Inlägg

Inlägg som Chop'ya har skrivit i forumet
Av Chop'ya

AMD kommer trycka ut det snart.. vänta bara, Aldrig att dem skulle skriva någon sådan grej om en sne x2 5000 med olåst multiplier, och för den delen så är det en Limited Edition på dem.

Det är ett grafikkort eller information of Copperhead eller Python Fusion-processorerna!

AMD har inte sagt någonting än, gå och titta på Chris Crockers Britney video på youtube och kom tillbaks om 1 - 1 ochj en ½ timma!

Edit:
Det är ett grafikkort, vänta ska ni få se!
(ca 30 minuter kvar tills AMD skriver vad det handlar om)

Av Chop'ya

Vem f*n är så dum så att dem tror att det är en X2 5000 med olåst multiplier? Herregud, AM2 X2 går knappt att klocka högre än 3,2 ghz, en olåst multiplier skulle inte ändra någonting, dem går inte högre än max 3,3 ghz iallafall!

hardspell.com är bara en skitsida, varför skulle dem få veta allt före alla andra? Tänk..!.. En upphottad gammal 5000+... snälla någon, vem tror på det?

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0rk
Själv fick jag information om att de hade skapat en 80 quad-cpu med inbyggd wc och luktbortagare

Min källare säger att det är svart väggmögel med stöd för Antiklimax 83.4 b, 300 Terabit/s wireless-less och du kan trycka in 4st 300 kilos dvärgar i varje bakterieslot (max 8st) för "That little extra", Dvärgarna kan även uppgraderas med brandyxor för maximal säkerhet men kom ihåg att du förlorar en del kraft av "That little extra" för varje dvärg som hoppar ur för att skydda dig, kraften kommer tillbaks såfort dvärgen/dvärgarna har klämt sig fast i bakterisloten igen.

Det låter nästan för bra för att vara sant!!! GADDÄÄMMIT!

Av Chop'ya

Haha, det är ingen gammal upphottad K8 processor för er som tror det Det är antingen en uppvisning av deras Copperhead eller Python Fusion-processorer (CPU + GPU i ett) eller ett grafikkort (2900 XTX antagligen) Snart får vi veta hur det ligger till

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Tri/QuadFire? Nya drivisar för QuadCrossfire? RD790 Chipset? FX Quad Core? HD 2900XT Dark Edition/HD2950Pro? Crysis demo'n kommer ut 25 september också?

Crysis+Graffe/Cpu?
Barcelona är lowend?
Launch med RD790+barcelona+quadfire?

Sidan är registrerad till ATI, så lutar mer åt grafikkort för AMD.. var skönt att drömma lite;D

RV670 ska börja skeppas den 25 september.

Asustek och Gigabyte skulle släppa moderkort med RD790 chipset i september.

MEN?! Varför sätter dom en fyrkant runt "DARE", Fusion påväg?

Open-source släppte dom nyligen, för att fusion kommer..? Bara vänta och se.

"During an event in San Francisco Monday night, Advanced Micro Devices will formally unveil its quad-core Opteron chip, previously code-named Barcelona. Barcelona is over a year in the making, and it's arriving six months later than expected." // 10 September - News.com

Föresten vart tog "Kuma" vägen? Inte hört något om det på ett tag.

Samt cache-tekniken de köpte från samsung om jag inte minns fel, kanske inte blev något med den affären? De snackade om att kunna trycka in 8-12mb cache. Mycket snack, lite verkstad

Crysis demot kommer inte ut förräns den 26:e oktober (var dåligt optimerat etc, dem slänger in Sandbox Editor 2 så man har något att göra innan spelet släpps )

Det kanske är 2900 XTX som var tänkt att släppas för länge sedan men var struligt, dem skulle väl använda 65nm till GPUn eller hur blev det(?)

Men eftersom att deras Fusion-baserade processorer har kodnamnen "Copperhead" och "Python" så kan det nog f*n vara en Fusion ändå, som sagt, Ormen på bilden är en s.k. "Copperhead", men bara uppvisning för dem släpps inte förräns 2009, men då skulle dem väl inte skriva att man kan ta hem besten och se den piska och slingra sig Så ÄÄÄÄSCH, AMD/ATI är så jädra hemliga av sig, alltid ett ess gömt någonstans, men snart får vi se vad det är för något!

Kuma är kodnamnet för Phenoms 2x processorer, kommer en modell Q4 detta året och resten kommer Q1 nästa år, sedan har vi ju Agena och Agena FX som också släpps Q4 detta året och Q1 2008

.....Det är nog fasen ett Grafikkort.... jag blir tokig!

