Inlägg

Inlägg som piracy__ har skrivit i forumet
Av piracy__

Alla vill väl inte klocka. Om man haft amd tidigare kanske det är svårt att överge det. Vet dock inte om OIC haft det, men iaf. AMD kommer tillbaka

Av piracy__

Okej, då är sidofläkten kvar alltså?

Av piracy__

Att man ska kunna ha 15 cm höga processorkylare till p190 verkar inte stämma, då någon inte fick plats med en CNPS9700 som är 14,2 cm. Någon som vet vad det exakta måttet är? Har ingen själv, annars hade jag ju självklart kolalt upp det själv. Får man plats med en Noctua NH-U9F CPU på 12,8 cm utan att röra sidofläkten? Har läst att 12 cm ska gå. Små marginaler, men tillräckligt för att göra det besvärligt.

EDIT: Har läst igenom så gott som hela tråden och läst 5-6 olika svar, så det är bara att vänta på paketet och se det själv med egna ögon.

Av piracy__

Jisses, det var en dyr processor. Kanske inget för mig, finns såklart många bra processorer därute, men inte lägger man en hel månadslön på bara en processor.

Av piracy__

Känns fantastiskt att Luleå klarade det och att Mora...inte klarade det. Luleå gjorde det som egentligen inte ska gå. Man hade fem poäng upp till Mora inför de två sista omgångarna, då såg det oerhört mörkt ut. Jag trodde då aldrig det skulle kännas så här bra trots ett missat slutspel.

Go Luleå go.

Av piracy__

Ettan var såklart det bästa maffiaspelet. Hoppas det här är lika bra. Dröjer väl ett tag till innan det kommer, men hade inte ens hört att tvåan är på G, så... Grymt kul.

Av piracy__
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chesswolf
Ryms en Thermalright ultra extreme i ett p190?

Har inte chassit, men jag tror tyvärr inte att det går. Ska få plats ca 15 cm höga kylare, och den är vad jag vet större. Annars får man ta bort sidofläkten, antar jag.

Av piracy__

Är väl inte sådär jätteful som det påpekas. Dock vet jag inte direkt om jag skulle vilja äga en sådan. Men pengasumman lär nog avskräcka mig om inte annat.

Av piracy__

Kan bli ett ganska bra kort, men inte tillräckligt bra för att jag ska uppgradera mig. Får se väl se lite längre framöver.

Av piracy__

Har tagits upp ganska många gånger, men det är som de ovan säger. Inte riktigt lika smidigt som med ati, men det funkar lika bra.

Av piracy__

Kan nog köra på 8800GTX ett tag till. Hade inte köpt nytt nu ändå, men synd är det om grafikkortet inte blir någon höjdare.

Av piracy__

160gb+400gb+1tb. Lite overkill för mig själv kanske, men kan vara bra med lite extra

Av piracy__
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raekan
Äger ett P190 sedan några månader, och kan meddela dig att det inte är tyst, även med de inkluderade fläktarna på low. Hade inte hjälpt mig att byta ut allt till Noctua/liknande. Sidofläkten tog jag bort och blockerade hålet, (med fläkten kan man ha en ungefär 10cm hög kylare). Kopplade loss alla fläktar och sänkte grafikkortsfläktarna till lägsta, 25%, och det som lät illa var nätaggregaten (eller iaf. ett av dem).

Edit; det jag anser positivt är det invändiga utrymmet, även om CM 830:n med all säkerhet var enklare att jobba i, och framförallt ljuddämpningen av hårddiskarna.

Nja, då måste man nog vara ganska ordentligt känslig för oljud vad jag sett och hört. Äger inte en själv men har suttit vid en. Man kan dock inte ha en alltför stor kylare, det stämmer, men runt 15 cm är det nog. Inte speciellt mycket i sig, men det räcker i vissa fall... Kanske inte till en Thermalright dock.

Av piracy__

Jahapp, surt Hade hoppats på något mycket bättre. Varför ska den heta 9800, det fattar jag inte. Fast jag inte klaga, jag har ett 8800GTX och hade inte uppdaterat i dagsläget i alla fall, så...
Men nvidia borde ta sig över huvudet.

Av piracy__

Nja, det här litar då inte jag på.

Av piracy__

Som sagt, Thermalright Ultra-120 Extreme är den bästa i dagsläget.
I övrigt har Noctua riktigt bra kylare, otroligt tysta och riktigt bra kylningsförmöga.

Av piracy__

Noctua släpper i stort sett bara bra grejer, grymt bra. Detta kommer säkert också vara en toppenprodukt.
Har dock redan en sen tidigare, men grymt bra kylare tillverkar dem.

Av piracy__

Har 8800gtx med originalkylare, samt ett dåligt chassi. Har ena chassisidan borttagen dessutom. Blev lite för hög temp för att jag skulle känna mig trygg.
Men det ska snart bli chassibyte ändå inom en snar framtid som är lite luftvänligare, så lite bättring lär det nog bli med tempen.

idle: 75c
load: 87c

Av piracy__

Hårddisk både som intern och extern

Är väl kanske inget geni, men...

För ett tag sen hade jag den här hårddisken:
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=HPSATAMDR...

Till den hade jag också ett chassi som var inkopplat i datorn, där man bara kunde skjuta in hårddisken så man kunde välja att ha den antingen som intern eller externt. Nu har jag inte den kvar, men skulle vilja ha något liknande.

Finns det någon som kan tipsa om en extern hårddisk som man kan använda på samma sätt? Kanske är busenkelt eller inte. Är själv lite dålig på ämnet.

Av piracy__

På ati gick allt jättesmiddigt. Tjofs och pang så kunde man se filmen. med nvidia ökade problemen och det där med att det inte blir helskärm avr för mig riktigt irriterande och jag letade länge efter detta. Men det blev helt enkelt att använda "dualview" och sen dra över spelaren till tv:n och dubbelklicka. Lite krångligare, men inte så värst krångligt ändå.