kan jag glatt säga att du har fel. Du vet "Mr informferad" vet allt

HD2900XTX finns inte på marknaden och konkurrerar alltså inte med något av Nvidias kort i dagsläget. HD2900XT är ATi bästa kort och konkurrerar med Nvidias bästa kort eller egentligen med de kort som ligger i samma prisklass. För det är detta konkurrens egentligen handlar om.

De enda liknelserna och kopplingar man kan göra av din idé är två kort som skulle vara bäst i sin serie vid olika lanseringstillfällen. Men jag gillar din idé för då kan Sverige skylla på att våra fotbollspelare egentligen inte ska jämföras med Italiens fotbollspelare utan vi ligger några generation back så de får vänta innan de kan säga att de är bättre än oss.

Men hur j*vla dum i huvudet får man vara egentligen?
HD2900XT var riktat mot GTS och inte mot Nvidias GTX eller Ultra. Och Det är inte ATi's bästa kort! Jasså, nu säger du att HD2900XT ska jämföras med korten i samma prisklass, GTS är dyrare än 2900XT men det vet du väl redan Dr Mugghelvete, det du skriver nu går inte ihop med att 2900XT ska jämföras med Nvidias värstingkort som du skrev i samma inlägg.

2900XT -> GTS
2900XTX -> GTX & Ultra

2900XT Klår sin motståndare och även GTX i vissa liknande tester, för tillfället är inte ATis bästa kort ute så varför i helvete ska man då jämföra det med GTX & Ultra när det inte var tänkt att klå dem äns?
Vad har fotbollsspelare att göra med det här? Grafikkort går väl för fan inte att träna till att prestera bättre, eller du kanske vet hur?

Herregud säger jag bara, vad är det för fel på dig egentligen?

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Nej det är ju klart, det bästa grafikkortet från AMD och kom mer än 6 månder efter 8800 men är ändå sämre än GTX på alla tester.

Jag kan ju säga så här att priset som HD2900XT har inte var planerat utan snarare oundvikligt för det ens skulle sälja. Kortet är inget annat än en flopp.

Du som verkar ha så mycket koll på allt borde väl vara tillräckligt informerad om att HD2900XT var menat att konkurrera med GEFORCE 8800 GTS 640mb. HD2900XTX (NOTERA X:et på slutet) var menat att konkurrera med GEFORCE 8800 GTX. HD2900XTX blev inte klart i tid pga strul (som du säkert har läst någonstans Herr Informerad), nu är HD2900XTX dock tänkt att konkurrera med GEFORCE 8800 ULTRA. I Vilket fall som helst så var HD2900XT ALDRIG tänkt att klå varken GTX eller ULTRA från början.

THANKS FOR UNDERSTANDING!