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Det kan vara Phenom X2, eftersom det har varit HELT tyst om den. Pressen, och alla skribenter på alla forum, har bara spekulerat om X4. Är det någon som ens har funderat över Phenom X2?

Det skulle isåfall vara Phenom x2 GS-6550 (65nm) 2.0 - 2.4 Ghz modellen, men det låter mer som ett grafikkort ändå tycker jag, en orm och "beast" slingra och piska lite etc Vi får se! 1 och en ½ dag kvar tills vi får veta

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Optimist kan du ju vara men det lär knappast hända och inte till det priset då AMD behöver pengar

Kan funka om han böjer några pinnar på processorn och kanske drar fram vinkelslipen i några sekunder! Sen om den startar och/eller tar eld är en annan femma!

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tux0r
Varför säger vissa fortfarande ATi föresten? (rent allmänt nu alltså, inte här)

ATi är fortfarande namnet på företaget, även om AMD köpte upp det. Dem säger själva AMD/ATi fortfarande så tills dem har döpt om allt till DAAMIT (löl) så får det bli AMD/ATi

Av Chop'ya

CPU-kylaren lär nog inte få tillräckligt med luft om den sitter så nära "taket" eller? Du ska ju iochförsig byta ut den så det blir nog bra ändå.

Av Chop'ya

Självklart är det..

Ett grafikkort!
http://member-amd.com använder man för att registrera ATI grafikkort/liknande produkter.. Tror dock inte att det är 2900 Pro, det är för fjösigt för en egen kampanj... Skulle det varit Phenom så borde det varit med på vanliga www.amd.com aja, man vet aldrig, men det tyder nog allt på att det är ett grafikkort, processorn spänner man fast med en spak och en 2 ton kopparkylare så den kan inte precis slingra och piska med ändan, grafikkort har blivit nästan lika långa som ormar så det verkar rimligare, mwehehe...

*HOPPAS ATT DET ÄR PHENOM IALLAFALL!! (får en riktig fetelön den 27:e, hoho)*

EDIT:
Eller vad fasiken! AMD har ju en 45nm Fusion-baserad processor som kallas "Copperhead" och en annan som kallas "Python" som ska komma 2009.., ormen på bilden är ju en "copperhead".. Så dem ska väl visa upp deras Copperhead Fusionprocessor och redovisa lite specifikationer(?)..

Ingen Phenom trots allt..

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ekner
Jag har hört rykten om att DDR-3 inte är särskilt stabilt än, så är det verkligen någon idé att släppa såna här produkter då? Visst är det bra med utveckling, men jag förknippar prestanda med stabilitet.

Nej, dem är inte precis perfekta än och latensen är fortfarande för hög för att kunna prestera "mycket" bättre än DDR2. Dem snabbaste DDR3 minnena just nu har väl 7-7-7-20 och som bäst och körs i 1800mhz(?), medans de snabbaste DDR2 minnena ligger på 5-5-5-15 i 1200mhz(?) och kostar väl en 4000:- mindre än DDR3. Så just nu så ligger DDR2 fortfarande på topp, inte bara prestandamässigt men också när det kommer till priserna.

Sen vill jag bara skrika ut något jag har suttit och tänkt på de senaste dagarna; Det är bra med framsteg inom datortekniken, men f*n, det går lite väl fort nu tycker jag! Splitterny hårdvara räknas som gammal efter 1 månad idag och vad finns det för program och spel som kan dra nytta av det här egentligen(?) Nu finns det quad-core processorer och snart till-och-med processorer med 8 kärnor! Det finns knappt program eller spel som kan dra nytta av en hederlig dual-core just nu så vad ska man med 8 kärnor till(?!), världen börjar bli jäkligt konstig! Inte någon som håller med mig om det här? DAMN är det enda jag får fram! WAAAAAAH

Av Chop'ya

Ser intressant ut! Det är synd att damm existerar och att det fastnar så j*dra bra på elektronik! Jag tror nämligen att allt damm i ditt hem kommer att sitta i processorkylaren inom 2 timmar tack vare den där bjässefläkten du har där, hehe. Annars är det bara fint, kul med lite ovanliga projekt tammefanken! 8)

Av Chop'ya

Det ska bli intressant så fort AMDs desktop-processorer är lanserade. Fusion som kommer om något år (eller 1,5?) är ett riktigt fyndigt projekt och AMD verkar ha några ess i rockärmen, Ska bli väldigt intressant att se hur Intel kontrar AMDs Fusion när den dagen väl är här, en processor med inbyggd GPU borde vara oemotståndlig för laptopindustrin (om det nu går enligt planerna)

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RealMadrid
Tjena. lite dum fråga kanske men hur mkt kommer phenom ligga på prismässigt, vet att det är jävligt svårt att svara på sånt men på ett ungefär, kommer det att vara 7-8000kr eller 2-3000kr?

Omöjligt att veta nu, Intel ska släppa en uppgraderad Core 2 Duo ungefär samtidigt så det kan nog bli en riktig fight när det gäller priserna..

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ARICE
jag som har kört amd på länge tror inte att dom hinner med intel, inte nu i alla fall. men men det är bara åsikter, benchmarks och sånt delikatess kommer att avslöja allt senare.

AMD är på gång, dem fixar och finjusterar det sista på detta årets processorer som dem ska släppa, massproduktion etc. Att Intel har större marknadsandelar nu än innan Core 2 Duo är gamla nyheter, Intel har alltid haft större marknadsandelar för den delen av "diverse" orsaker, Om AMDs Fusion blir riktigt bra så kommer Intel tappa marknadsandelar så inni h*lvetus j*vlar, speciellt på OEM-marknaden där de stora pengarna ligger (ja, jag vet att det är minst 1 och ett ½ år dit). AMD såg ut att ligga dåligt till efter köpet av ATI, det är det enda som har hänt. Det är skönt att se att AMD tar en sak i taget och inte stressar fram något, dem verkar ha planerat allt riktigt bra, jag förstod aldrig varför dem köpte upp ATi förräns dem avslöjade Fusion, dem har haft riktigt bra arkitekturer på deras processorer sedan Athlon XP så det ska bli så jädrans intressant att se hur det blir när dem nya kommer nu i slutet av 2007 och början av 2008, GODDAAAMMIT! Hoppas nu att grafikkorten kan börja bli mindre och svalare så man slipper köpa 30 fläktar och nytt chassi varje gång nya grafikkort kommer ut, det är konstigt att grafikkorten blir större och varmare för varje år men allt annat mindre och svalare (gäller både Nvidia och AMD/ATi)

JODDE-LADE-LÄJDI-HOOO

Av Chop'ya

AMD måste finnas kvar på marknaden! Enda anledningen till att dem har varit så hemliga på sistone är väl för att Intel inte ska hinna göra några konstigheter som försvårar det för AMD. Sen när Fusion kommer, då ska det bli intressant, speciellt på OEM-marknaden! AMD är inte så jädra dumma, Alla bitar börjar falla på plats (speciellt köpet av ATI) AMD har genialiska planer på gång! Woohoo!

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wconstantine
Är det bara jag eller sitter CPU kylaren åt fel håll? Min Zalman CNPS9500 AT så sitter fläkten på andra sidan av "ringen" eller kylflänsarna. Finns en massa bilder som är lika min.

http://img105.imageshack.us/img105/3282/build11qm.jpg
http://tweakers.net/ext/i/productsurvey/3171/1912.jpg

Haha, det har du helt rätt i! Den blåser ju bara runt varmluften i chassit.. Hoppas killen ser detta snart, det är klart att det blir varmt som satiken när den sitter sådär!

Av Chop'ya

Snart behöver man bara använda tankekraft för att grejerna ska göra som man vill.. varför vill man ha pekskärm på en kamera för?

Av Chop'ya

Nej nej nej!

Ta bort fläkten du har satt på moderkortets passiva kylning , om du hade läst manualen så står det att den skall endast användas om du kör med vattenkylning annars rubbar du luftflödet från CPU-fläkten till den bakre fläkten.. antagligen därför du har 40'C på CPUn, ta bort den så ska du se att du hamnar mellan 33 - 35'C om inte ännu lägre

Av Chop'ya

Fusion är ett väldigt intressant projekt men jag antar att den är siktad mot laptops i början, undrar bara hur det är tänkt att få GPUn och minnesmodulerna att fungera smärtfritt och snabbt, minnesmodulerna på grafikkorten är ju alltid super klockade om man jämför med dem vanliga man använder på själva moderkortet. Kanske blir det 4 st minnesmoduler på moderkortet uppdelat i 2 kategorier istället, 2st vanliga som fungerar som det gör nu och 2st som är dedikerade till GPUn med högre klockhastigheter och säkerligen mycket dyrare(!) men sedan borde ju latencyn mellan GPUn och minnesmodulerna bli högre när man designar det såhär(?) Ska bli mycket intressant!

Det blir en bulldozer för mig iallafall, ska bli kul att skyffla bort grannens garage och kanske någon del av deras 100 åriga rosenbuskar